Je astrologija resnica ali prevara 

Ste se že kdaj vprašali, ali je astrologija resnica ali prevara in si niste znali odgovoriti na svoje vprašanje? Morda ste že kdaj slišali, da sama dolgo časa nisem verjela v astrologijo in sem bila prepričana, da gre za prevaro. Naštudirala sem jo prav zato, ker sem želela razumeti, od kje izvira njena moč in kdo so ljudje, ki se ukvarjajo z astrologijo. 

Če se tudi sami sprašujete podobno, ste prispeli na pravo mesto, da boste to ugotovili. Ta prispevek vam bo dal odgovore na to večno vprašanje. V njem boste našli moje osebno mnenje o astrologiji, ki temelji na izkušnjah pri delu s strankami in s študenti.

Želim vam nekaj malega povedati o tem, kako astrologija deluje na način, ko boste sami lahko ugotovili, ali gre za prevaro. Dodala bom, kaj lahko uporabite, da se izognete tistemu, kar vam več dobro ne služi v vašem življenju, če čutite, da se želite premakniti v drugačne okoliščine in uresničiti tisto, po čemer v resnici hrepenita vaša duša in srce.

Kaj je astrologija 

Astrologija je veda, ki temelji na znanosti (na matematiki in astronomiji). Na njuni osnovi, sodoben astrolog izračune in izrise horoskopov pripravi s pomočjo astrološkega programa. Horoskop povezuje z vedenjem ljudi, živali, rastjo rastlin in z mundanimi (svetovnimi dogodki).

Uporabite jo lahko na katerem koli življenjskem področju in dala vam bo odgovore, ki vas bodo pustili odprtih ust. Njena moč se kaže v umetnosti povezovanja postavitve nebesnih teles s čutenjem in različnimi lastnostmi prebivalcev ter dogodkov našega planeta. Pravilno ste prebrali, če ste se "zataknili" ob besedico umetnost. Spomnim se Zdenke Andrijič in njenih predavanj.

Rekla je, da so astrologi astronomi z dušo. Ko sem jo prvič slišala govoriti o tem, sem se nasmejala. Z leti pa sem, tudi na podlagi lastnih izkušenj, prišla do spoznanj, kako tesno se znanstvena podlaga povezuje z umetnostjo razlage nečesa, kar je predstavljeno s simboli. 

Astrologija in horoskop

Osnovno "orodje" astrologije predstavlja horoskop. V moderni astrologiji ga predstavlja krog, razdeljen na 12 delov, ki jim pravimo hiše. Vsaka od hiš govori o zadevah (življenjskih področjih), ki jih lahko doživite skozi vse svoje življenje. 

V horoskopu so zapisana astrološka znamenja. Le-ta verjetno že poznate, saj jih najdete v vsakem letnem, mesečnem, tedenskem ali dnevnem horoskopu v različnih medijih. Med astrološka znamenja spadajo oven, bik, dvojčka, rak, lev, devica, tehtnica, škorpijon, strelec, kozorog, vodnar in ribi. 

Naslednji pomemben gradnik astrologije so planeti (Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun in Pluton). V astrologiji med planete štejemo tudi obe svetili, Luno in Sonce. Mednje (kot ste lahko že sami opazili) spada tudi Pluton, ki ga astronomi včasih štejejo med planete, občasno pa mu statusa planeta ne priznajo.

Vsak od planetov se nahaja v enem astrološkem znamenju in hiši ter lahko sprejema aspekte drugih planetov. Preprosto povedano, vsak planet najdete zapisan (praviloma s simbolom) v nekem delu horoskopa oz. kroga, razdeljenega na 12 delčkov in lahko sestavljajo aspekte (odnose) z drugimi planeti ali ne. 

Kako vpliva horoskop na vaše življenje?

