Merkur v levu ima glavno besedo 

Merkur v levu svojim podanikom (ljudem, ki imajo Merkurja v levu postavljenega v rojstnem horoskopu) prinaša glavno besedo pri vsaki stvari. Lepo in prijetno se znajo izražati ter zanimivo pripovedovati zgodbe. Praviloma so obdarjeni s prijetnim glasom, ki druge lahko celo zapelje v neke vrste hipnotično stanje.

Kadar se oseba, ki ima v svojem rojstnem horoskopu položenega Merkurja v levu, oglasi, je ne morete preslišati. Včasih se tako zgodi zato, ker ima kaj pomembnega povedati. Kdaj drugič pa zato, ker zna pritegniti pozornost poslušalcev. Če ji ne prisluhnete, vam bo hitro povedala, kaj vam je storiti. 🙂

Merkur v levu se zna pogovarjati

Od osebe, ki ima v svojem rojstnem horoskopu Merkurja postavljenega v levu, ne pričakujte, da bo tiho. V sebi nosi občutek, da ima veliko pametnega povedati. Tega, kar je stuhtala, pa nikakor ne bo zadržala zase. Želi si, da cel svet razume in spoštuje njene misli in znanje.

Pošteno se potrudi, da vam ne bo šlo »čez eno uho v možgane, čez drugo pa ven«. Kar ima povedati, bo povedala tako, da vam bo jasno, o čem govori in si boste zapomnili, kaj je povedala. Pravzaprav jo je pogosto zelo prijetno poslušati, saj veliko ve, obožuje knjige, znanje in pogovore ter deluje prepričano v svoj prav. 

Malo manj talenta ima za poslušanje. Merkur v levu osebi prinaša občutek, da ima vedno prav in jo vzpodbuja, naj to pokaže celemu svetu. Zato zna biti trmasta oz. vztrajna pri svojih prepričanjih in jo je težko prepričati v nasprotno od tega, v kar verjame. Ima prav poseben talent za pripovedovanje in dramo.

Kadar imajo Merkurja v levu učitelji, so praviloma priljubljeni. Še tako dolgočasno ali težko dojemljivo snov znajo predstaviti s humorjem in mnogimi zanimivimi primeri. Otroci jih obožujejo in radi sodelujejo na predavanju. Takšen učitelj bi se moral zavedati, da ne delijo vsi njegovega talenta za pripovedovanje in ne bi smel od otrok zahtevati več kot zmorejo.  

Obožuje zgodbe. Pravljice, zgodovinske romane, tudi trače o slavnih osebnostih in rumeni tisk. Osebo z Merkurjem v levu pritegne vse, kar diši po uspehu, slavi in bogastvu znanja. Zato se izobražuje in intenzivno išče načine, kako se lahko nauči še nečesa novega, s čimer bo lahko blestela.

Merkur v levu obožuje potovanja

Pod vplivom Merkurja v levu ljudje radi raziskujejo svet. Na svoja potepanja radi vzamejo fotoaparat (ali pa uporabijo tistega v pametnem telefonu). Svoja doživetja in kraje, kjer so bili, želijo ovekovečiti za vse večne čase. Pri tem pa radi tudi zapravljajo in si kupijo kaj lepega, s čimer se lahko pohvalijo pred prijatelji in vsemi drugimi ljudmi.

Ko se vrnejo s potovanja, z izleta ali le z dobrega kosila, je na vrsti zanimivo predavanje. O svojih dogodivščinah bodo pripovedovali vsem, ki jih bodo pri volji poslušati. Pokazali bodo vse fotografije in obširno razložili, zakaj morate tudi vi obiskati nek kraj. Pravzaprav vas znajo navdušiti, da se odpravite na potep tudi vi.

Mnoga njihova potovanja so povezana s poslovnimi potmi. Pri poslu so namreč odlični pogajalci, prodajalci ali svetovalci, ki poslovnemu partnerju zlezejo pod kožo. Imajo prav poseben talent za posel in marketing, s katerim lahko skoraj vsakogar prepričajo, da kupi, kar ponujajo.

Merkur v levu v prognostiki

Podobno, kot v rojstnem horoskopu, tudi v prognozi kaže na čas, ko bi morali postati bolj komunikativni in spregovoriti o sebi ter o svojih načrtih. V času, ko se Merkur v prognostičnih tehnikah nahaja v levu, je čas za več druženja. Pohvalite se s svojim znanjem in zamislimi ter pritegnite še več navdušenja v svoje življenje. 

Ugodna in neugodna obdobja za komunikacijo, gibanje in pridobivanje novih znanj, s katerim boste blesteli, boste našli v svojem Osebnem dnevnem horoskopu, ki je lahko vaš že v nekaj dneh

Vaš Merkur in sposobnost pogovora

Vsak od nas ima Merkurjem postavljenega v enem od astroloških znamenj, hiš in najpogosteje tudi aspektov. Bolje, kot ga poznate, lažje boste razumeli, na kakšen način razmišljate, se odločate in kako vas drugi dojamejo, ko spregovorite. To pa vam bo pomagalo na boljši način prepričati še druge, da vam prisluhnejo in morda naredijo, kar ste si od nekdaj želeli z njihove strani.

Vaš način komunikacije, odločanja ter potreba po odkrivanju sveta okoli vas, so opisani v vašem Rojstnem horoskopu, ki ga naročite na povezavi tukaj.

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!