Šolsko leto je zaključeno 

Danes se otroci zagotovo veselijo, da je končno konec šolskega leta. No, oddahnili pa so si tudi mnogi starši in celo učitelji. Verjetno ste na kratko že pogledali v spričevalo, pohvalili otroka za njegov prispevek šolskemu letu ali pa ga okarali. Karkoli si je že prislužil po vašem mnenju, ve, da se končno lahko začnejo težko pričakovane in zaslužene počitnice. 

Astrologija in rojstni horoskop sta zanimivi orodji, ki pojasnita med drugim tudi to, kaj se dogaja v starših in otrocih, ko se šolsko leto začenja ali zaključuje. Pri igrah na srečo nimam sreče, a tokrat bi stavila, da imajo otroci, dijaki in študenti pred seboj prevladujočo misel: »Juhuhu! Končno konec šolskega leta!«. To vem brez horoskopa, ker slišim pri sosedovih.

Pridni ali kampanjski

Astrologija lahko pomaga razumeti nekaj drugega. Skozi vse šolsko leto so se otroci pridno in marljivo ali pa kampanjsko učili. Nekateri so prešpricali pol predavanj ali se celo upirali, da ne bodo več hodili v šolo. Še vedno se spomnim svojega šolanja in kako sva se s tem »dajala« s sinom.

V kolikor imate pridne otroke, ki radi hodijo v šolo, ste zdaj zelo verjetno zadovoljni in kar žarite od ponosa. Morda ste jim pripravili kakšno nagrado ali posebno presenečenje za vzpodbudo, da bodo ostali takšni tudi v prihodnje. Poglejte v njihov horoskop in preverite, kako je v njem opisana njihova šola. Zelo verjetno boste našli precej vzpodbudnih opisov v njem. 

Morda ste starš, babica ali dedek otroku, ki vsako leto še pred začetkom šolskega leta nestrpno čaka, kdaj se bo šolsko leto zaključilo. Noče v šolo, noče se učiti, noče niti slišati za naloge in vse to opravi samo pod prisilo. No, vi ste verjetno precej bolj napeti in ranljivi tudi ob zaključku le-tega in za vas imam nekaj dodatnih besed. 

Normalno je

Astrologijo imam rada, ker za vsako stvar, najsi bo zaželena ali nezaželena, pojasni vzrok, dogajanje in najverjetnejšo posledico. Pri tem je nevtralna. Nikoli ne sodi in vedno ponudi dodaten pogled, ki ga ljudje po svoji naravi tako zelo radi spregledamo. Če ste kdaj pogledali v kak horoskop, veste, da zgleda kot krog, razdeljen na 12 delov, poln nekih čudnih simbolov in črt.

K sreči se je vsega tega mogoče dokaj preprosto naučiti in se uskladiti s tem, kar pač piše o vas in vašem otroku ali vnuku. No, ampak več o tem povem ob drugi priliki. Kajti danes bi vas rada potolažila, da je vse, kar se dogaja otrokom skozi šolsko leto in tudi ob zaključku le-tega, normalno. Tudi ljubezen ali sovraštvo do šole, učiteljev, sošolcev in ocen je opisana v njihovem rojstnem horoskopu.

Vsakdo - vi, vaš otrok, vnuk, nečaki, še vaš partner ali sosedova Micka, imate unikaten rojstni horoskop. V njem so zapisane najpomembnejše lastnosti, vedenje in dogodki, ki lastnika horoskopa čakajo skozi vse življenje. Ob zaključku leta le bolj podrobno opazite, kar je bilo nekomu (tokrat otroku) položeno v zibko za namen šolanja in šolskega uspeha. 

Planeti so "krivi"

Iz dneva v dan na tak horoskop in s tem na vas ali na otroka, vplivajo premiki planetov na nebu. En dan vzpodbujajo tečnobo, razočaranja, zamišljenost, lenobo ali napetost v človeku. Otroci niso nobena izjema. Podobno kot vi, to čutijo in se odzivajo na neke nevidne sile, ki živijo v njih. Ne samo doma, pač pa tudi pri učenju, pri domačih nalogah in sodelovanju v šoli. 

Že naslednji dan se morda čudite, kako zlato bitje je postal otrok. Morda se včasih celo vprašate kaj se je zgodilo z njim. Sprašujete se, ali je mogoče, da je to isto bitje, ki je včeraj trmalo, ni hotelo poslušati, ni hotelo narediti domače naloge, je že ves teden špricalo pouk ali vas je celo z besedami ali dejanji prizadelo in razočaralo.

