Čustveni odzivi pod vplivom Lune 

Ljudje smo čustvena bitja in naši čustveni odzivi pod vplivom Lune se razlikujejo od posameznika do posameznika. Nekaterim očitamo, da so prizadeti, še preden jim pokažemo prst. Drugim pravimo, da nimajo srca in duše. Pa vendar je oboje daleč od resnice, saj vsakdo doživlja čustva in občutke na prav poseben, unikaten način. 

Vsakdo od nas čustva pokaže (ali jih ne pokaže) na svojstven način. Še več. Čeprav se mnogokrat vedemo in odzivamo na čustvene reakcije kot jih opisuje naša natalna Luna (tista iz rojstnega horoskopa), pod vplivom življenjskih okoliščin in stikov z drugimi ljudmi, včasih čustva pokažemo drugače kot je "običajno za nas". 

Veliko vlogo pri čustvenih odzivih ima tudi prognostika. To je tista veja astrologije, ki jo mnogi poznajo kot tisto, kjer sprašujejo v slogu: "Kaj se mi bo zgodilo?" Pojasnjuje, koliko smo dozoreli in katere okoliščine so v aktualnem obdobju najpomembnejše za nas. S tem pa pojasni tudi, kakšne čustvene težave, izzive ali čustveno izpolnitev bomo doživeli v naslednjih toliko in toliko dneh, tednih, mesecih ali letih.

V tem prispevku vam želim odstreti nekaj namigov, kako se ljudje čustveno odzivamo pod vplivom Lune in kaj to pomeni za vas in vaše življenje. Seznanili se boste z možnim dogajanjem in preprostimi nasveti, kako lahko svojo čustveno občutljivost bolje izrazite in čustva celo spravite pod kontrolo v smeri, ki vam bo koristila in vam pomagala, da se lažje soočite z njimi. 

Luna - najhitrejši planet

V astrologiji je Luna najhitrejši planet. Drugače bi o njej lahko rekla, da je Luna najhitrejši planet, ki se nahaja najbližje našemu planetu, Zemlji. V kolikor ste prvič z menoj, naj pojasnim, da astrologi vemo, da je Luna Zemljin naravni satelit, vendar ji rečemo "planet", zato jo bom vedno uporabila kot "planet". 

Predstavlja žensko naravo. Simbolično Luna predstavlja mamo, žensko, ženo, negovalko in vse, kar predstavja "ženski princip" v vsakodnevnem življenju. Je tista, ki skrbi za nekoga. S prevzemanjem skrbi za nekoga, se, logično, pojavijo tudi napori, mnoge neprespane noči, zaskrbljenost in mnogo drugega, ki povzroča nihanje razpoloženja in raznovrstne čustvene odzive. 

Vsakdo ima Luno postavljeno nekje v zodiaku in tudi vi niste nobena izjema. Tisto, kar je posebno, izjemno za vas, je njena unikatna postavitev. Luno imate postavljeno v enem od astroloških znamenj in hiš. Vaša Luna morda sprejema tudi aspekte z drugimi planeti. Od unikatne mešanice njene postavitve v vašem rojstnem horoskopu, ste bolj ali manj občutjivi in čustveno obremenjeni. 

Čustveni odzivi pod vplivom Lune po astroloških znamenjih

V nadaljevanju želim na kratko nanizati tipično vedenje Lune v različnih znamenjih zodiaka. Povedano ni vse. Želim vam le pokazati, da "ta astrologija" ni neka čudna stvar, pač pa gre za opazovanje in pojasnjevanje življenjskih situacij in počutja sočloveka, ki želi razumeti sebe in/ali druge ter bolj premišljeno izbrati svoj naslednji korak, ki mu bo prinesel več čustvene izpolnjenosti. 

oven

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v ovnu

Pod vplivom Lune v ovnu, čustev skorajda ni moč nadzorovati, saj gre za ognjevitost, s katero ljudje pod njenim vplivom izrazijo svoja čustva. Čeprav so pogosto usmerjena v prihodnost in odvisna od novih podvigov, so včasih neprijetna, a pristna, iskrena in takšna kot so se porodila. 

