Avtorica:

Aspekti Venere in Marsa

Venera in Mars sta naravna ljubimca zodiaka. V astrologiji Venera velja za planet ljubezni, Mars pa za planet strasti. Oba vladata še marsičemu drugemu, a ju astrologi najpogosteje omenjamo v povezavi z ljubeznijo, seksom in odnosi.

Med njima so možni vsi aspekti, pri čemer nekateri govorijo o naklonjenosti med dvema osebama, drugi pa o strasteh in trpljenju v dvoje.

Naj vam predstavim tri glavne kategorije aspektov med Venero in Marsom. To so aspekti:  

  • Venera konjukcija Mars
  • Venera sekstil ali trigon Mars
  • Venera kvadrat, opozicija ali inkonjunkcija Mars
  • Venera in Mars nista aspektirana

Venera konjunkcija Mars

Ljudje, rojeni s konjunkcijo Venere in Marsa, v sebi nosijo prav poseben magnetizem. Drugim se zdijo neustavljivo privlačni in zanimivi, zato se pogosto zapletajo v mnoge ljubezenske pustolovščine (avanture). Ljubezen se v njihovem besednjaku in dejanjih hitro poveže z močno seksualno energijo, zato z drugo osebo hitro skočijo med rjuhe. 

Ne čakajo, ne pretvarjajo se, da nekaj oz. še bolj pogosto oseba, ki je pritegnila njihov pogled, ne obstaja. Ravnajo se po občutku, po instinktu, zato nimajo časa premišljevati in ne slepomišijo pri tem, kar si želijo. Tisto, kar je pritegnilo njihovo pozornost, osvojijo v hipu. Prav tako hitro, kot so se odločili za nekaj, se zlahka odločijo, da jim več ne ustreza. V primeru odnosa je to lahko precej boleče spoznanje za drugo osebo. 

Da jih nekaj pritegne, mora biti zanimivo. Če govoriva o ljubezni, mora biti ta oseba zanimiva, vznemirljiva, pustolovske narave in oddajati občutek, da se bodo ob njej odlično počutili. Čutiti morajo, da bosta skupaj lahko doživela marsikaj, čemur se bolj premišljeni ljudje zlahka uprejo. 

V moškem horoskopu je pogosto to tip moškega, ki mu v naši družbi prilepimo nalepko "mačo". V ženskem horoskopu pa lastnica horoskopa k sebi privabi ta "tip" moškega. Ljubezenska zgodba je lahko zelo prijetna in vznemirljiva. Da bi trajala, pa se morata oba potruditi, da vznemirjenje in iskrice trajajo ves čas odnosa. 

Hkrati ta aspekt prinaša tudi precejšnjo dozo ustvarjalnosti. So topli, prijazni, oddajajo prijetno energijo in so v družbi praviloma zaželeni. Znajo se prikupiti drugim in zato uživajo v mnogih pozornostih in prijaznih odzivih z druge strani. Še več. Drugi jih občudujejo, ker znajo dobiti tisto, kar si želijo. Ta talent jim marsikdo zavida. 

Venera sekstil ali trigon Mars

Ljudje s sekstilom ali trigonom med Venero in Marsom so pogosto prijetni, očarljivi in dobronamerni. Njihova strast ni tako "huda" kot v primeru konjunkcije, kvadrata, opozicije ali inkonjunkcije. Močneje se kaže v pozitivnem pogledu na svet, optimizmu in dobronamernosti, s katero pustijo topel občutek tudi v drugih. 

Obdaja jih samozaupanje in samozavest. Ne pretvarjajo se in se ne opravičujejo za to, kar so - unikatni, strastno očarljivi posamezniki. Priznajo napake in imajo talent, s katerim se jim zlahka nasmejijo. Druge, ki bi jih želeli o čem obtoževati, pa preprosto razorožijo s svojo pristnostjo in iskrenostjo. 

V odnosih so odprti, prisrčni in se zdijo drugim neznansko zanimivi. K sebi zlahka pritegnejo osebo, ki je pritegnila njihovo pozornost in ji izkažejo nešteto ljubeznivih gest. Zmorejo deliti čudovite komplimente in izberejo darila, s katerimi le še močneje otoplijo srce in dušo ljubljene osebe. Med rjuhami znajo biti pozorni ljubimci, ki resnično uživajo "v igri" dveh. 