Rojstni horoskop je statičen. To pomeni, da se ne spreminja. Kaže na talente, vrline in slabosti, s katerimi ste prijokali na ta svet. Kaže na tisto, kar vam je bilo položeno v zibko. Mnogi ljudje so prepričani, da se prav zato ne morejo spremeniti. Od prvega vdiha dalje ljudje z vami ravnajo tako kot je zapisano v horoskopu. Vi se odzivate in utrjujete prepričanje, da je to vse vaše življenje. 

Pa je res tako?

Drži, da se rojstni horoskop ne bo spremenil. Obstajajo pa drugi (prognostični) horoskopi, ki kažejo na posebne okoliščine in možnosti za spremembo ves čas vašega življenja. Dlje časa kot živite, več se jih pojavi. Vsakokrat vam ponujajo pomoč, da nekaj novega spoznate o sebi. 

Ali se boste spremenili oz. naredili nekaj drugače, je odvisno od vas. Praviloma ljudje ne želijo sprememb. Veliko lažje je živeti v težkih razmerah in v neugodnih okoliščinah kot nekaj spremeniti. Nekatere spremembe zahtevajo dolgo časa, preden opazite ugoden učinek na vaše življenje. Mnogi, ki z njimi začnejo, ne vztrajajo dovolj dolgo, da bi doživeli premik na bolje. 

Ko pridete na posvet k astrologu, vas le-ta praviloma ne pozna. Pripoveduje vam o vas in vašem življenju kot ga vodi rojstni horoskop. Praviloma vplete še prognozo (predvidevanje prihodnosti) ali primerja vaš horoskop s partnerjevim ipd. Razlaga vam, kot ga vodi simbolika vašega horoskopa, zato vam pove tako "dobre" kot "slabe" stvari. 

Na tem mestu želim poudariti, da vam horoskop ne more narediti ničesar. Horoskop samo pokaže, kaj živi v vas. Astrolog razlaga kot ga vodi horoskop. Slišano je lahko za vas resnica ali laž. Obstajajo ljudje, ki slišijo tako kot je povedano in obstajajo ljudje, ki slišijo selektivno (samo tako, kot so zmožni slišati odgovore v določenem času). 

Primer, ob katerem se vprašate, ali je astrologija resnica ali prevara 

Pri astrologu (ali pa pri brskanju po horoskopu) marsikaj preslišite in si marsikaj vzamete veliko bolj k srcu kot bi bilo primerno. Naj navedem pogost primer. Če ste že kdaj slišali za Saturnov vpliv v horoskopu in ste se zadržali le pri njegovih težkih vplivih, vas že sama besedica Saturn lahko tako zelo vznemiri, da razen le-te ne slišite ničesar drugega. Pretiravam, a ni daleč od resnice. 

Poskusite se vživeti v izmišljen primer. Reciva, se Saturn nahaja v vaši 7. hiši, hiši partnerstva. Zdaj boste slišali predvsem tisti del, ko vam astrolog pove, da ne boste imeli partnerja, ne boste srečni v dvoje, da vas bo partner razočaral ali boste na partnerja čakali tako dolgo, da vas bo minila želja po sreči v dvoje. 

Verjetno do točke, kjer vam pove, da obstaja verjetnost partnerstva malce kasneje kot je običajno za vašo generacijo, dobre novice sploh ne boste zaznali ali pa vas bo ob povedanem obdajal še večji dvom. Skozi misli vam bo švigalo, da ste tako ali tako vedeli, da "nimate možnosti". 

Ob takšni postavitvi vas je strah partnerstva, ker imate slabe izkušnje. Nekoč ste poskušali, pa se ni izšlo. Morda vas je partner zapustil. Ni bil dovolj resen ali vas ni jemal dovolj resno, da bi se potrudil za vajin odnos. Lahko vas je varal (ja, tudi Saturn lahko vara), vam lagal in vas pustil objokane z občutkom, da niste dovolj dobri, da niste dovolj lepi, da niste dovolj zanimivi in podobno. 

