Saturn v ribah - kratek opis 

Saturn v ribah bo ob prestopu v novo znamenje pošteno premešal energije na nebu, saj se njegov vpliv razteza tako na zasebno kot na družbeno življenje. Gre za t.i. družbeni planet, ki je zelo oddaljen od Sonca. Ne le to. Je zadnji od planetov, ki so jih starodavni astrologi opazovali s prostim očesom.

Saturn predstavlja omejitve, disciplino, odgovornost, resnost in vztrajnost. Ko Saturn vstopi v znamenje ribi, lahko to povzroči velike spremembe v naši zavesti. Znamenje ribi namreč predstavlja čustva, nejasnost, intuicijo, nežnost, sočutje in empatijo. Ta vpliv lahko prinaša težave pri jasnem in natančnem izražanju, odločanju ter posledično pri vseh aktivnostih.  

Na plan prihajajo omejitve, omejujoča prepričanja in strahovi, ki posameznike in družbo kot celoto radi zadržujejo na mestu, ki so ga že davno presegli. Po "korona času", ki se je za mnoge izkazal kot duševno zelo naporen čas, bo pokazal na nezdrave navade, neustrezen odnos do zdravja, še zlasti mentalnega zdravja, in zadev, za katere še vedno mislimo, da jih moramo skriti pred svetom, če naj bomo sprejeti v družbi.

Saturn v ribah vas opominja, da bi se bilo dobro bolje povezati z intuicijo in z občutki. Opozarja, kako pomembno je, da se osredotočite na razumevanje svoje notranje resnice. Lahko vam prinese nove izzive in ovire, pred katerimi zdaj nikar ne pokleknite. Uporabite jih kot povratno informacijo za razvoj svoje notranje moči.

Ne pozabite, da je Saturn veliki učitelj zodiaka. Vedno nagradi tiste, ki vztrajno in predano rešujejo njegove lekcije in se iz njih česa novega naučijo. Prinaša globoko modrost in notranjo rast, če ste le pripravljeni priznati svoje ovire, jih preiti korak za korakom (počasi, a po vrstnem redu) in uporabiti nova spoznanja za novo, lepšo pot. 

Saturn v ribah - vstop Saturna v znamenje ribi

Saturn v ribah oz. Saturnov vstop v astrološko znamenje ribi predstavlja enega od najpomembnejših astroloških dogodkov v letu 2023. Podobno pomemben vpliv prinaša skorajšnji Plutonov premik iz kozoroga v vodnarja, ki mu namenim posebno mesto v enem od naslednjih prispevkov.

Saturn v isto astrološko znamenje vstopi približno vsakih 29 let in vmes vsakokrat prepotuje celoten zodiak. Od zaključka leta 2017 se je nahajal v znamenjih, ki jima vlada, v kozorogu in v vodnarju. V astrološko znamenje ribi se premakne 7. marca 2023, kjer se bo zadržal do začetka leta 2026. Vmes bo občasno "pokukal" v znamenje ovna, a se bo večkrat vrnil v ribi. 

V ribah se vam zlahka zazdi kot kakšen pedanten inšpektor zodiaka, ki bdi nad našimi vrlinami in slabostmi, čustvenimi dramami in nerealnim begom od resničnega sveta. Saturn je namreč vladar realnosti, omejitev in prevzemanja odgovornosti, ki vsakemu od nas pokaže kakšno izboljšavo. To pa nikomur od nas praviloma ni prav posebno všeč. 

Retrogradni Saturn v ribah

Retrogradnost zelo verjetno že dobro poznate, saj o retrogradnem Merkurju pišem večkrat leto. S Saturnom je podobno. Čas, ko se giblje retrogradno, lahko zaznamuje občutek zmedenosti, negotovosti, pretirane čustvenosti in celo težav v odnosih, saj ljudje težko izrazijo, kar čutijo in celo česa si želijo. Včasih pa zaradi strahu tega ne želijo povedati. 

