Astrologija in zakon privlačnosti 

Astrologija in zakon privlačnosti sta različni področji, ki imata različne temelje in se celo na prvi pogled izključujeta. Skupno jima je dejstvo, da ju znanost ne priznava. Nista le "astrologija" in "orodje za osebno ter duhovno rast", pač pa ju v svojem življenju in pri delu uporabljajo mnogi svetovno in zgodovinsko priznani misleci, modreci, umetniki ter celo znanstveniki. 

O zakonu privlačnosti sproščeno in javno govorijo mnogi guruji, znanstveniki, umetniki in modreci. Med njimi boste v knjigi Skrivnost (The Secret) našli sloveča imena kot so John Assraf, Michael Bernard Beckwith, Lee Browner, Jack Canfield, dr. John F. Demartini, Marie Diamond, dr. John Gray, dr. Joe Vitale, Bob Proctor, Neale Donald Walsch in drugi.

Kot zgodovinske osebnosti, znane tudi sedanjemu času, se jim pridružijo vsaj Platon, Galileo Galilei, William Shakespeare, Isaac Newton, Ludwig van Beethoven in Albert Einstein. Mnogi od njih uporabljajo ali so uporabljali tudi astrologijo.

Sloviti investitor in bančnik J. P. Morgan je izjavil: "Milijonarji ne uporabljajo astrologije. Milijarderji jo." Ko se v mislih sprehajam skozi zgodovino in njene zapise, je jasno, da je imela astrologija v mnogih obdobjih prizvok "hudičevega znanja", pa vendar so se je oklepali in pri njej iskali odgovore ter uteho kralji, plemiči in mnogi modri ljudje, ki so nam zapustili zapuščino napredka človeštva. 

Astrologija

Astrologija je čudovita veda, ki vam s svojimi "orodji" - različnimi horoskopi pomaga razumeti sebe, svoje najpomembnejše lastnosti, skrita hrepenenja in vse odtenke tistega, kar vam ne služi dobro na poti do vaše sreče. Zasnovana je na položaju planetov in drugih nebesnih teles, ki so zapisani s simboli v vašem rojstnem ali katerem koli drugem horoskopu. 

Njene glavne temelje predstavljajo astrološka znamenja, planeti, hiše in aspekti. Pravim jim "osnovni gradniki astrologije", saj je za kakršno koli razlago horoskopa potrebno dobro razumeti njihovo vlogo in njihov pomen za vsakega posameznika (lastnika rojstnega horoskopa). 

Mnogi ljudje se k astrologiji obračajo po nasvet v času hude čustvene stiske. Še več je takšnih, ki jo zasmehujejo in uporabljajo kot vir zabave ali si ob prebiranju splošnih horoskopov rečejo: "Tole pa drži zame." ali pa "Ta, ki je horoskop napisal, nima pojma. Nič ne drži." Največkrat od laikov slišim približno tole: "Veš, včasih drži, včasih pa ne, ampak preberem, ker nikoli ne veš..."

Kadar razmišljam, zakaj tako, se mi dozdeva, da sem našla delček odgovora. Obstaja t.i. "popularna astrologija", ki se osredotoča predvsem na Sončevo energijo astroloških znamenj, a pogosto upošteva še Luno. Na njej so zasnovani splošni horoskopi, ki jih lahko preberete v mnogih medijih. 

V resnici obstajata dve glavni možnosti, s pomočjo katerih lahko ocenite koliko astrologija "drži". Prva se pojavi takoj zatem, ko se odpravite do dobrega astrologa, ki vam bo razložil vaše rojstne možnosti kot so opisane v vašem rojstnem horoskopu, zraven pa morda pogledal še kakšno dogajanje je pričakovati v aktualnem obdobju ali kaj drugega, pomembnega za vas. 

Najbolje pa se je astrologije naučiti, saj boste skozi dober tečaj spoznavali astrologijo in se osredotočali nase, primerjali, kaj vam lahko koristi, se spraševali, ali lahko kaj spremenite, si zaželeli, kaj bi radi imeli drugače postavljeno v horoskopu in se spraševali kako to storiti. (Ja, je mogoče!) 

Kakorkoli čutite do astrologije, gre za vaša lastna prepričanja, ki vam lahko dobro služijo ali pa morda ne. Mnogi, s katerimi se pogovarjam, se zavedajo, da si je za razumevanje astrologije potrebno vzeti čas.