bik

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v biku

Luna v biku velja za najbolj stabilno Luno, saj prinaša čustveno stabilnost in zadovoljstvo s seboj ter s svojim življenjem. Prinaša pomiritev in ustvarja občutek zaupanja. Njeni izzivi so povezani predvsem s trmoglavostjo, ki jim onemogoča doživeti kaj drugačnega in razumeti "drugačne" ljudi. 

dvojčka

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v dvojčkih

Luna v dvojčku prinaša neresnost. Čustva se porodijo in zamenjajo svojo vlogo, še preden se ostali navadijo nanje. Pogosto v astrologiji pravimo, da se zdi, da tu čustev sploh ni, a to ni res. Zakrita so s smehom in zabavo. Velik izziv zanjo pa je naveznost na druge ljudi. 

rak

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v raku

Ena od najbolj čustvenih Lun, ki prinaša tipično nihanje razpoloženja, muhavost in občutljivost celo na videz brez razloga, predstavlja Luna v raku. Zanjo je dovolj, da se v spominih vrne v preteklost, pa že postane zasanjana, včasih pa pretirano občutjiva in ranljiva. 

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v levu

Pod vplivom Lune v levu ne morete skriti svojih čustev in čustvenih odzivov. Praviloma ta Luna oddaja občutek velikodušnosti, ljubeznivosti in topline. Kaj hitro se energija čustev lahko spremeni v žalostno in arogantno, če se pojavi občutek spregledanosti ali ignorance. 

devica

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v devici

Včasih se zdi, da pod vplivom Lune v devici ni ne časa, ne pravega prostora, kjer bi pokazali svoja pristna čustva. Zaradi vzgoje, prevelike zaposlenosti ali nenaklonjenosti okolja, pod njenim vplivom čustva zanikamo. Zdi se, da čustev tu sploh ni ali prevladuje hlad, a gre za veliko zmoto. 

tehtnica

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v tehtnici

Pod vplivom Lune v tehtnici, si ljudje prizadevajo pokazati vedno prijeten in sproščen obraz. Svoja prava čustva pogosto prikrijejo in se veliko ukvarjajo s tem, da bi jih razumeli, uravnotežili in pokazali tista, ki bodo drugim všeč. Ampak, kjer ni ravnotežja v notranjem svetu, neizbežno sledi čustveni "zlom". 

škorpijon

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v škorpijonu

Še ena Luna, kjer nikoli ne veste natančno, kaj se dogaja pod površjem, je Luna v škorpijonu. Pod njenim vplivom ljudje umolknejo in oddajajo občutek nezaupanja. Zapirajo se vase in s težavo ali nikoli odprto ne spregovorijo o tem, kar v resnici čutijo ter se težko sprostijo. 

strelec

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v strelcu

Pod vplivom Lune v strelcu, prava čustva ne prihajajo pogosto na površje, saj so zakrita z optimizmom in mnogimi načrti. Zdi se, da pod njenim delovanjem življenje postane ena sama pustolovščina, kjer veselje in smeli načrti vzpodbujajo le veselje in druga prijetna čustva. A, žal, je to le krinka. 

kozorog

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v kozorogu

Luni v kozorogu včasih pravim kar "žalostna Luna", ki v sebi poskuša zakriti, kaj v resnici čuti in kako se počuti. Navzven deluje čustveno hladna in nezainteresirana za ukvarjanje s čustvenimi zadevami. V sebi pa se včasih dobesedno "požre" glede zadev, ki ne tečejo gladko in si prepogosto očita, da je "zgrešila". 

vodnar

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v vodnarju

Neodvisnost in čustvena nevpletenost sta dve pomembni lastnosti Lune v vodnarju. Tudi tu gre za krinko, da čustva niso pomembna in jih "nimamo". Njen velik izziv je nesproščenost in potreba po svobodi, zaradi katerih se porodi izogibanje čustvenim povezavam z drugimi ljudmi. Izogibanje resnici pa nikoli ni zdravo. 

ribi

Čustveni odzivi pod vplivom Lune v ribah

Luna v ribah prinaša priložnost, da se soočimo s svojimi čustvi in čustvenimi odzivi. Prinaša nežnost, toplino in razumevanje med ljudi. Žal se pogosto druži s tako visokimi ideali, da jih ljudje težko dosežemo. Posledično se pojavljajo razočaranja zaradi občutka nemoči. 