Za nameček si zamislite, da se vam je nekaj podobnega zgodilo že četrtič, čeprav ste dali vse od sebe, se partnerju prilagajali, mu stregli od spredaj in zadaj, pa ni cenil vašega truda. 

Reciva, da se temu Saturnu pridruži še Luna v škorpijonu, ki je že po naravi sumničava, nikomur ne verjame, se le stežka sprosti in je na splošno zelo občutljiva na besede, dejanja in celo neizrečene besede. Zdaj je zgodba še nekoliko bolj naporna. No, ne zgodba, pač pa življenje, kakršnega lastnik horoskopa doživlja iz dneva v dan.

Približno tako kot je zapisano v rojstnem horoskopu, oseba živi. Zapisano je ena od možnosti in v takšnem primeru je to njena resnica in dejstvo, kako se odvijajo odnosi ter še marsikaj drugega v živjenju takšne osebe. Naredila sem več tisoč razlag horoskopa in po izkušnjah, ki jih imam z razlago ter pogovorom s svojimi strankami, ne razumem ljudi, ki pravijo, da je astrologija prevara. 

Ali je sprememba možna ali gre za prevaro? 

Ko takšni osebi, kot sem jo opisala zgoraj, astrolog pripoveduje o krivici, ki se ji je zgodila, bo med ihtenjem in solzami prikimala in želela, da ji pove še več. Končno bo čutila, da jo nekdo razume in ji priznava, da trpi. V nadaljevanju bo zelo verjetno vprašala, ali ima kakršno koli možnost, da zaživi lepše ali se ji bo vedno dogajalo kot do sedaj. 

Od te točke dalje, se lahko zgodi sprememba. V horoskopu "piše" še polno drugega kot le postavitev enega ali dveh ali treh planetov, a bom za danes ostala le pri Saturnu. Lahko se zgodi, da je Saturn ali Luna ali nek drug planet edina zoprna postavitev ali pa jih je podobnih še več. Astrolog se lahko osredotoči samo na težave in je lahko prepričan, da je tako in pika ali pa se usmerja na rešitve. 

Prisegam na dejstvo, da je mogoče vse premagati. Nismo več v srednjem veku. Imamo povsem drugačne možnosti kot generacije pred nami. Še celo, če se ozrete na življenje svoje babice in mame, boste ugotovili, da obe skupaj nista imeli niti polovico možnosti kot jih imate vi, pa če se še tako zelo pritožujete nad življenjem (ali pa opazujete nekoga drugega, ki to počne).

Različne (znanstveno priznane ter znanstveno nepriznane) vede so toliko napredovale in postale tako dostopne, da v resnici nimate dobrega izgovora, da ne bi nečesa temeljito spremenili, če ste siti življenja ali okoliščin, ki vam niso pisane na kožo in si v njih ne želite živeti.

Sama sem zato klasično astrologijo za stranke začela opuščati že pred kakšnim desetletjem. Osvojila sem dodatna znanja, s katerimi sem jim lahko pomagala do premika, do spremembe, če so bile pripravljene nanje. Lahko sem jih spremljala in opazovala, kako so zaživele po novem, kar čutim kot poseben privilegij.  

Žal večina ljudi tega ne želi, ker sprememba boli in od vas zahteva, da greste iz svoje cone udobja, v kateri se, kljub težavam, počutite varno, zato astrologijo poučujem takšno kot je. Udeleženci tečajev imajo na voljo znanje, s pomočjo katerega poiščejo svoje "cvetke", dobre opise, priložnosti in težave v svojem ali katerem koli drugem horoskopu.

Na tečaju kot je npr. Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach, in na individualnih klicih tečaja kot je Certificirani Natalni Astrolog zelo pogosto vpletem ostala znanja, s katerimi se ljudje, še nedavno prepričani, da "tega nikoli ne bom zmogla" ali "to lahko naredijo drugi, jaz pa ne", začnejo počasi spreminjati in postajajo mehkejša, bolj srečna in bolj sebi zvesta različica sebe. 