Jasno jim je, da le prebiranje horoskopov ne daje znanja, ki ga potrebuje astrolog. Ker se še iz šolskih dni mnogi "bojijo šole", če se tega zavedajo ali ne, se študiju ne zavežejo. Astrologi pod mojim mentorstvom postanejo predvsem posebni, človečni in sočutni ljudje, ki imajo radi ljudi, hrepenijo po odkrivanju skrivnostnih znanj in jih zanima veliko več kot le površno poznavanje astroloških znamenj. 

Zakon privlačnosti

Zakon privlačnosti je eden od temeljnih zakonov Univerzuma. Gre za univerzalen zakon, ki pravi, da podobno privlači oz. pritegne k sebi podobno. Kdor ste, to privlačite v svoje življenje. Tako, kot mislite, govorite in se počutite, tako se vam bo godilo. Gre za zelo preprost zakon, ki pa ga je včasih zelo težko zavestno uvesti v svoje življenje, ker smo mu "sami v napoto". 

Zakon privlačnosti vam pomaga razumeti vaše misli. Pri tem poudarja pomen miselne naravnanosti za vsakega od nas. Kakor mislite, tako se počutite. Naj prikažem povedano na dveh primerih, ki lahko veljajo za vas ali ne. Nekdo na tem svetu se je pravkar znašel v takšni ali podobni situaciji. 

Zamislite si, da ste se pravkar sprli s partnerjem. Kako se počutite? Zelo verjetno slabo. Morda ste jezni. Morda se vam zdi, da se vam godi krivica in skoraj zagotovo mu nekaj zamerite. Po zakonu privlačnosti se zdaj slabo počutite oz. ste v čustvenem stanju, ki ne podpira uresničitve vaših sanj. Blokirate dober odnos in celo uresničitev vsega drugega, kar si želite prejeti. 

Po drugi strani naj naslikam okoliščine, v katerih sta se s partnerjem dobro nasmejala in preživela čudovit čas skupaj. Veseli ste, celo srečni. Zdi se vam, da se ves svet nasmiha in je lepo živeti. Ko vam nekdo pogleda v oči, opazi lesket, ki pritegne. Po zakonu privlačnosti vas partner mora imeti rad. Ljubezen se širi še na vse drugo in vaše želje se lahko uresničijo hitreje kot si predstavljate. 

Ilustrirani zgodbi se zgodita, ne glede na to, s kakšnim rojstnim horoskopom ste se rodili. Obstaja sicer verjetnost, da optimistični in dobronamerni ljudje pritegnejo več smeha, sreče in veselja v svoje življenje, a ni vedno tako. Včasih sodelujem s kom, ki je nesrečen in razočaran, a si uspe naliti čistega vina, spremeniti eno majhno stvar za drugo in zaživi srečno, čeprav ima "težek" horoskop. 

Kako se dopolnjujeta astrologija in zakon privlačnosti

Na prvi pogled se astrologija in zakon privlačnosti izključujeta. A, tako se zdi le na prvi pogled. Dolgo časa je trajalo, preden sem spoznala, kako podobna sta si in kako močno povezana. Astrologija lahko vpliva na vaš pogled na svet in na vaše počutje. To je za vas lahko a) dobro b) slabo. 

Zakon privlačnosti vam lahko pomaga uporabiti vse, kar je dobrega v horoskopu za hitrejše uresničevanje (manifestacijo) želja. Ko s pomočjo astrologije spoznate, da vam je bilo v zibko položeno več talentov in srečnih naključij kot ste jih prepoznali do tistega trenutka, vam zakon privlačnosti pomaga, da se osredotočite na vse dobro, ki živi v vas. 

S pomočjo astrologije se lahko osredotočate le na težave, probleme, krivice, razočaranja in vse drugo, kar vam prinaša prepričanje, da je "vse slabo in nikoli ne bo drugače". Večina ljudi, vključno z astrologi, spregleda priložnost, da si ogledajo nezaželeno, opazijo kontrast med "slabim" in "dobrim" ter v tistem "slabem" poiščejo odgovor, česa si v resnici srčno želijo. 

Pri svojem delu in pri ukvarjanju s seboj s pomočjo astrologije in zakona privlačnosti sem spoznala, da nič ni le "slabo" in nič ni samo "dobro"

Oboje je kot jing in jang, kot noč in dan, kot tema in svetloba, kot sladko in kislo, itd. Oboje potrebujemo. Astrologija vam osvetli dogajanje in pomaga razumeti kaj v resnici želite, četudi si težko priznate. Zakon privlačnosti pa vas čaka in vabi, da se na tisto osredotočite in naredite nekaj drugače, na novo in se približate svojim sanjam. 