Še en namig imam za vas. Saturn vlada deloholikom, zato pozor! V času retrogradnosti Saturna v ribah je najbolje malce manj delati v smislu "težkega dela". Naj se sliši oz. bere še tako čudno, je to čas, ko si je bolje najprej priti na jasno kaj pravzaprav želite in kaj je prvi korak, ki ga boste naredili, da to dosežete. Ugotoviti, kaj predstavlja "kaj", je veliko bolj pomembno kot "kako". Potem pa v akcijo!

Saturn v ribah zahteva jasne meje 

Saturn je po svoji naravi zaščitnik meja. Z njimi so povezane omejitve, disciplina in struktura. Ribi je po drugi strani astrološko znamenje, za katerega velja brezmejnost. Tu ni jasno postavljenih meja in znamenje kot takšno običajno ne prenaša najbolje omejitev. Drugače povedano, se včasih zdi, da ribi ne pozna meja. 

Saturn v ribah bo pokazal kje so meje preohlapne in kje bo potrebno zategniti pas ali začrtati nekaj novega. Jasno začrtane meje so namreč eden od pomembnih pogojev stabilnosti in ohranjanja ravnotežja. Pomagajo tudi k bolj zdravemu čustvenemu stanju. Ena od zdajšnjih prioritet je postavljanje jasnih meja v skladu z vašimi najvišnjimi vrednotami, željami in cilji.

V kolikor so vaše vrednote, želje in cilji zamegljeni oz. nejasni, je zdaj skrajni čas, da se jih naučite prepoznati in začnete osvajati vsaj prve korake k njihovemu izražanju. Nato pa na njihovi osnovi postavite meje, s katerimi boste zaščitili sebe v dobrobit vseh udeležecev v vašem življenju. 

Saturn v ribah upošteva intuicijo

Na prvi pogled Saturn nima nič kaj dosti skupnega z intuicijo, a to ni res. Ves čas govorimo o planetu omejitev, discipline in odgovornosti, a pozabljamo, da se odtenki vseh teh njegovih, praviloma napornih, lastnosti spreminjajo, glede na to, v katerem astrološkem znamenju se nahaja. 

Ena od njegovih lastnosti je sestavljanje in uveljavljanje strukture. Kadarkoli si priznate, kaj resnično čutite in se prenehate pretvarjati pred drugimi (ali celo pred seboj), da bi se jim prikupili, hitro pridete v stik s svojo intuicijo. Res je, da Saturn v ribah ne razvija močne intuicije. Naredi nekaj drugega, vsaj toliko pomembnega. 

Saturn v ribah postavlja strukturo. To so nujni pogoji za razvoj intuicije. Pri tem se ves čas ozira po tistih mislih, občutkih, izkušnjah in drugih "materialih", iz katerih je sestavljena intuicija, ki jih lahko spremeni iz običajnega meglenega sanjarjenja v realne, otipljive rezultate. Bolj, kot zdaj zaupate notranjemu glasu, hitreje boste našli pot in uresničili svoje želje ter cilje.

Saturn v ribah podpira ustvarjanost 

Podobno, kot je z intuicijo, Saturn lahko pomaga tudi pri razvoju ustvarjalnosti. Običajno nima prav velikega smisla za umetnost in ustvarjalnost. Saturn v ribah pomaga prepoznati ustvarjalni talent in ustvariti pogoje, da se še močneje razvije. Je kot neke vrste posoda, v kateri se bo rastlina lažje razrastla. 

Če npr. želite ustvariti plesno točko, vas bo Saturn vzpodbujal, da vadite tudi, ko se zdi vse izgubljeno, ker se prepričujete npr., da ne boste zmagali na plesnem tekmovanju. Prav ta vztrajnost vam zatem lahko prinese zmagovalno mesto ali vsaj drugo visoko uvrstitev. S seboj pa zna prinesti tudi finančne oz. druge materialne nagrade za vztrajnost. 

Prevzemite odgovornost za svoje odločitve. Povežite se s svojimi notranjimi vodniki, ki jim sama najpogosteje pravim intuicija. Prenehajte se ozirati na strahove in ovire, pač pa poiščite priložnosti in pojdite v akcijo.