Metanje peska v oči in lekcija v ozadju

Kljub povedanemu, mi ne verjamejo vsi. Imam zelo občutljivo dolgoletno študentko, ki pravi, da sprememba ni možna in je vse skupaj "metanje peska v oči" ter "prevara", kajti pri njej življenje teče, kot je zapisano v horoskopu. Na novo nič ne deluje, saj se po mojem opažanju, sprememb niti ne loti. Tudi je precej pogost pojav, povsem usklajen z osnovno človeško naravo. 

Če se vrnem na izmišljen primer horoskopa s Saturnom v 7. hiši, le-ta govori o težavah v odnosih. To je dejstvo in resnica, ki jo lahko potrdi celo kak velik skeptik astrologije, ko začne opazovati horoskope s Saturnom v 7. hiši in jih primerja z življenjem lastnikov takšnih horoskopov. Saturnu se rado pridruži še nekaj dodatnih pomembnih pokazateljev težav, a ni nujno.

Zamislite si, da ste po naravi pesimist. Astrolog pravi, da imate kljub Saturnu lahko srečno partnersko zgodbo. Rekli boste, da je to nemogoče, "metanje peska v oči", "laž", "zavajanje" ali pa boste začeli pojasnjevati Saturnovo "krutost", kajti Saturn v 7. hiši se zdi krut. Krutost čutite zato, ker je Saturn učitelj zodiaka, ki vas mora naučiti nečesa pomembnega o vas in o vaših odnosih. 

Ena od zgodb, ki vam jo tak Saturn pripoveduje, je občutek vrednosti. Dokler ste prepričani, da niste vredni ljubezni in iskrenosti, toliko časa se ne boste mogli premakniti v lepše življenje. Težave boste imeli, ko boste poskušali najti partnerja. Težave se bodo pojavile, ko poskušate zaživeti v dvoje ali ustvariti bolj resen odnos. 

Težave imate praviloma tudi pri drugih odnosih. Izvolite nekaj primerov, kaj vse si lahko pripovedujete ali vsaj domišljate o drugih, in vse povedano je za vas "sveta resnica".  

Astrolog nima pojma. Vaši sodelavci in/ali nadrejeni niso iskreni do vas. Šef vam odreče povišico, boljši delovnik ali boljše delovne pogoje. Vaš učitelj ali mentor vas ne razume in nima posluha za vas. Zagotovo blefira in laže ali vas šikanira, kot to počnejo vsi drugi. Vsakokrat, ko odprete usta v javnosti, se počutite premalo pametni in ne najdete prave besede. Še bi lahko naštevala. 

Skratka, če si zamislite, kaj vse se dogaja v takšnem primeru, lahko doumete, da so težave globlje kot se zdi na prvi pogled. Ne gre le za to, da si želite najti tistega partnerja, ki vas bo iskreno ljubil in razumel, pa vedno znova pride nekdo nezanesljiv in neljubeč. Gre za to, da imate prav poseben odnos do sebe in do drugih ljudi ter jih v mnogočem sami odganjate od sebe. 

Večina astrologov je dovolj pametnih, da se s preobrazbo ne ukvarja, ampak prav transformacija je moja strast, zato individualno sodelujem samo z ljudmi, ki so pripravljeni na spremembo. Če raje rečete: "Imam Saturna v 7. hiši in še kvadrat med planetom a in b, ob tem pa še Venero v opoziciji z... in nikoli ne bo drugače in pika.", imate prav. Astrologija se je v tistem hipu izkazala z resnico.

Pri tako trdovratnih prepričanjih in težavah, kot sem opisala v tem poenostavljenem izmišljenem primeru, je potrebno začeti počasi in s tistimi zadevami, ob katerih se ne počutite ogroženi. Morate pa iz svoje cone udobja, če želite preboj. Preobrazba lahko dolgo traja in mnogi ljudje je ne morejo sprejeti, saj je lažje reči, da gre za "prevaro" ali "lažno upanje". 

