Kaj je Luna v prazno ali Luna v praznem teku? 

Luna v prazno predstavlja čas potovanja Lune, na katerem v znamenju, v katerem se nahaja, več ne bo sestavila nobenega glavnega aspekta z drugimi planeti. Včasih ji pravimo tudi Luna v praznem teku.

V prazno oz. v praznem teku se lahko gibljejo tudi vsi ostali planeti, a se astrologi v različnih člankih manj osredotočamo nanje kot na Luno. Zakaj? Zelo verjetno o njih pišemo manj zato, ker je Luna najhitrejša in ljudem domača. Ob tem se vse, povezano z Luno, čuti v vsakodnevnem življenju. Ljudje opazijo, čutijo ter lažje povežejo s svojim življenjem.

Zapisi, povezani z Luno v praznem teku, tako veljajo tudi za vse druge planete. 

Takšno stanje Lune lahko traja minutko, nekaj minut ali pa več ur. Odvisno je od postavitve ostalih planetov v horoskopu in aspektov, ki jih lahko Luna sestavi z njimi. 

Luna v prazno je čas, ko je "Luna na WC-ju"

Moje študentke 2. in 3. letnika so pred kakšnim desetletjem družno ugotovile, da se občasno pojavi stanje, ko je "naša Luna na WC-ju". Malce so mi morale razlagati, vendar sem uživala v razlagi takoj, ko sem dojela, da je astrologija tako življenjska in tako preprosta, kot le redka veda. Le mi jo po nepotrebnem zapletamo in kompliciramo, bog ve zakaj.

Luna na WC-ju, kot sem povzela njihov izraz, ni nič drugega kot Luna, ki se giblje v prazno. V astrološkem programu Solar Fire je označena z VC ali Void of Course. Od tod izvor njihove zamisli.

Kaj početi, ko teče Luna v prazno

Kadarkoli se giblje Luna v prazno, ni dobro z ničemer začenjati, saj stvari rade gredo narobe ali ne prinašajo želenega učinka. Naj vam nanizam nekaj primerov vsakodnevnih zadev, v katere se zlahka vplete Luna.

Nečesa se na novo lotite. Vleče se kot jara kača in zdi se vam, da se nikoli ne bo zaključilo. Začnete z nečim, pa morate čakati na nekoga drugega, preden lahko nadaljujete. Vmes vas mine vsa vnema, da bi sploh zaključili zadevo. Dogovorite se z nekom za sestanek, pogovor, srečanje, pa ta oseba povsem pozabi ali zameša termin, ko bi morala biti pri vas. 

V zadnjem hipu se odpeljete na drugi konec Slovenije. Četudi imate dovolj zmogljiv avto, da bi lahko tja prispeli pravočasno, na avtocesti potekajo dela, kar ugotovite šele, ko že stojite v koloni. Nič več ne morete zaviti z avtoceste, pač pa se lahko le prilagodite situaciji in se pomikate po polžje. 

Čas Lune v praznem teku je najbolje izkoristiti za počitek, meditacijo, spanje (če si ga lahko privoščite, seveda) ali pa za dokončanje stvari. Novosti pa naj le počakajo nekaj časa. Pri tem se oborožite s potrpežljivostjo, saj boste za zadevo, ki jo običajno uredite v 10 minutah, zdaj morda potrebovali celo uro.

Luna - tudi v prazno - je povezana s spomini

Luna v praznem teku je povezana s spomini. Včasih vam "vrne" kakšno osebo iz preteklosti. Izraz "Luna na WC-ju" mi je prav posebno pri srcu, saj me vrača v lepe spomine časa, ki sem ga preživela s čudovito skupino mojih študentk. Ob tem pa natančno opisuje Lunino stanje v obliki, ki si jo lahko predstavlja prav vsak od nas. 

Ko je Luna na WC-ju, ji dajmo mir, da svoje opravi. Saj veste, kako je pri vas, če vas »tišči«. Ne morete se koncentrirati na nič posebno dobrega, nemirni ste, ne poslušate in se ne morete osredotočiti na nič drugega, kot le »kako bi opravili svojo potrebo«. Ničesar ne boste opravili tako dobro kot takrat, ko ste že opravili svojo naravno potrebo. 

Podobno je z našo Luno v prazno, a tudi z vsemi drugimi planeti, ki v trenutku, ko jih opazujemo, potujejo v prazno oz. se nahajajo "v praznem teku". Prizanesljivi bodite s seboj, a tudi s sodelavci, otroci, partnerjem in drugimi ljudmi, na katere prav tako deluje Lunin vpliv.

Včasih lahko naredite veliko dobrega samo s tem, ko ne godrnjate ali celo izvajate prevelikih pritiskov na nekoga v napačnem trenutku. Luna v prazno predstavlja enega od teh trenutkov, ko z majhno potezo lahko naredite preboj v lepše življenje. 

Avtorica: Irena Stopar po zamisli Mojce Lieber, Katje, Sanje, Helene, Hasnije in Tatjane.

Preboj v lepše življenje že v 2024

Postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach

V Moji Akademiji vodim tečaj Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach. Fokus tečaja je osebna rast in premagovanje vsakodnevnih izzivov na najlažji možen način, vsakokrat usklajen z Luno, prazno luno, polno luno, vašim karakterjem, vašimi trenutnimi izzivi in vašimi unikatnimi sposobnostmi za reševanje zadev. 

Na tečaju se boste naučili kako pomagati sebi in/ali drugim (domačim, prijateljem, sodelavcem, strankam). Lahko se odločite za nov poklic kot Lunin AstroCoach ali uporabite znanje v kombinaciji z znanji obstoječega poklica. 

V kolikor ste tudi vi siti slabe volje, spreminjanja razpoloženja, čustvene občutljivosti, četudi vam nekdo pokaže le mezinček, nenehnega vrtenja v začaranem krogu razočaranj in težav in želite postati bolj zadovoljni s seboj, uresničiti srčne želje ter se osvoboditi tistega, česar več ne želite v svojem življenju, vključno s čustveno navlako in občutljivo osebnostjo, postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach (klik na povezavi tukaj) in zaživite življenje, ki si ga želite in zaslužite. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!