Sonce v rojstnem horoskopu 

Sonce je astronomsko sicer zvezda, a ga v astrologiji štejemo med planete. Predstavlja enega od najpomembnejših delov vašega horoskopa. Opisuje vašo osebnost, z njo pa tesno povezane poslanstvo in talente. Govori o tistih vaših lastnostih, ki so vam bile položene v zibko in jih preprosto morate izraziti, jih nadgraditi, jih še izpiliti, izboljšati. 

Vsako Sonce v sebi nosi tako zaželene kot nezaželene lastnosti. Vaša življenska naloga in med drugim tudi poslanstvo je, da zaželene lastnosti živite iz dneva v dan. Vse, kar je nezaželenega, predstavlja "nepredelane lekcije" in tiste lastnosti, ki jih je potrebno čim prej odpraviti ter jih nadomestiti z boljšimi, bolj zaželenimi. 

Horoskop je kot Sonce

Ste kdaj poglobljeno razmišljali o horoskopu ali opazovali kateri koli horoskop? Ste kdaj opazili, da je horoskop na prvi pogled podoben simbolu Sonca? Namreč, simbol Sonca predstavlja krog s piko v sredini. 

V kolikor bi horoskopu odvzeli hiše (tiste koščke torte, ki horoskop delijo na 12 delov) in bi notranji krog pomanjšali tako, da postane čisto majčken, bi se sredi kroga znašla pika. 

S poglabljanjem v simboliko Sonca hitro ugotovite, da sta si pravzaprav Sonce in horoskop podobna, kot bi bila dvojčka. Z bistveno razliko. Sonce najbolj tipično govori o vaši osebnosti, o vas kot o unikatnem posamezniku z neponovljivimi talenti. Celoten horoskop pa vam pove še o mnogih drugih delčkih vašega celotnega bitja. 

Sonce v astrološkem znamenju

Vsako Sonce v horoskopu, tudi vaše, se nahaja v enem od astroloških znamenj. Včasih pravim, da astrološka znamenja predstavljajo "tkanino", iz katere Sonce črpa moč in včasih celo nemoč. Včasih poslušam ljudi, ki mi poskušajo dopovedati, da "tista Micka" že zmore, ko pa ima Sonce v tem ali onem znamenju. Oni pa ne morejo, ker imajo Sonce v nekem tretjem znamenju. 

Vse skupaj je navadna zabloda, kajti vsako Sonce v sebi nosi tako dobre (zaželene) kot slabe (nezaželene) lastnosti. Torej, naj se vaše Sonce nahaja v katerem koli od astroloških znamenj, obstaja možnost, da boste pokazali najboljše ali najslabše, kar živi v vas. Poudarjene bodo lastnosti enega od astroloških znamenj, ki so oven, bik, dvojčka, rak, lev, devica, tehtnica, škorpijon, strelec, kozorog, vodnar in ribi.

Če ste pozorni, ste že sami ugotovili, da govorim o tem, na kar odgovorite na vprašanje: "Kaj pa si po horoskopu?". Verjetno vas ne bi bilo na tej spletni strani, če ne bi poznali vsaj svojega astrološkega znamenja, ki mu v vsakodnevnem življenju ljudje pravijo "kaj pa si po horoskopu". 

Sonce v hišah

Hiše so zelo zanimiva tema osnov astrologije, ki vam povedo, na katerem življenjskem področju se bo nekaj dogajalo. Z drugimi besedami bi lahko rekla, da vam povedo, kaj je za vas pomembno. Hiša Sonca oz. tisto življenjsko področje, kjer se nahaja Sonce, je tema, okoli katere se vrti ogromno dogajanja v vašem življenju. 

Na to življenjsko področje vas naravno vleče. Veliko se ukvarjate z njim in posledično veliko veste o njem. Pogosto imajo ljudje tu težave. Premagajo jih tako, da rešujejo izzive. Podobno je kot v šoli. Če prejmete za izpit cvek, ga morate popravljati toliko časa, dokler učitelj ne oceni, da ste si prislužili pozitivno oceno. Slej kot prej ta "izpit", povezan z zadevami vašega Sonca, opravite.

Ker ste se učili tako v teoriji kot v praksi, na tem področju postanete odlični. Izmojstrite se. Saj veste, da lahko "pojeste" vse knjige tega sveta, a mojster postanete šele z vajo? Teorija je koristna in super reč, a je povsem neuporabna, če je nikoli ne prenesete v prakso. V Moji Akademiji prejmete v raziskovanje mnoge praktične primere, ker vas želim takoj potisniti v prakso in uporabo znanja. 

Naj se vrnem k vašim lekcijam iz horoskopa. Zdaj, ko ste se izmojstrili v vseh lekcijah in vseh odtenkih nekega življenjskega področja (hiše), tu postanete odlični. Zdaj lahko pomagate sebi in drugim. Kar se vam zdi enostavno, druge pusti odprtih ust. Na katerem življenjskem področju ste opravili mojstrski izpit, vam pove med drugim tudi hiša Sonca. 

Sonce v aspektih 

Aspekti so odnosi med planeti. Večina Sonc v horoskopu  je aspektiranih, kar pomeni, da imajo nek odnos z drugimi planeti. Ti drugi planeti predstavljajo povsem nek drug delček vas. Ko sem prvič razmišljala o tem, sem se nasmejala in si rekla, da smo vsi skupaj shizofrenični, saj v sebi nikoli nismo enotni, "pošlihtani", pač pa nas vleče v različne smeri. 

