Polna luna v raku - občutljiva, ranljiva, užaljena ali zamerljiva

Polna luna v raku ali ščip v raku prinaša občutljivost in ranljivost. Ljudje so ob polni luni na splošno praviloma precej razdražljivi, saj mnogi zelo slabo spijo. Zbujajo se utrujeni ter neprespani. Tokrat gre še za energijo astrološkega znamenja rak. Rak vse, kar se dogaja v njem, čuti zelo močno, zato pogosto ne zna spraviti svojih občutkov pod kontrolo. 

Poleg precejšnje občutljivosti, hitre užaljenosti, zamerljivosti, je izziv polne lune v raku tudi v tem, da se ti občutki lahko vlečejo kot jara kača. Zlepa se ne poslovijo od človeka, ki jih vzame za svoje. Pogosto ne pomagajo niti tople besede, ker jih takšna oseba zlahka presliši. Za nameček v dobronamernem, namesto prijetnega, najde še pet drugih bolečih spominov. 

Kot vse druge postavitve na nebu, je lahko polna luna v raku tudi ugodna in podporna. Pomaga vam pri razvoju intuicije in pri prepoznavanju najpomembnejših občutkov. Za vas je zdaj pomembno, da ne blokirate svojih občutkov in intuitivnih odgovorov. Le-ti so ključ do razrešitve izzivov, dilem ter nadležnih čustev, ki spontano prihajajo do vas.

V obdobju razdraženosti, je številne odlične napotke intuicije precej enostavno spregledati, če se jih še niste naučili prepoznati in z njimi ravnati v stresnem času. Dobra novica je, da ne potrebujete prav vseh odgovorov v hipu. Dovolj je, da se naučite poiskati en najboljši odgovor. Z njim ste korak bližje boljšemu počutju, razrešitvi zadev v vaše dobro in v dobro drugih, ki so vpleteni v situacijo. 

Polna luna v raku kaže na potrebo po ustvarjanju ravnotežja med zasebnim in poklicnim oz. javnim življenjem. Ko načrtujete uresničitev svojih največjih želja, imejte v mislih to ravnotežje. Pazite, da boste zadovoljni tako zasebno kot poklicno. Če vaš cilj ali želja ogroža eno ali drugo, takoj naredite popravke in želeno prilagodite tako, da boste srečni, izpolnjeni na obeh področjih.

Polna luna sama po sebi prinaša več razdražljivosti, neprespanih noči in občutljivosti, zato bodite pozorni na dejstva. To pomeni, da bodite iskreni, ali vas resnično karkoli ogroža ali pa ste le pretirano občutljivi v tem času. Privoščite si več časa v samoti, sami s seboj. Lahko gre le za nekaj minut dnevno ali pa za daljši umik, če začnete čutiti nemir v sebi.  

Polna luna v raku v januarju 2023

Polna luna v raku se tokrat pokaže v vsej svoji lepoti na 16° raka.  Sonce se v času polne lune nahaja na 16° kozoroga, Luna pa na 16° raka. Tesno je povezana z dvema zvezdama stalnicama, zato je ta polna luna poslastica za vse ljubitelje astrologije, ki že poznate zvezde stalnice. 

Polna luna se zgodi v šibki konjunkciji s Siriusom, najsvetlejšo zvezdo stalnico na nebu (z negativno magnitudo -1.46). To pomeni, da je resnično velika in pomembna, z močnim vplivom na življenje tistega, kjer je v konjunkciji, in to je zdaj Luna v raku. Gre za zvezdo svetlobe, velikih dosežkov, moči, bogastva in sreče.  Po čemer hrepenite, zdaj lahko uresničite. 

Sonce se ob tokratni polni luni nahaja na 16° kozoroga, v konjunkciji z zvezdo stalnico Vega. Ta zvezda prinaša magičnost (spominja na Lunino Čarodejko) in karizmo. V kolikor v sebi nosite kak talent za umetnost ali znanost (zagotovo imate vsaj enega), se zdaj v mislih vrnite k njemu in k temu, kako vam lahko ta naravni dar pomaga uresničiti vaše srčne želje v 2023.

Kako vam polna luna v raku pomaga do sreče

Ob polni luni v raku se je potrebno vrniti h koreninam, svojim začetkom in vsemu tistemu, kar resnično potrebujete v svojem življenju. Občutljivi ste zato, ker niste iskreni sami s seboj. Vem, da se verjetno bere neobčutljivo in grobo, če ste zdaj pod vplivom polne lune v raku, vendar vam želim pomagati spregledati, kjer si morda še zatiskate oči. 

Zdaj je čas, da se povežete s tistimi delčki sebe, ki jih skozi vse leto (ali pa pogosto skozi leto) zanemarjate, preslišite in si mislite, da se boste s tem ukvarjali kasneje. Običajno ta "kasneje" nikoli ne pride, če ste zaposleni kot pridna čebela s tem, da pomislite na vse, razen nase. Podobno se vam godi, če ne znate reči "ne" ali, če vam manjka zaupanja vase in samozavesti. 

Morda nekaj čutite, si želite, da bi se nekaj odvilo drugače, pa tega ne znate spremeniti. Morda ste se znašli v takšnih okoliščinah in ne znate iz njih. Morda pa so okoli vas osebe, ki jim strežete spredaj in zadaj, zaman čakate na prijazen odziv ali celo na hvaležnost, čeprav nase pozabljate in celo zanemarjate svoje zdravje, dobro počutje in še kaj. Nič od povedanega ni zdravo za nikogar. 

V času polne lune v raku morajo ti občutki na plan. Če jih nosite v sebi, ste zdaj občutljivi, sitni, razdražljivi in sebi ter drugim v nadlego. Nič hudega. Prav in zdravo je, da občutite vse, kar se dogaja v vas ter si to priznate. Pazljivi pa bodite, da ne boste na silo podirali vsega tistega, zaradi česar ste postali čustveno obremenjeni. 

Morda ste že pozabili česa si v resnici želite. Morda ste toliko časa služili drugim, da sebi več ne znate. Morda že od nekdaj iščete rešitev, kako bi lažje zadihali in postali bolj vi, takšni kot ste v resnici, in v kakršni koži se dobro počutite. Morda pa ste samo radovedni, kaj vse se lahko za vas spremeni, če enkrat za spremembo postavite sebe na prvo mesto v svojem življenju. 

Če ste v prejšnjem odstavku vsaj enkrat prikimali ali si rekli "jaaaa...", boste našli ta poseben stik s seboj kot Lunina Čarodejka. V času polne lune v raku boste odkrili kaj si resnično želite in potrebujete, kaj naj se zgodi, da se boste počutili srečni in izpolnjeni, kaj je odslužilo svojemu namenu ter kakšno podporo si lahko ponudite sami - v tem trenutku, v tej situaciji, v kakršni se nahajate. 

Pridružite se Luninim Čarodejkam zdaj in izkoristite magično moč zvezde stalnice Vega za konkreten, realen premik v vašem življenju tudi vi. Vse dodatne informacije in vpis boste našli na povezavi tukaj. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!