Obe vedi sta dosegljivi vsakemu od nas. Včasih sem mislila, da je astrologija veda za vsakogar, a sem se močno zmotila. Podobno ugotavljam z zakonom privlačnosti. Žal se mnogi otepajo lahkotnejšega življenja le zato, ker v naši deželici častimo težko, naporno in slabo plačano delo, tradicionalne vrline v obliki pomanjkanja, skromnost, biti tiho, ko se ne strinjamo z drugimi in podobno. 

Karkoli mislite, to ste

Trenutno berete ta prispevek, zato si domišljam, da vas astrologija in Zakon privlačnosti zanimata ali vsaj toliko pritegneta, da si želite izvedeti vsaj eno novo misel glede njune povezave. Lahko se motim, a zdi se, da mora biti nekaj na tem. Čutim tako in ob tem me navdaja navdušenje, da ste tista čudovita dušica, ki se prebuja in si želi zaživeti svoje sanje. 

V kolikor razmišljate, da nič ni enostavno in nič ni mogoče storiti drugače, da je potrebno živeti v okvirih, ki so vam jih začrtali starši, izobraževalne institucije, vaš delodajalec, politika in okolje na splošno, imate prav. To odraža vaše prevladujoče miselne vzorce, ki vas vodijo skozi življenjske izkušnje in vam kažejo mnogo ovir, ki jih morda (še) ne znate preskočiti ali obiti. 

Astrologija je Uranova veda.

Uran med drugim zagovarja unikatnost, originalnost, ustvarjalnost in svobodo. Skozi prizmo astrološkega znanja se prebijete do svojega bistva, ki leži na podzavestnem in nezavednem nivoju vašega bitja. Ko začutite svoj notranji potencial, ki ga ponujata vaša podzavest in nezavedno, niste nikoli več takšni kot ste bili pred tem. Hrepenite po drugačnem, boljšem in bolj svobodnem življenju. 

Kako vam astrologija in zakon privlačnosti pomagata do sreče

Astrologija in Zakon privlačnosti vam lahko pomagata do sreče, miru v sebi in obilja, ki si ga želite, na več načinov. Izpostavila bi štiri točke, preko katerih pridete v stik s seboj, a jih je veliko, veliko več. Za začetek predlagam, da razmislite, kako bi zgledalo vaše živjenje, če bi zmogli sledeče: 

 • Raziskovati sebe, svoje bistvo in svoje možnosti. 
 • Razumeti, da ste več kot "le" materialno - fizično telo v človeški obliki. 
 • Presoditi in si priznati, kaj je resnično pomembno - za vas.
 • Uresničiti življenje kot si ga želite in zaslužite, ne glede na to, kaj bodo rekli drugi.

Temu procesu, ki je v tem prispevku lahko opisan le v obrisih, pravim "življenje po vaši meri", unikatno, neponovljivo kot ste sami unikaten in neponovljiv posameznik, duša, utelešena v človeški obliki. 

Zavedajte se, da vam nihče ne more pomagati dokler tega ne želite sami. Ljudje vas lahko navdihnejo. Lahko vam razložijo horoskop. Lahko opazujete, kako je nekomu "lahko" v življenju in mu zavidate.

Žal, dokler si sami srčno ne zaželite nečesa narediti drugače kot ste počeli pred tem, se v vašem življenju ne bo nič spremenilo, kajti držite se tistih delov svojega horoskopa, ki opisujejo "težave" kadarkoli ste soočeni z njimi. 

K sreči lahko še danes, v tem trenutku naredite preobrat in k sebi pritegnete pomoč Zakona privlačnosti. V tem trenutku lahko sprejmete odločitev, da se boste spremenili. Začnite se ozirati na dobre opise v svojem rojstnem horoskopu. Aktivno začnite iskati nove, drugačne poti. Poiščite način, da vsako zadevo lažje opravite kot v preteklosti in se prenehajte pritoževati. 

Vse zapisano v tem prispevku temelji na mojih raziskovanjih, praktičnih izkušnjah in sodelovanju z ljudmi, ki so se že spremenili in ob pogovoru s tistimi, ki so raje ostali na točki, kjer so bili pred tem. Ničesar mi ne verjemite. Sami preizkusite in se na lastni koži prepričajte, kaj vse se lahko dobrega zgodi v vašem življenju, ko se vsaj za malenkost odprete boljšemu kot ste poznali do sedaj. 

Zavedajte se, da pot od Ljubljane do Maribora traja nekaj časa. Reciva, da vozite v skladu s prometnimi predpisi. Za to pot po avtocesti potrebujete uro in pol do dve uri, odvisno od zastojev na cesti.