Vse to je normalno in pričakovano. Starši, babice, dedki in učitelji le vse skupaj malce težje prenašamo. V kolikor bi resnično razumeli otroka z njegovimi očmi in se več ukvarjali s tem, kar otrok v resnici potrebuje, bi bilo razočaranj veliko manj. V naši družbi pa smo vajeni, da nam drugi povedo, kaj je za našega otroka najbolje in pod pritiski zlahka podleže vsakdo. 

Kako otrok sprejema snov, šolo, učitelje in druge ljudi ter se z drugimi pogovarja, je zapisano v njegovem rojstnem horoskopu. Sama mu včasih pravim kar »navodila za uporabo človeka«, čeprav se to morda zelo čudno sliši. To je horoskop, v katerem so opisane njegove intelektualne sposobnosti, intuicija in želja sedeti pri miru in pisati domače naloge ali celo prisostvovati pri pouku ali pa pobegniti od šole. 

Kaj lahko storite zdaj, ko je konec šolskega leta

Šolsko leto je zaključeno. No, vsaj takole nekako gre. Če je otrok šolsko leto zvozil brez popravnega izpita, je zanj praviloma šolsko leto končano. Ničesar več ni mogoče narediti, da bi izboljšal (ali poslabšal) ocene, zapisane v spričevalu. To je dejstvo, ki ga skoraj zagotovo tega ne morete spremeniti. 

Verjamem, da ste neznansko ponosni na svojega otroka in njegov uspeh, če se v njem kar vrsti lepih ocen in zapisov o uspehu. Vi ne potrebujete nobene dodatne besede, ker se počutite dobro in to pokažete tudi otroku. Kaj pa, če menite, da nimate razloga za ponos in vas "grize", ker "vse naredite za svojega otroka, a vas je pustil na cedilu"? 

V kolikor se jezite, ste zagrenjeni in slabe volje, vam toplo priporočam, da tega zdaj ne počnete. Spravite se k sebi. Šolsko leto je zdaj stvar preteklosti. Kar pripada preteklosti, je najbolje pustiti tam. Resda pa se je mogoče nečesa pomembnega iz nje naučiti. Naj bo to "lekcija" za vas in za otroka. 

Preprosto rečeno, je prepozno, da bi ostajali slabe volje, če ni šlo vse tako gladko kot ste si želeli. Presenečeni bi bili, če bi vedeli, koliko otrok bi raje hodilo v šolo in prineslo domov "lepše" spričevalo, če bi starši in učitelji razumeli njihov način dojemanja sveta in snovi. Bolje boste storili, da sprejmete, kaj otroka moti v šoli, na kakšen način sprejema snov in odgovarja na postavljena vprašanja.

Res je, da mu ob koncu šolskega leta s tem ne boste mogli pomagati do boljših šolskih ocen. Lahko pa se pripravite na naslednje šolsko leto. Skozi poletje lahko spoznate otroka z nevtralnimi očmi in brez nepotrebnih čustvenih bremen. Poglobite se v njegov svet in poskušajte razumeti, kaj je resnično pomembno zanj.

Naslednje šolsko leto prilagodite svoje odzive in mu pomagajte, da vam bo naslednje leto spričevalo bolj všeč. Pogovorite se z razrednikom in drugimi učitelji, kar ste spoznali o otroku. Seveda, naj bo to povezano z načinom učenja in dojemanja snovi ali pa morda v povezavi z njegovo sramežljivostjo pred tablo. Naj vam učitelji pomagajo poiskati pot, po kateri bo otroku v šoli lepše. 

To z lahkoto storite s pomočjo Rojstnega horoskopa. V njem je načinu razmišljanja namenjeno 3. poglavje, ki opisuje miselnost, zanimanje in sposobnosti. Tak rojstni horoskop shranite, da ga boste otroku podarili, ko odraste, saj ostaja enak in zanj velja vse življenje.

Pomembno opozorilo! 

Rojstni horoskop je resda pisan za odrasle osebe, a vam bo dal informacije, ki jih potrebujete tudi za vzgojo otroka. Naročite ga na povezavi tukaj in pomagajte otroku narediti naslednje šolsko leto bolj uspešno od letošnjega. Pred naročilom preverite vzorec, ki je dodan na strani horoskopa. Vaš izvod bo podoben, a izdelan z otrokovimi (ali vašimi) rojstnimi podatki. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


  • Kakšen je vaš “ritual”, ko pride konec šolskega leta? Povejte v komentarju spodaj!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >
    Success message!
    Warning message!
    Error message!