Če vsak dan naredite samo en majčken korak proti sebi, boste v letu dni zelo daleč prispeli in natančno vedeli kdo ste in kaj je najboljše za vas, posledično pa tudi za vse, ki jih srečate na svoji življenjski poti. Dobra novica je, da se zdaj od vas praviloma ne zahteva težko delo, pač pa umiritev, uporaba intuicije in zatem jasno usmerjena akcija serije malih korakov. 

Saturn v ribah, osebna in duhovna rast

Saturn predstavlja izzive, ovire in težave, s katerimi se posameznik sooča v življenju. Premalokrat se zavedamo, da prav te ovire lahko služijo kot priložnost za osebno rast in duhovni razvoj. Saturn v Ribah vas spodbuja, da se posvetite svoji duhovni rasti in poiščete globlji pomen svojega življenja prav zaradi tega, česar ne želite - zaradi težav.

Saturn v ribah vas vzpodbuja, da se osredotočite na svoje notranje potrebe in razvijete bolj zdrave mehanizme za razreševanje svojih čustvenih bolečin, napetosti in čustvenih reakcij. Ko se enkrat podate na pot razreševanja čustvene navlake, se ji pridružijo osebna rast, duhovna rast in iskanje pravega smisla svojega življenja.

Zdaj se zlahka bolj pogosto sprašujete o smislu svojega obstoja in iščete globlji pomen v svojih izkušnjah. To lahko vodi k razvijanju duhovnega razumevanja sveta in samega sebe. V kolikšni meri je nekdo pripravljen na osebno in duhovno rast, je odvisno od številnih drugih dejavnikov, vključno z osebnostjo, izkušnjami in okoljem.

Ste pripravljeni?

Zelo veliko iztočnic za razmišljanje sem nanizala, a nikakor ne morem napisati vsega, kar vam lahko prinese Saturn v ribah. V Moji Akademiji vodim tečaj Lunin AstroCoach. Izobraževalni program je povsem usklajen s tem, kar od vas zahteva vaš Saturn. V prevodu bi lahko rekla, da je prizemljen in pisan vsakemu posamezniku na njegovo kožo glede na njegovega - vašega - Saturna.

Vem, da se sliši pretirano, vendar me v tečaju ne boste slišali reči: "To naredite in se bo vse uredilo." Sami boste dvakrat ali trikrat na mesec izbrali izziv, sledili pridobljenemu znanju aktualnega meseca in poiskali rešitev, ki je preprosta in hitro rešljiva za vas. Vsakokrat se boste ukvarjali z nečem drugim ali ostali pri isti zadevi, če je še ne boste razrešili.

Če ste pripravljeni na začetek novega potovanja bližje k sebi, postanite Lunin AstroCoach in že ta mesec premaknite eno pomembno zadevo, ki jo lahko razrešite samo vi.

Preboj v lepše življenje že v 2024

Postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach

V Moji Akademiji vodim tečaj Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach. Fokus tečaja je osebna rast in premagovanje vsakodnevnih izzivov na najlažji možen način, vsakokrat usklajen z Luno, prazno luno, polno luno, vašim karakterjem, vašimi trenutnimi izzivi in vašimi unikatnimi sposobnostmi za reševanje zadev. 

Na tečaju se boste naučili kako pomagati sebi in/ali drugim (domačim, prijateljem, sodelavcem, strankam). Lahko se odločite za nov poklic kot Lunin AstroCoach ali uporabite znanje v kombinaciji z znanji obstoječega poklica. 

V kolikor ste tudi vi siti slabe volje, spreminjanja razpoloženja, čustvene občutljivosti, četudi vam nekdo pokaže le mezinček, nenehnega vrtenja v začaranem krogu razočaranj in težav in želite postati bolj zadovoljni s seboj, uresničiti srčne želje ter se osvoboditi tistega, česar več ne želite v svojem življenju, vključno s čustveno navlako in občutljivo osebnostjo, postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach (klik na povezavi tukaj) in zaživite življenje, ki si ga želite in zaslužite. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!