Pojavi se tudi dvom. Če astrologija deluje, potem mora biti tako, kot je zapisano v horoskopu in pika. Ko se srečate z idejo, da to, kar je bila do sedaj resnica (težava v odnosih), lahko postane laž (sreča v dvoje), ste zmedeni. Kako je mogoče, da je nekaj res v enem trenutku in v naslednjem drugače, čeprav je še vedno tam tisti težek Saturn? Ali astrologija ne deluje? 

Zamislite si koš, poln umazanega perila. Ali je perilo umazano? Prikimali boste. Zdaj imate dve možnosti. Prva je, da ne naredite nič. Nič ne naredite niti čez mesec, dva ali tri. Zaznate sicer nek čuden, praviloma neprijeten vonj, ampak to postane nekaj, na kar ste se navadili in tako je in pika.

Preložite umazano perilo v pralni stroj, dodajte prašek, mehčalec in zaženite stroj. Čez pol ure, uro ali dve se vrnite k pralnemu stroju in preverite, kaj se je zgodilo s perilom. Je čisto? Moralo bi biti. Pomislite, da imate sveže oprano, čisto perilo. Ampak ... Počakajte! Pred eno uro ste mi rekli, da je perilo umazano! Ste se mi zlagali? Ste prevarant-ka?

S horoskopom in preobrazbo je podobno. Ne veste še, ali je res ali je laž, saj niste poskusili in dovolj dolgo vztrajali, da bi lahko doživeli spremembo. Ko vam npr. povem, da naredite nekaj malega, se boste uprli. Recimo, da ste se vpisali v tečaj v Moji Akademiji in vam predlagam, da dodajte svojo fotografijo v profil. Večina ljudi bo to zlahka naredila, ampak vi se počutite ogroženi.

Prvi korak je lahko nekaj tako majhnega ali banalnega kot je npr. dodana fotografija. Ne boli. Nihče, razen drugih udeležencev tečaja, je ne vidi, a prinaša nov izziv. Morda ste tako privlačni, da se pojavi strah, da se bodo želeli z vami povezati drugi udeleženci tečaja in se boste morali pogovarjati z ljudmi iz mesa in krvi. Naslednji korak je malce zahtevnejši, a še vedno preprost.

V varnem okolju, kot je npr. naša spletna učilnica in v družbi ljudi, ki gredo skozi podobno snov, lahko začnete spraševati, odgovarjate na vprašanja drugih in najdete nekoga, ki vas končno razume. Naredili ste naslednji korak in premagali že drugega "hudiča". Zdaj, ko ste v varnem okolju prejeli nekaj ljubezni in razumevanja, se lahko premaknete k naslednji ideji, kako se lažje odpreti. 

Moje trdno prepričanje je, da astrologija in horoskop pokažeta kdo smo in kaj nam je položeno v zibko. V horoskopu piše, kaj je za nas mogoče pod pogojem, da gremo skozi življenje po inerci in v njem ničesar ne spremenimo.

Hkrati pa vas varno vodi do rešitev, kako se premakniti na drugačno pot, če si jo želite živeti. Če si želite partnerja, pa imate smolo v povezavi z njim, boste brez spremembe, v svoje življenje slej kot prej pritegnili le podobno izkušnjo kot v preteklosti. 

Astrologija vas drži na mestu

Astrologija vam pokaže resnico in dejstva. Je nečustvena in direktna. V svojem bistvu vas drži na mestu in vam pripoveduje, kot meni pravi ena od mojih študentk: "Tako bo in pika.". Astrologija deluje in daje prave odgovore, ker se ljudje ne želijo spremeniti, pač pa zavestno ali nezavedno dovolijo, da njihovo življenje vodijo drugi ljudje, karma in okoliščine, zasejane v otroštvu ter v mladosti. 

