Velika noč in povezava z astrologijo

Velika noč je eden od najpomembnejših krščanskih praznikov, s katerim praznujemo Kristusovo vstajenje od mrtvih. Praznujemo jo prvo nedeljo po prvi pomladni polni luni. Luni, Soncu, prazni luni, polni luni in mrkom sem posvetila knjigo z naslovom Skrivnostni svet Luninih men in mrkov. Priporočam vam jo, če bi radi bolje razumeli Lunine mene. 

Astrologija je veda, ki proučuje gibanje Lune, drugih nebesnih teles in njihov vpliv na življenje na Zemlji. Pomaga pri razumevanju naravnih ciklov, ki se dogajajo okoli Velike noči, kot so postavitve planetov na nebu, polna luna, morebitni mrk in vstop Sonca v znamenje oven, ki simbolizira spomladansko enakonočje. 

V astrologiji se ti dogodki, še zlasti začetek pomladi, povezujejo z energijami spremembe, ponovnega rojstva in obnove, kar je sorodno dogajanju okoli Velike noči. 

Velika noč – zmaga svetlobe nad temo 

Krščanska vera uči, da je Jezus Kristus, Božji Sin, vstal od mrtvih tretji dan po svoji smrti na križu. To dogajanje, ki teče med petkom in ponedeljkom, predstavlja Velikonočne praznike. Začenjajo se na Velikonočni petek z grozljivim mučenjem in razčlovečenjem ter se zaključijo z vero in upanjem na lepšo prihodnost na Velikonočni ponedeljek. 

Pri svojem delu sem spoznala moč znanja, spoznavanja sebe in sposobnosti za spremembo. Ljudje si večinoma ne predstavljajo, kolikšno moč nosijo v sebi. Po mojem mnenju je astrologija veda, ki nas povezuje z Veliko nočjo prav vsak dan v letu, saj nam s svojimi cikli planetov vsak dan pripoveduje kdaj se približuje temačen čas in kdaj si lahko obetamo zmago svetlobe nad njim. 

Simboliko lahko prenesete v vsakodnevno življenje tako, da preverite kaj se godi vam. Zastavite si dve vprašanji: 

  • Ali me karkoli boli, razočara ali mi povzroča stisko (fizično ali v duši)? Kaj je to?
  • Si želim, da bi se nekaj v mojem življenju transformiralo (popolnoma spremenilo)?

Zdaj, ko ste si odgovorili na preprosti vprašanji, imate odgovor na dlani. Vse tisto, kar boli oz. vam povzroča stisko, je zrelo za transformacijo, za odpuščanje iz vašega življenja. Preden to naredite, si morate zadevo (ali lastnosti, osebe, stvari,...) dobro ogledati. Ko to počnete, mora boleti ali vsaj zaskeleti, saj je vredno iz življenja odpustiti samo tisto, kar vas ne podpira. 

Kaj lahko storite?

Poiščite smisel dogajanja in se zahvalite bolečini, preden jo odslovite. Zatem poiščite zdrava nadomestna vedenja, ki bodo nezaželeno nadomestila v prihodnje. V Velikonočnem času poskrbite, da vaša svetloba premaga temo v vas in okoli vas.

Najpomembnejši izzivi se v tem času pogosto porajajo v družinskem krogu ali v partnerskem odnosu. Če je pri vas tako, je čas, da se naučite bolje prenašati situacije ali jih začnite izpuščati iz svojega življenja, če imate vsega dovolj. Karkoli se odločite, naj bo tisto, kar vam bo prineslo več miru in sreče v vaše življenje. 

Velika noč se zgodi pod vplivom polne lune

Prva pomladna polna luna, ki naznanja Veliko noč, se je letos zgodila 6. aprila na 16° osi oven/tehtnica. Več o polni luni v tehtnici lahko preberete na povezavi tukaj

Polna luna se vedno zgodi v opoziciji Lune s Soncem (tokrat s Soncem v ovnu in z Luno v tehtnici). Oven - tehtnica predstavlja osnovno os odnosov, zato bodo odnosi še nekaj časa zagotovo zelo pomembni. Včasih mi ljudje pravijo, da živijo sami in nimajo pomembnih družinskih članov. Ne pozabite, da najpomembnejši odnos ustvarjate sami s seboj. 

Opozicija je naporna, ker jo spremlja razdvojenost. Rada prinaša nespečnost. Pod njenim vplivom se povečuje utrujenost, razdražljivost, trmoglavost, nepremišljenost, nepotrebni očitki in še marsikaj, česar v "običajnih dneh" morda ne prepoznate v svojem življenju. 

Najmočneje je ta polna luna vplivala na ovne, rake, tehtnice in kozoroge. Morda ste v zadnjih dneh opazili več sitnih, godrnjavih in neprespanih ljudi, rojenih v teh znamenjih. Zdi se, kot da bi jih "napadel nek čuden virus", ki spominja na epidemijo slabega razpoloženja in iskanja igle v kopici sena.   

Naredite nekaj dobrega

V kolikor vas za Veliko noč "napade virus razdražljivosti in slabega razpoloženja", si pomagajte s preprostim, a učinkovitim Venerinim ritualom, ki prinaša sproščenost, dobro voljo in energijo za prijetne praznične dni. Če bi radi nekomu drugemu pomagali, da se znebi slabe volje, mu prepošljite povezavo do prispevka o Venerinem ritualu ali ga delite na družabnih omrežjih. 

Želim vam, da bi Velikonočne praznike preživeli prijetno in v sožitju s seboj ter drugimi ljudmi. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!