Poiščite rešitev za čustvene odzive pod vplivom Lune 

Na kratko ste spoznali čustveni vidik in odziv vsake od Lun zodiaka. Nekatere so vam všeč, ob drugih ste se zamislili, se morda zgrozili ali vprašali, ali je mogoče, da smo ljudje takšni kot je zapisano v tekstu. Prispevek je precej dolg in na enem mestu vam ne morem pojasniti vsega, ampak lahko bi nadaljevala v slogu "A to še ni vse!". 

Za vas imam dobro novico. Vsaka stvar je rešljiva. Ne le to. 

Vsaka stvar je rešljiva tudi za vas.

Tudi vaši čustveni odzivi pod vplivom Lune imajo svojo rešitev, ki pa je običajno ne boste našli na vsakodnevni miselni in razumski ravni, s katero je pomešan vaš ego. (Ja, ego vam močno kroji usodo, če ga priznavate ali ne.) Rešitve za čustvene odzive pod vplivom Lune se skrivajo tam, kjer jih najtežje opazite - v vas. 

Čeprav vam lahko navedem nekaj zanesljivih korakov do osvoboditve pritiskov in rešitve za lažje čustvene odzive pod vplivom Lune, vam bodo le-ti pomagali le, če jih boste uporabili.

Vedite, da večina ljudi potrebuje oporo in podporo. Gre za naravno človeško potrebo, da smo slišani, prejmemo povratno informacijo in odobravanje iz okolja. S tem nam nekdo drug pomaga razumeti sebe in nas vzpodbuja na pravi poti do (še več) sreče.

V kolikor želite sami poskusiti priti do rešitev in čustvenih odzivov, ki vam bodo bolje služili, vam predlagam, da se lotite opazovanja in iskanja razrešitev z naslednjimi koraki: 

 • Ugotovite, kaj si želite.
 • Odločite se za svoj želeni čustveni odziv.
 • Umirite se in stabilizirajte čustva.
 • Osredotočite se na tisto, kar v resnici želite čutiti in uresničiti.
 • Mirno se odzovite oz. sprejmite odločitev.
 • Opazujte, kako se odvijajo zadeve in kako se odzivajo drugi, ko ste umirjeni.
 •  Ponovite "vajo". 

Sami se lahko prepričate, da je rešitev za razreševanje čustvenih odzivov pod vplivom Lune v teoriji zelo enostavna. Osredotočite se na zgornjih nekaj korakov in zagotovo boste imeli korist, če boste ostali osredotočeni na bolj prijetna čustva kot ste jih čutili doslej. 

Kljub povedanemu, je za človeka takšna rešitev včasih skorajda nedosegljiva, saj smo si prevečkrat "sami sebi v napoto". Smo družabna bitja, pogojena z okoljem in družbenimi okoliščinami, za katere se prepogosto zdi, da nam ne dovolijo biti ali postati to, kar bi morali postati, da bi se bolje počutili. 

Znanje astrologije, Luna v rojstnem in vseh drugih horoskopih vam z lahkoto pojasni vaše počutje, občutjivost in ranljivost. Dodaja upanje, da se bo vse zgodilo kot si želite, po čemer hrepenite, če se premaknete vsaj korak bližje temu, kar vam je bilo položeno v zibko dobrega že ob rojstvu. 

Četudi imate občutek, da občutljivosti ne morete premagati, vedite, da obstaja način, s katerim jo lahko "spravite pod kontrolo", jo preobrazite v nekaj bolj lahkotnega, celo koristnega za vas in vaše življenje. 

