Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki vam pomagajo pri lažji uporabi naših spletnih strani. Piškotek je niz informacij, ki jih spletna mesta shranjujejo na računalniku obiskovalca ob vsakokratnem obisku spletne strani. Ponudniku  pomagajo prepoznati in spremljati obiskovalce, njihovo uporabo spletnih strani in njihove nastavitve dostopa do spletnega mesta. Ti piškotki ne beležijo osebnih podatkov o obiskovalcih strani in ne shranijo informacij, preko katerih bi posameznega obiskovalca lahko kdorkoli prepoznal.

Obiskovalci spletnih strani, ki ne želijo uporabljati piškotkov, morajo svoje brskalnike nastaviti tako, da zavrnejo piškotke pred uporabo spletnih strani. To za obiskovalca pomeni, da nekatere funkcije spletnih strani ne morejo pravilno delovati brez pomoči piškotkov. V kolikor jih obiskovalec želi uporabljati, mora piškotke omogočiti.

Nadzor nad piškotki

Če želite, lahko ohranite nadzor nad piškotki in/ali jih zbrišete. Več o tem si lahko preberete na spletni strani AboutCookies.  Izbrišete lahko vse piškotke, ki so že na vašem računalniku, in večino brskalnikov lahko nastavite tako,  da preprečijo njihovo namestitev. V tem primeru boste morda morali ročno vnesti nekatere nastavitve vsakič, ko boste obiskali spletne strani, nekatere storitve in funkcionalnosti pa lahko, da ne bodo delovale.

Piškotke na naših spletnih straneh lahko sprejmete ali zavrnete s klikom na ustrezen gumb na bannerju – pasici v spodnjem delu spletne strani.

Vrste piškotkov

Obvezni piškotki

Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, ki ste jih zahtevali, na primer kontaktni obrazec ipd.

Analitični piškotki

Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo, in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Primer uporabe je tudi obveščanje o napakah na strani.

Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani. Z uporabo naših spletnih strani se strinjate z uporabo te vrste piškotkov.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše uporabniško ime,  jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite.

Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka ali komentiranje na blogu. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh. Z uporabo naše spletne strani se strinjate, da na vašo napravo namestimo to vrsto piškotkov.

Katere piškotke uporabljajo naše strani?

Na spletnih straneh, katerih upravitelj je podjetje Moja Akademija d.o.o. uporabljamo piškotke za prikaz najustreznejše vsebine in za namen oglaševanja, s katerimi omogočimo Googlu in družabnim medijem funkcije in analizo obiska. Te informacije glede obiska naših spletnih strani delimo le z zaupanja vrednimi platformami in partnerji.

Nujno potrebni piškotki

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.

Google

Google uporablja piškotke za shranjevanje vaših uporabniških nastavitev, izbiro jezika, prikaz zadetkov in vrednosti, prikaz Google zemljevidov in drugih funkcij, ki jih Google omogoča.

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletne analitike. Podjetjem nudi informacije o obnašanju uporabnikov na spletni strani in jim s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let. Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv.

Youtube

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let. Primeri uporabljenih piškotkov: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE

Google maps

Google maps piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let. Primeri uporabljenih piškotkov: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF

Facebook

Piškotki storitve Facebook poskrbijo za osebno izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoča prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov, komentarjev. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let. Primer uporabljenih piškotkov: act,locale, lu, datr, csm

Twitter

Piškotki družbenega omrežja Twitter, ki vam omogočajo lažjo interakcijo s tem družbenim omrežjem. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let. Primer uporabljenih piškotkov: k, guest_id, auth_token_session, secure_session, twll, twitter_sess

GetResponse

GetResponse  je storitev, ki omogoča prijavo na novice ter spremljanje interakcije z našimi spletnimi stranmi in nam jih pomaga izboljšati. Primer uporabe te storitve je beleženje, ali ste spletno stran že pogledali, kaj vas je najbolj zanimalo in katere povezane vsebine so takšne, da bi vam lahko še koristile. Pomaga nam pri odločanju, kako izboljšati spletne strani in naše storitve, npr. katere strani in storitve so najbolj popularne in katere potrebujejo izboljšavo. Življenjska doba teh piškotkov znaša 30 dni.

Partnerski program

Partnerski program je storitev, ki našim poslovnim partnerjem omogoča dodaten zaslužek v obliki provizij za priporočilo Moje Akademije. Piškotki partnerskega programa veljajo 365 dni.


Kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani in ob prijavi na e-novice?

Podatke, ki jih vpišete v obrazce na spletni strani, uporabljamo izključno za namene predaje sporočila (prijava na novice, oddaja povpraševanja, rezervacije, nakupa itn.) oz. zahtevane storitve.

Vaše podatke skrbno varujemo in jih nikakor ne posredujemo tretjim osebam oziroma ne uporabljamo za kakršne koli druge namene, razen uporabe orodij pogodbenih partnerjev oz. storitev, ki jih uporabljamo kot orodja za pošiljanje novic ter drugih določb 11. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

S prijavo na e-novice soglašate, da vaš elektronski naslov uporabljamo za namene obveščanja o novostih. Iz sistema se lahko kadarkoli izpišete in sicer tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo za odjavo. Na enak način lahko pregledujete in spreminjate svoje podatke.

Politika piškotkov je bila nazadnje spremenjena 13.09.2021.

Splošni pogoji poslovanja

Zasebnost, varstvo osebnih podatkov in piškotki

>
Success message!
Warning message!
Error message!