Astrologija, v povezavi z drugimi vedami, vam ponuja možnost, da tisto, kar je začrtano ob vašem rojstvu, ohranite, razvijate, nadgradite ali spremenite. Udeleženci webinarjev, skupin in individualni klienti so navdušeni nad novimi možnostmi. Vzamejo dejstva astrologije, jih pomešajo s svojimi željami, vztrajajo pri spremembah in slej kot prej zaživijo lepše kot kdajkoli prej. 

Še več.

Nisem edina, ki sem odkrila, kako lepo se astrologija povezuje z drugimi vedami. Večina mojih študentov, ki se profesionalno ukvarjajo z astrologijo, ji doda neko svojo noto, neko svojo dejavnost, v kateri astrologijo uporabijo kot "diagnostično orodje", zatem pa s svojo glavno dejavnostjo svojim strankam pomagajo premagati izzive horoskopa. 

Ali je astrologija resnica ali prevara, presodite sami.

Opazujte, preverite dejstva in predvsem (p)ostanite odprti za različne možnosti, s katerimi se lahko marsikaj spremeni v vašem življenju. V tem prispevku sem poskušala le nanizati svoj pogled na astrologijo in na vprašanje o tem, ali je astrologija resnica ali prevara, ki sem ga prejela preko e-pošte. 

Ta prispevek bo prebralo veliko ljudi. Nekateri se bodo zgražali, drugi bodo navdušeni, tretji bodo rekli, da sprememba ni možna. Ne bodite užaljeni, a izvolite še dobronameren nasvet, če ste ga pripravljeni slišati. Če v sebi nosite trdno zakoreninjena prepričanja, da za vas ni upanja, predlagam, da poiščete pomoč kakšnega dobrega psihologa in se osvobodite občutka žrtve, saj vam bo lažje. 

V kolikor ste pripravljeni na drugačno življenje in bi radi dejstvom astrologije dodali možnost, da se hitreje premaknete bližje svojemu lepšemu življenju, vas povabim v tečaj Lunin AstroCoach, v katerem boste iz meseca v mesec ozaveščali, česa več ne želite v svojem življenju, kako se približati zaželenemu in kako to naredite počasi, korak za korakom

Pomembno!

V kolikor ste z nečem zadovoljni, lahko to okrepite, če tako čutite. To je najlažja sprememba od vseh, ki jih lahko naredite. Pri marsičem, kar se vam dogaja, ne boste želeli narediti ničesar. Nikjer ne piše, da morate biti popolni ali že danes ali sploh kdaj imeti vse, na kar pomislite. 

Če se boste spreminjali, predlagam, da spremembe naredite predvsem na področjih, na katerih boste bolj zadovoljni s seboj ali vam pomagajo, da si izpolnite želje, ki jih resnično želite uresničiti. Astrologija in spoznanja iz horoskopa pa naj vam pokažejo vašo resnico in vas varno vodijo do preboja. 

Preboj v lepše življenje že v 2024

Postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach

V Moji Akademiji vodim tečaj Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach. Fokus tečaja je osebna rast in premagovanje vsakodnevnih izzivov na najlažji možen način, vsakokrat usklajen z Luno, prazno luno, polno luno, vašim karakterjem, vašimi trenutnimi izzivi in vašimi unikatnimi sposobnostmi za reševanje zadev. 

Na tečaju se boste naučili kako pomagati sebi in/ali drugim (domačim, prijateljem, sodelavcem, strankam). Lahko se odločite za nov poklic kot Lunin AstroCoach ali uporabite znanje v kombinaciji z znanji obstoječega poklica. 

V kolikor ste tudi vi siti slabe volje, spreminjanja razpoloženja, čustvene občutljivosti, četudi vam nekdo pokaže le mezinček, nenehnega vrtenja v začaranem krogu razočaranj in težav in želite postati bolj zadovoljni s seboj, uresničiti srčne želje ter se osvoboditi tistega, česar več ne želite v svojem življenju, vključno s čustveno navlako in občutljivo osebnostjo, postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach (klik na povezavi tukaj) in zaživite življenje, ki si ga želite in zaslužite. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!