Merkur v tehtnici – nevtralen sodnik 

Merkur v tehtnici svoje pripadnike obdari z izjemnim umom in razumom. Včasih se dozdeva, da pod njegovim vplivom postanejo neodločni in težko sprejemajo odločitve, a to se zgodi le zato, ker so naravni diplomati, ki ne želijo užaliti nikogar. Njegova glavna vrednost je vztrajanje pri zadevah toliko časa, dokler se ne razrešijo v dobro vseh.

Oseba, ki jo spremlja Merkur v tehtnici, praviloma zna vzpostaviti trajne in zelo dobre odnose. Veliko razmišlja o partnerstvu in ljubezni. Pogosto jo boste zalotili, da postane »odvetnik z ulice«. To je nekdo, ki se trdno zavzame za nekoga drugega in poskuša najti mirno rešitev za še tako kompliciran problem.

Merkur v tehtnici se zna pogovarjati

Od osebe, ki ima v svojem rojstnem horoskopu Merkurja postavljenega v tehtnici, ne pričakujte, da bo tiho. Pred vami je zgovorna oseba, ki rada govori in zna prisluhniti tudi drugi osebi ali skupini ljudi. Ves čas pri sebi premišljuje o povedanem in si neskončno želi najti rešitev, ki bi ustrezala prav vsem.

Njene zamisli niso nujno všeč vsem vpletenim, saj včasih zahtevajo kompromise in popuščanje, na katere mnogi niso pripravljeni. Merkur v tehtnici jo naredi prijazno in spravljivo. Kadar utihne in se ne pogovarja, kar je sicer redko, v sebi melje, kakšna bi bila najboljša rešitev za nastalo situacijo. Njen um v resnici nikoli ne spi. V sebi se ves čas pogovarja in razmišlja o mnogih zadevah.

Takšna oseba je radovedna in zanimiva, tudi razgledana. Mnogi pri njej iščejo nasvet za svoje težave, saj zna izklopiti čustva in lahko povsem nevtralno pogleda na zadeve. Čustveno se ne vpleta, saj ve, koliko gorja lahko prinesejo razgreta čustva, zato deluje kot nevtralen sodnik, ki si prizadeva za pravično sodbo. 

Merkur v tehtnici razmišlja o partnerju

Kot se za Merkur v tehtnici spodobi, zelo veliko časa razglablja o partnerju, partnerstvu in odnosih. O teh temah lahko razmišlja, govori ali piše neskončno dolgo. Nikoli ji ne zmanjka energije za iskanje novih pristopov v komunikaciji med ljudmi. Ima naravni talent za zakonsko svetovanje ali poklic, povezan z mediacijo. 

Ob sebi potrebuje partnerja, ki dobro razume in sprejema njeno potrebo po pogovoru ter sprotnem razčiščevanju vsega, kar se godi med njima. Tak partner uživa v njenem šarmu in njenem posebnem talentu, s katerim pomirja ter vzpodbuja vse okoli sebe. Ker zadeve razrešujeta sproti, to dolgoročno varuje partnerski odnos. 

Za ljubosumje nima časa, niti energije. V bistvu niti pomisli ne, da bi lahko kakšna beseda, ki jo izreče, prizadela partnerja. Zato se osebi, ki ima Merkur v tehtnici, izognite, če ste posesivni in želite, da se partner posveča le vam. Merkur v tehtnici mora biti obkrožen tudi z drugimi ljudmi.

Merkur v tehtnici v prognostiki

Podobno, kot v rojstnem horoskopu, tudi v prognozi Merkur v tehtnici kaže na čas, ko bi morali postati bolj komunikativni. Napočil je čas, da s svojo modrostjo pomagate sebi in drugim do boljših rešitev. Ugodna in neugodna obdobja za komunikacijo, gibanje in študij boste našli v svojem Osebnem dnevnem horoskopu, ki ga naročite na povezavi tukaj.

Vaš Merkur in sposobnost pogovora

Vsak od nas ima Merkurjem postavljenega v enem od astroloških znamenj, hiš in najpogosteje tudi aspektov. Bolje, kot ga poznate, lažje razumete, kako razmišljate in se odločate. To pa vam pomaga prepričati še druge, da vam prisluhnejo. Vaš način komunikacije, odločanja ter potreba po odkrivanju sveta okoli vas, so opisani v vašem Rojstnem horoskopu. Naročite ga na povezavi tukaj.

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!