Tudi za svoje potovanje do več sreče in uspeha boste potrebovali svoj čas. A, že samo s tem, da si priznate kje se nahajate, aktivno iščete boljše, hitrejše, bolj odprte in lahkotnejše poti, se lahko vaše življenje v letu dni izboljša bolj kot si v tem trenutku morda predstavljate. 

V Moji Akademiji vodim tečaj, ki temelji na astrologiji oz. na tistem delu astrologije, ki je povezan z Luno, prazno luno, polno luno in mrki, saj je Luna tisti planet, ki govori o naših čustvih, občutkih, počutju in drugem, tako zelo pomembnem za koristno uporabo zakona privlačnosti v življenju vsakega od nas. 

Poimenovala sem ga Licencirani in Certificirani Lunin AstroCoach, saj v njem aktivno uporabljamo zakon privlačnosti, sestavljamo njegove afirmacije, usklajene s horoskopom in posebnimi okoliščinami. Vsak mesec se nam pridružite dvakrat (ob prazni in ob polni luni), se osredotočite nase in uporabite zakon privlačnosti za preboj ter uresničitev želja

V kolikor hrepenite po drugačnem življenju, pridite v našo družbo in se naučite razviti več dobrih občutkov ter počutja v vsakem trenutku. Najprej boste to razvili pri sebi, zatem pa boste lahko pomagali tudi drugim, če si tega zaželite.

Še več.

Uporabili boste lahko vse moje materiale, tudi v poslovne in komercialne namene, zato si lahko še pred zaključkom študija povrnete investicijo v znanje in svoje dobro počutje. 

Preboj v lepše življenje že v 2024

Postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach

V Moji Akademiji vodim tečaj Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach. Fokus tečaja je osebna rast in premagovanje vsakodnevnih izzivov na najlažji možen način, vsakokrat usklajen z Luno, prazno luno, polno luno, vašim karakterjem, vašimi trenutnimi izzivi in vašimi unikatnimi sposobnostmi za reševanje zadev. 

Na tečaju se boste naučili kako pomagati sebi in/ali drugim (domačim, prijateljem, sodelavcem, strankam). Lahko se odločite za nov poklic kot Lunin AstroCoach ali uporabite znanje v kombinaciji z znanji obstoječega poklica. 

V kolikor ste tudi vi siti slabe volje, spreminjanja razpoloženja, čustvene občutljivosti, četudi vam nekdo pokaže le mezinček, nenehnega vrtenja v začaranem krogu razočaranj in težav in želite postati bolj zadovoljni s seboj, uresničiti srčne želje ter se osvoboditi tistega, česar več ne želite v svojem življenju, vključno s čustveno navlako in občutljivo osebnostjo, postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach (klik na povezavi tukaj) in zaživite življenje, ki si ga želite in zaslužite. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


 • Astrologija in zakon privlačnosti sta zagotovo v oporo na življenjski poti. Razumevanje astrologije odkrije toliko tančic skrivnosti, ki se skrivajo v vsakem od nas, da lahko izkoristimo svojo moč potenciala talentov in še marsičesa drugega. Z delom na sebi, osredotočenostjo nase, čeprav je včasih težko ter z uporabo zakona privlačnosti se nam korak po korak uresničujejo naše želje.

  • Nataša, hvala za mnenje. Vem, da govoriš iz izkušenj in hvaležna sem, ker si si vzela čas za zapis.

   Dolgo sem raziskovala povezavo med astrologijo in zakonom privlačnosti. Ugotovila sem nekaj zelo zanimivega.

   Bolj, kot se osredotočaš na tisto, kar je lahkotno, lažje postane življenje. Velikokrat na to opozorim v tečajih, a zdi se, da še premalokrat in imam tu še prostor, da se izboljšam. 🙂

   Zanimivo je, da je vse to običajno:
   a) lepo opisano v horoskopu (harmonični aspekti, močni planeti,…) in zato lahkotno teče ali
   b) težko opisano v horoskopu in nam s tem astrologija ponuja zavedanje česa več ne želimo in kaj je tisto, česar si želimo več.

   Želim ti, da v vsakem trenutku najdeš nekaj, ob čemur se dobro počutiš, saj te bosta tako astrologija in zakon privlačnosti še bolj zanesljivo in hitreje vodila do tistega, kar še nisi uresničila, a si želiš.

 • Spodaj je prostor za vaše mnenje. Ste že kdaj pomislili, da se astrologija in zakon privlačnosti lahko tako dobro dopolnita in sta vam v oporo na vaši življenjski poti?

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!