Za vas sem ustvarila tečaj, kjer se boste med drugim ukvarjali prav z Luno in z razreševanjem čustvenih odzivov pod vplivom Lune. Vsak dan, a še posebno ob vsaki prazni in polni luni, ko so ljudje najbolj občutljivi, naredite prav posebno, preprosto vajo, ki vam ne bo vzela veliko časa, a vam bo pomagala do boljšega počutja, čustvenih odzivov in celo uresničitve tistega, po čemer najbolj hrepenite

Ko se pojavijo obdobja "čustveno obremenjujočih prognostičnih lun", uporabite znanje iz tega tečaja in se namesto joka, muhavosti, slabe volje in sporov, nasmejte dogajanju. Najprej pomagajte sebi. Saj veste, da je tudi Bog najprej sam sebi brado ustvaril, preden se je lotil ustvarjanja sveta.

Večina udeleženk že takoj ali po nekaj mesecih rednega sodelovanja v tečaju opazi večjo samozavest in zaupanje do sebe. Opažajo boljše odnose. Veliko več se smejijo, se ne obremenjujejo več s stvarmi, ki bi jih v preteklosti spravile iz tira, čutijo obilje v svojem življenju in opazijo več srečnih "naključij", ki se začnejo pojavljati v njihovem življenju. 

Če se želite naučiti čustvenih odzivov pod vplivom Lune, ki vam bodo koristili in vam bodo pomagali polepšati vaše življenje, pridite v našo družbo in se naučite preprostih "trikov" za lažje življenje z vašo Luno, karkšna koli že je. Če čutite, zatem pomagajte še drugim, da se bodo bolje počutili in postali vaši novi zavezniki, saj vam bom predala znanje, kako to naredite z lahkoto. 

Preboj v lepše življenje že v 2024

Postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach

V Moji Akademiji vodim tečaj Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach. Fokus tečaja je osebna rast in premagovanje vsakodnevnih izzivov na najlažji možen način, vsakokrat usklajen z Luno, prazno luno, polno luno, vašim karakterjem, vašimi trenutnimi izzivi in vašimi unikatnimi sposobnostmi za reševanje zadev. 

Na tečaju se boste naučili kako pomagati sebi in/ali drugim (domačim, prijateljem, sodelavcem, strankam). Lahko se odločite za nov poklic kot Lunin AstroCoach ali uporabite znanje v kombinaciji z znanji obstoječega poklica. 

V kolikor ste tudi vi siti slabe volje, spreminjanja razpoloženja, čustvene občutljivosti, četudi vam nekdo pokaže le mezinček, nenehnega vrtenja v začaranem krogu razočaranj in težav in želite postati bolj zadovoljni s seboj, uresničiti srčne želje ter se osvoboditi tistega, česar več ne želite v svojem življenju, vključno s čustveno navlako in občutljivo osebnostjo, postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach (klik na povezavi tukaj) in zaživite življenje, ki si ga želite in zaslužite. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


 • Koliko ste čustveno občutljivi? Kakšni so vaši tipični čustveni odzivi? Seveda lahko poveste tudi za koga drugega. Vesela bom, če pripišete, v katerem znamenju se nahaja Luna.

  • Tako je kot ste zapisala. Imam Luno v kozorogu in nisem čustveno občutljiva in čustvena oseba. Mogoče sem, ampak čustev ne pokažem. Kar naprej imam občutek, da nečesa nisem dobro naredila in drugi nič ne pomagajo. Potem sem jezna nase in na vse, ki samo stojijo ob strani in gledajo kako se matram.

   • Monika, hvala za komentar. Sem navdušena, kako ste se našli v opisu. Ste prepričani, da niste čustveno občutljivi ali le zakrijete svoja prava čustva, občutke in čustvene odzive za masko?

    Luninega AstroCoacha sem ustvarila prav za ženske kot ste vi. Ko boste siti teh bolečih občutkov in boste pripravljeni na drugačno zgodbo, pridite v Luninega AstroCoacha in naučili se boste sprejemati pomoč in več topline.

    Objem
    Irena

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!