Jupiter v dvojčkih - splošen vpliv 

Jupiter v dvojčkih prejema dvojni zanimiv vpliv v astrologiji. Njegova naravna energija je energija širitve in spoznavanja marsičesa, kar ni vsakodnevno in običajno. Dvojčkova energija njegovo radovednost, željo po branju in raziskovanju drobnih kotičkov našega prelepega planeta še razplamti in razpihne na vse vetrove sveta. 

Zdaj, ko se Jupiter "sprehaja" skozi dvojčka, mu pravim kar zgovorni filozof in veliki popotnik. Njegova energija namreč prebuja gibanje in razmišljanje na veliko, zato se zdaj težje osredotoči na eno stvar, četudi bi mu to koristilo. Kar pa se godi planetu, to se godi nam - ljudem in vsem drugim bitjem na Zemlji, zato boste bolj pogosto opazili to energijo pri sebi ali okoli sebe. 

Zdaj z neba sveti zabavna, celo hudomušna energija, ki pa s svojim humorjem zlahka zgreši svoj namen. Nima slabih namenov, a se včasih zazdi, da se iz vsega in vseh "dela norca". A, ko pogledate izza kulise, lahko opazite dobronamerno energijo in pripravljenost, da s svojimi nasveti pomaga in razsvetljuje še tako temačno nebo. 

Če ste rojeni z Jupitrom v dvojčkih, zdaj dobro izkoristite čas za spoznavanje nečesa novega, zanimivega. Naj bo tema, ki vas že nekaj časa privlači in bi radi izvedeli več o njej. Spoznanja, ki jih boste zdaj osvajali, bodo ostala z vami vse življenje. V naslednjih obdobjih se boste večkrat radi vrnili k obujanju spominov tega prijetnega obdobja. 

Jupiter in dvojčka sta si na prvi pogled različna, a še kako sorodna. Oba cenita znanje in gibanje. Le način, kako ju osvajata, sta si precej različna, zato se včasih zdi, da sta v sporu. A, ko pogledate na skupno točko, ugotovite, da se učita drug od drugega in sta si v podporo prav na vsakem koraku. 

Jupiter v dvojčkih - pomembni datumi

Jupiter v vsakem znamenju ostane približno leto dni. Tokrat vstopa v dvojčka v maju 2024 in bo v njem ostal do junija 2025, ko premakne naprej, v astrološko znamenje rak.

Kadar se planet premakne v novo znamenje ali se obrne retrogradno ali direktno, nekaj dni pred in po teh datumih močneje čutimo drugačno energijo oz. "spremembo v zraku". Zabeležite si naslednje datume in bodite pozorni nanje, saj lahko pomembno vplivajo na vaše življenje in vašo prihodnost: 

  • 26.05.2024 - Jupiter vstopi v dvojčka
  • 09.10.2024 - Jupiter se obrne retrogradno na 21° dvojčka
  • 04.02.2025 - Jupiter se obrne direktno na 11° dvojčka
  • 09:06.2025 - Jupiter prestopi v raka

Jupiter v dvojčkih govori kot "strgan dohtar"

Jupiter je po naravi razmišljujoči planet, ki v vsem, kar opazi, išče nek "višji smisel" in modrost. Zato včasih utihne, se umakne v naravo ali v tiho sobo in tam v miru premišljuje o marsičem, pred čemer ljudje običajno zatisnemo vsaj eno oko, če ne kar obeh. Kadar se giblje skozi dvojčka, postane precej bolj površen, nepremišljen in zgovoren. 

Jupiter v dvojčkih se ne poglablja v svojo temo, pač pa brska za informacijami in jih predaja naprej takšne, kot jih je slišal od nekoga drugega. Temeljito jih ne preverja, ne premišljuje kaj dosti o njih in veliko govori. Pri tem spretno uporablja svojo edinstveno sposobnost komunikacije ter poskrbi, da se fizično ali v mislih nikoli ne nahaja le na enem mestu. 

Pritegnejo ga različni tipi ljudi. Zaveda se, da se od vsakogar lahko nečesa zanimivega nauči. Pri tem pa posluša z enim ušesom, z drugim pa že prisluškuje dogajanju v sosednjem kotu. Prav zaradi te nestalne energije pravimo, da Jupiter v dvojčkih ni dobro postavljen. Nič slabega se mu ne godi, a je prikrajšan za modrost, ki jo lahko prejme in razvije ob večji pozornosti na dogajanje. 