Nekateri planeti Sonce podpirajo. V astrologiji pravimo, da sestavljajo harmonične aspekte z njim. To so vaši pomočniki in talenti, ki jih nosite v sebi že od trenutka, ko ste se rodili. To so delčki vaše osebnosti, ki bi jih bilo vredno uporabiti iz dneva v dan in jih razvijati ob vsaki priliki. 

Drugi planeti Sonce ovirajo. Večkrat boste slišali, da sestavljajo neharmonične ali težke aspekte z vašim Soncem. Ti vam povzročajo marsikatero razočaranje in težavo, ki bi se ji lahko izognili, če bi sebe dovolj dobro poznali. Včasih Sonce ne sprejema nobenega aspekta z drugimi planeti. Takrat pravimo, da je neaspektirano in zato pogosto manj prilagodljivo. 

Karkoli se že godi vašemu Soncu, je tako postavljeno z nekim višjim namenom. Podpora vam koristi, da se lažje premaknete v želeni smeri. Ovira pa vam prav tako koristi, saj tako z lahkoto ozavestite, kaj predstavlja problem v vašem življenju in na čem morate delati, da se boste premaknili na mesto, kjer si želite bolj srečno zaživeti. 

Unikatno poslanstvo in talent

Na našem planetu biva okoli 8 milijard ljudi. Vsak od nas je sestavljen iz Sonca v astrološkem znamenju, hiši in aspektih. V horoskopu imamo vsak po eno Sonce, ki se lahko nahaja v enem od dvanajst različnih astroloških znamenj, v eni ali dveh od dvanajst hiš in v nobenem, enem ali več od glavnih petih aspektov.

Če imate radi matematiko, zdaj lahko uporabite znanje kombinatorike in izračunate kolikšna je možnost oz. verjetnost, da ste se rodili prav s to postavitvijo Sonca v rojstnem horoskopu.

Ampak ... zgodba še ni končana. Še malo boste morali računati, če vas to zabava. 

Vaše poslanstvo in talente zelo verjetno opisujejo tudi drugi planeti. Poleg Sonca, poskusite postaviti še devet drugih planetov v eno astrološko znamenje, v eno ali dve hiši in vrsto aspektov. Zatem pa vsakega od njih (vključno s Soncem) postavite v različne kombinacije med seboj. Našli boste nešteto možnosti in ena od njih je vaša. 

Da zgodba še ni končana, obstajajo v horoskopu še različne druge postavitve, kot so Lunini vozli, asteroidi (npr. Kiron, Lilit,...), stopinje zodiaka, zvezde stalnice, različno gibanje planetov (direktno, retrogradno, stacionarni planeti), arabske točke (npr. arabska točka sreče ali Fortuna) in še marsikaj. 

Posebna pravila za razlago poslanstvo in talenta

Prispeli ste do točke, ko lažje razumete, kako samo majhen delček horoskopa lahko pojasni delček vašega unikatnega poslanstva in talenta. V kolikor se lotevate razlage na način, ko upoštevate vse v horoskopu, zlahka izgubite rdečo nit in kar naenkrat se vam zdi, da bi bilo vse mogoče ali pa ne bi prav nič držalo. 

V izogib zmedi, uporabljamo v različnih vejah astrologije različna, a zelo natančno določena pravila, ki nas varujejo pred zablodami. V kolikor boste poskušali horoskop, svoje poslanstvo in talent razložiti le na podlagi zgoraj zapisanih informacij, boste našli ogromno koristnih namigov o sebi in o svojem življenju. Za začetek to lahko naredite. 

Kadar pa se resno odločate glede česarkoli v svojem življenju ali celo poskušate svetovati s pomočjo astrologije drugim, morate vedeti več. Recimo, če razmišljate o svojem poslanstvu, morda o menjavi službe, o spremembi poklicne poti ali glede vključevanja svojega najboljšega talenta, tistega, ki vas bo podpiral na celotnem poklicnem potovanju, spoznanja tega prispevka ne zadostujejo več.

V Moji Akademiji vam priporočam tečaj Razlaga horoskopa II, kjer se v vsakem od modulov naučite podrobno razložiti eno življenjsko področje. Za namen tega prispevka ostajam pri poslanstvu in talentu. Prepričana sem namreč, da boste najbolj zadovoljni in cenjeni, če boste poklicno opravljali tisto dejavnost, za katero ste bili poslani na naš čudoviti planet. 

Samo vi v sebi nosite svoj poseben talent in samo vi ga lahko predate nam ostalim, ki sodelujemo v igri življenja s svojimi drugačnimi unikatnimi talenti in poslanstvi. Prej, kot začnete živeti svoje resnično poslanstvo, prej boste lahko zaživeli v popolnem sozvočju s seboj in drugimi ljudmi. 

V kolikor ste pripravljeni na zvezdno pot raziskovanja in spoznavanja sebe, na kateri boste našli odgovore na vprašanja, ki si jih postavljate iz dneva v dan, vas povabim v tečaj Razlaga horoskopa II pod mojim mentorstvom, o katerem več preberite na povezavi tukaj

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >
    Success message!
    Warning message!
    Error message!