Niso tako nepredvidljivi kot ostali ljudje z aspeki med Venero in Marsom, zato z lahkoto ustvarjajo odnose in celo ostajajo srečni v odnosu z eno osebo. V kolikor se ob njej začnejo dolgočasiti, se lahko zgodi skok čez plot, a znajo to dobro zakriti, da prevarane osebe le-ta ne boli. 

V sebi nosijo čudovito ustvarjalno energijo, s katero lahko ustvarjajo skoraj karkoli si zaželijo. Premalokrat se zavedajo, da je to njihov naravni talent. Pogosto se začudijo, ko drugi občudujejo njihova dela. Njim se zdi, da vsi ljudje premorejo njihov edinstven talent, zato včasih potrebujejo besedo od zunaj, naj začnejo ustvarjati in lepšati naš svet s svojimi umetninami.

Venera kvadrat, opozicija ali inkonjunkcija Mars 

Vsi ljudje, rojeni s kakršnim koli aspektom med Venero in Marsom, so po naravi strastne narave, ampak praviloma noben drug aspekt ne more prekašati kvadrata med njimi. To so najbolj strastni ljudje, ki pa znajo biti zelo neprijetni in celo nevarni, če gre karkoli narobe v odnosu, zato se jim raje umaknite in jih dodatno ne jezite, če ste v odnosu s kakšnim od njih. 

Pri ljudeh s kvadratom, opozicijo ali inkonjunkcijo med Venero in Marsom je strast prva stvar, ki bo odločila, kaj bodo naredili in kaj se bodo odločili. Svojo močno seksualno energijo morajo potrošiti med rjuhami, saj neizkoriščena praviloma zaide v napačno smer. Ta predstavlja prepire, zajedljivost, ignoriranje, žalitve, druge vrste grobost ali nasilje. 

Pogosto težko najdejo primernega ljubimca, še težje partnerja, ki bi jim znal prisluhniti in ustreči pri njihovih močnih željah in seksualni nenasitnosti. Še zlasti je to lahko velika težava za mlade ljudi, pri katerih že po sami naravi buhti od hormonov in strasti. V kasnejših letih se lahko naučijo strast kontrolirati, a le do določene mere. 

V sebi nosijo ustvarjalno energijo, ki jo najlažje izrazijo, če njihove čustvene in seksualne potrebe niso povsem zadovoljene. Zaradi razočaranj v ljubezni ali v partnerskem odnosu, nekateri zlahka izlijejo svojo bolečino v poezijo, glasbo, ples, slikanje ali druge umetniške zvrsti. 

Lahko bi rekli, da je to zgodba o ljubezni in sovraštvu. Močne strasti par potegnejo skupaj in zgodijo se tiste "strastne ljubezni". Slej kot prej pa strasti na eni ali drugi strani niso dovolj dobro potešene. Takrat se pojavijo razočaranja in celo sovraštvo med dvema. Kljub povedanemu, marsikateri par ostaja skupaj, saj na nek način uživata tako v ljubezni kot mučenju drug drugega. 

Venera in Mars nista aspektirana

V mnogih horoskopih ne boste našli aspekta med Venero in Marsom ali pa med drugimi planeti. To je normalno in pričakovano, saj praviloma v nobenem horoskopu ne boste našli vseh aspektov. Kadar dva planeta nista aspektirana, to pomeni, da nimata odnosa in razlage za tak aspekt ne morete sestaviti. Aspekti namreč niso nič drugega kot odnosi med planeti. 

V takšnem primeru sta zagotovo postavljena v nekem astrološkem znamenju in hiši. Vse, kar lahko razberete iz takšne postavitve, je njun opis v znamenju in hiši. Morda sestavita kakšen aspekt s katerim od drugih planetov. Če obstaja, se osredotočite na opise, ki jih predstavlja tak aspekt. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


  • Imate v svojem rojstnem horoskopu aspekt med Venero in Marsom? Poznate koga, rojenega z njim? Bi še kaj dodali mojim opisom ali morda delili kakšno zanimivo zgodbico, ki aspekt lepo opiše? Prosim, zapišite v komentarju spodaj.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >
    Success message!
    Warning message!
    Error message!