Zdaj govori kot "strgan dohtar". V njegovih besedah včasih lahko zaslutite izjemno modrost in predanost temi. Včasih pa se zdi, da "le blebeta" samo zato, da ni tiho. Tišine namreč ne prenaša najbolje. Bolje se mu zdi, da teče beseda, kot bi se predal premišljevanju. Zato gredo zelo premišljenim ljudem tisti z Jupitrom v dvojčkih včasih "na jetra". 

Kljub povedanemu, imejte v mislih, da ne gre za slabe namene ali željo, da bi nekomu škodoval. Ima dobre namene, a jih ne zna ali ne zmore uporabiti tako kot se "za Jupitra spodobi". Njegova premišljena energija je zdaj združena z igrivostjo in klepetavostjo, kar ga naredi precej neresnega. 

Jupiter v dvojčkih - veliki popotnik

V času, ko se nahaja Jupiter v dvojčkih, je čas za potovanja. Ne govorim o izletu na priljubljeno izletniško točko, pa za "pravo potovanje", ki je tako po daljavi kot po trajanju daljše od običajnih počitnic. Ljudje z Jupitrom v dvojčkih radi potujejo v daljavo in spoznavajo nove kraje ter ljudi. 

V tem obdobju se lahko pojavi občutek, da ste že vse videli in vse že veste, saj je v sodobnem času mogoče o vsem prebrati na internetu. Še več. Tam zraven so dodane fotografije in natančni opisi videnega. Zato se lahko pojavi občutek, da nimate kam iti oz. se vam zazdi, da ste že obiskali in raziskali vse kraje tega sveta.

Pod vplivom Jupitra v dvojčkih bodite pripravljeni, da greste na dolgo pot, če vas vsaj malo vleče v tujino. Najbolj boste uživali, če si privoščite raziskovanje tistih malih uličic. Pogovarjajte se z domačini, osvojite kakšno novo besedo, ki jo uporabljajo le prebivalci tistega kraja in to prinesite s seboj domov. 

Ko se vrnete, zagotovo ne boste mogli prenehati obujati spominov na "vaše najboljše potovanje doslej". Z velikim veseljem boste svojim domačim in prijateljem pripovedovali, kaj vse ste doživeli, koga vse ste spoznali in kakšno novo kulinarično poslastico ste okusili prvič v življenju. Zdaj je preprosto čas, v katerem morate uživati in si privoščiti nekaj, kar "diši" po tujem, še neznanem. 

Jupiter v dvojčkih širi znanje

Jupiter je vladar znanja, ki ga s pomočjo izkušenj pretvori v modrost. V dvojčkih znanje osvaja hitro in površno, saj se mu zdi, da že vse ve in zna. Ko ga profesor v šoli ali nekdo drug povpraša po poglobljenih pogovorih, si spretno izmisli odgovor, če ga ne ve. Čeprav je vsakomur, ki se na temo spozna, jasno, da filozofira, je v njegovih besedah zdaj dovolj resnice, da si lahko prisluži kljukico.

To je odličen čas, v katerem si naberite novih znanj ali razširite tisto temo, ki jo imate prav posebno radi. Če razmišljate o vpisu v šolo ali v tečaj, ne odlašajte, saj boste pri študiju oz. ob novem znanju uživali. Ko bo vpliv Jupitra v dvojčkih minil, boste lahko poglabljali svoje znanje in spoznanja ter odkrili še mnogo "draguljev", za katere ste do sedaj le slutili, da obstajajo. 

Na temelju teh znanj lahko razvijete svojo smer in v svojem okolju navdušite nad novimi, edinstvenimi možnostmi, ki jih ponuja vaš pogled na tematiko. Ne bodite pretirano skromni, saj večina ljudi ne bo pridobila teh znanj. Še manj od njih bo pripravljeno o tem znanju govoriti in z njim navduševati druge. 

Svet se razvija in človeška spoznanja se nadgrajujejo iz generacije v generacijo. Morda boste prav vi tisti, ki boste s pomočjo Jupitra v dvojčkih zaznali nekaj, s čimer se bo zamajalo neko starejše spoznanje. Svet pa se bo zaradi vas premaknil za korak bližje drugačnemu pogledu na svet in življenju na našem čudovitem planetu.

Si lahko predstavljate, kako prijetno vam bo pri srcu, če se to zgodi prav vam?


O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!