Utrinki z neba 

Utrinki z neba, ki jih predstavlja dež meteorjev  so nekaj čudovitega. V poletnem času se vsako leto kar kopičijo v juliju in avgustu. Največ jih lahko naštejete malce pred sredino avgusta. Vidite jih lahko le v jasnih nočeh, ko Luna ne sveti premočno. Tudi letos lahko od 11. do 13. avgusta ponovno uživate v pogledu na stotine in tisoče meteorjev, ki dobesedno “dežujejo” po nebu.

To je pogled, s katerim nas Univerzum brezplačno razveseljuje in navdihuje v tem času prav vsako leto. Luna nam pri opazovanju lahko pošteno zagode. Letos imamo srečo, da se čas deževanja meteorjev dogaja tik pred prazno luno. Njena svetloba je zdaj šibka in vas zato ne moti pri opazovanju šviganja čudovitih utrinkov z neba. 

Največ utrinkov boste "ujeli", če se boste odpravili ven po polnoči. Takrat, če le ne bo oblakov, lahko pričakujete predstavo, ki jo vsako leto za nas prireja nebo. 

V dvoje ali s celotno družino je lepše

Utrinke z neba lahko opazujete sami, v dvoje ali kar s celotno družino. Otroci zelo uživajo ob "lovljenju" utrinkov, zato jim privoščite pogled v nebo. Ta, ena noč, ko ne bodo spali kot običajno, se jim lahko lepo vtisne v spomin kot trenutek, ki ga bodo podoživljali tudi, ko odrastejo.

Utrinki z neba so nekaj prijetnega in romantičnega. V kolikor se boste na opazovanje podali v dvoje, bosta lahko oba izkoristila čudovito priložnost za sanjski romantični večer, kjer bosta sanjarila kot takrat, ko sta se spoznala ali se zavedla, kako zaljubljena sta drug v drugega. Za sveže zaljubljene pa je tak večer prijetno doživetje, ki vaju lahko močno poveže. 

Želim si, da bi najlepše trenutke odnesla s seboj in jih podoživljala vsaj do naslednjega avgusta, ko lahko “vajo ponovita”. S seboj vzemita odejo, pregrinjalo ali ležalnik. Udobno zleknjena, bosta lahko resnično uživala pod milim nebom. Vmes pa sanjarita o skupni prihodnosti. Ne pozabita na nežnosti in pozornost, za katere vama morda običajno zmanjka časa. 

Namig za samske

Samski se nikar ne držite zase! Utrinki z neba vam lahko uresničijo željo, da spoznate tisto posebno osebo, s katero boste (še bolj) srečni. Pojdite v naravo, opazujte meteorje, saj se vam lahko ob pogledu na njihovo šviganje skozi nebo zgodi, da boste natančno vedeli, kakšnega partnerja si želite ob sebi in ga čez nekaj časa tudi pritegnili v svoje življenje.

Ko sem bila majhna, so mi rekli, da si ob vsakem utrinku, ki ga "ujamem", lahko nekaj zaželim in se bo to kasneje uresničilo. Vem, da ste odrasli in pametni. Pa vendar vam priporočam, da za večer, dva ali tri pozabite na svojo pamet in vsaj za hip oživite svojega notranjega otroka ob opazovanju utrinkov z neba.

Grški miti in legende oživijo na nebu

Pred pogledom v nebo lahko preberete kakšno mitološko zgodbo. V tem času priporočam mit o Perzeju. Perzej je bil sin Zevsa in Danaje. Velja za enega redkih grških junakov, ki ni imel negativnih lastnosti. Bil je lep, močan, spreten in uspešen pri vsem, česar se je lotil.

Perzej je lahko navdih vsakemu človeku v tem nepredvidljivem času, v katerem živimo. Namig: O tem in še drugih (skupaj 54) mitih in legendah ter o tem, kako jih v vsakodnevnem življenju doživljate v današnjem (sodobnem) času, teče beseda pri tečaju o zvezdah stalnicah.

Praktični napotki

Sama dež meteorjev opazujem vsako leto že več kot desetletje. Najbolje jih boste videli in največ našteli nekje “malo višje” ali pa nekje na vasi. To je v hribih ali vsaj na območjih, ki niso pretirano svetlobno onesnaženi. Odkar živim na vasi, si lahko privoščim ogled "navdiha z neba" kar s terase. Le sosede moram včasih prositi, da ugasnejo luč. 

Toplo se oblecite, saj znajo biti noči v tem času že precej mrzle. Pa... Poskrbite za varnost. Preverite, da je teren varen in je dostop dovoljen. Pozabite na kratke rokave. Sama ponavadi s seboj vzamem topla oblačila. Med njimi celo bundo. Priznati moram, da ni bila nobeno leto odveč.

Če se odpravljate opazovat meteorje za vso noč nekam od doma, vzemite še odejo in kak prigrizek. Če se znajdete nekje na samem v hribih, vzemite tudi svetilko, da boste lažje našli pot nazaj, če se boste želeli vrniti pred jutrom. Nikar pa ne odhajajte na neznana območja ali nekam, kjer vam lahko grozi nevarnost.

V kolikor boste meteorje opazovali v naravi, boste na travniku ali ob obronku gozda opazili različne iskrice radovednih oči. Zgodilo se je že, da mi je priboljške kakšna živalca odnesla, zato priporočam, da vzamete kak dodaten grižljaj s seboj, da bo ostalo kaj tudi za vas.

Priporočam tudi kak topel napitek. Četudi morda niste ljubitelj-ica čaja, vas bo prijetno pogrel. Če niste voznik in vam ne škoduje, spakirajte morda še kakšnega "ta-kratkega", da vas pogreje. Seveda s tem ne pretiravajte. To ni noč, v kateri se do mrtvega napijete, pač pa uživajte v drobnem razvajanju.

Predvsem pa pojdite v naravo s spoštovanjem do nje in njenih prebivalcev. Tisto, kar ostane za vami, naj bo čista, neokrnjena narava, v kakršno ste prišli. Smeti poberite in vzemite s seboj. Odvrzite jih v zabojnik, kamor spadajo. Oborožite se še z otroškim navdušenjem, veliko dobre volje, v slabših vidnih pogojih tudi z malce več potrpežljivosti. 

Naj vam ta čarobni čas ostane v nepozabnem spominu in se vam uresničijo vaše srčne želje!

P.S. Kot vsako leto doslej, bomo v Moji Akademiji tudi letos praznovali naš "rojstni dan". Prijavite se na brezplačne e-novičke, če jih še ne prejemate in obvestila vas bom o podrobnostih letošnjega, zdaj že 17. praznovanja delovanja tečajev v Moji Akademiji

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!