Naredite Venerin ritual v petek 

Petek je in z njim odličen čas je za Venerin ritual, ki vam bo z mirom napolnil dušo in poskrbel za sproščeno telo. Četudi nimate radi ritualov, vam bo Venerin ritual všeč, saj si boste vzeli čas zase in se napolnili z dobro energijo, ki vas bo spremljala še ves konec tedna. 

Dobra energija in sproščenost, ki si ju naberete ob koncu tedna, vam bo pomagala, da boste lažje opravili vse obveznosti in zdržali vse pritiske vašega vsakdanjika ter modernega časa. Polni energije se boste zlahka nasmehnili marsičemu, kar vas je v preteklosti ali celo v tem tednu spravilo ob pamet. 

Spominjam se najstniških dni. Takrat smo se veselili petkov, ker je veljal rek »petek – dan za metek«. Kar priznajte, da se dobro rima. Sicer nikoli nisem razumela kaj natančno naj bi ta petkov metek predstavljal, a si zamišljam, da gre za tisto veselo večerno rajanje, ki se je naslednje jutro rado družilo z mačkom. Zame je bila najboljša novica, da ni bilo potrebno čez vikend v šolo. 

Preden bi zašla globlje v spomine, naj se vrnem k astrologiji. V kolikor menite, da petek – dan za metek nima nobene zveze z astrologijo, boste v nadaljevanju spoznali, da se motite. Danes vam namreč predam Venerin ritual, ki ga preprosto morate preizkusiti, če ga še ne izvajate. 

Petek – dan za metek in astrologija 

Vsakemu dnevu v tednu vlada eden od planetov. Venera vlada petku. Zdaj veste, da ni čudno, da se s petkom za večino ljudi konča delovni teden. Po njem se začenjata dva prosta dneva. Morda se bolje sliši, da se začenja prost vikend. Po mnogih obveznostih delovnega tedna, po njem marsikdo hrepeni skoraj tako, ali pa še bolj, kot po hrani.

Venera v astrologiji po svoji naravi ne želi delati, pač pa se zabavati in uživati v življenju. Konec koncev je vladarica bika, ki pravi, da je potrebno uživati tukaj in zdaj - na našem prelepem planetu Zemlja, ki je še vedno edini poznani planet, kjer lahko živite v svoji materialni obliki (v telesu z materialnimi potrebami). Prost konec tedna vam omogoča prav to - življenje in zabavo po vaši meri. 

Ob petkih naj bi vam bila vladarica najbolj naklonjena pri vsem tistem, čemur vlada. V mislih imam predvsem tiste prijetne reči. Mednje spadajo ljubezen, zabava, druženje in spletanje vseh vrst medčloveških vezi. Za namen Venerinega rituala bom zanemarila denar in materialne reči, a si s tem preprostim ritualom lahko pomagate pri obojem. 

Za zabavo, za boljše počutje ali pa za dvig samozavesti, se radi nališpamo, kaj lepega oblečemo in se nadišavimo z najbolj prijetno dišavo. Ponosno pogledamo v ogledalo. Če so tu še žareče oči, smo pripravljeni na vse. Vsem tem zadevam vlada (kdo drug kot) Venera.

Petek – dan za metek – z nekaj coprnije 

Danes bo vse skupaj obarvano s čarovnijo in coprnijo, čeprav astrologija v osnovi nima nobene zveze z njima. Zna pa pojasniti kaj Venera od vas pričakuje in kaj vam ponuja v zameno za uživanje v Venerinem ritualu. Ppredlagam, da si privoščite nekaj časa zase in opravite Venerin ritual na petek – dan za metek.

Petkov Venerin ritual si lahko privošči prav vsakdo. Ni pomembno, ali ste rosno mladi ali v zrelih letih. Prav tako ni pomembno, ali ste sveže zaljubljeni, že od nekdaj skupaj s partnerjem ali ste samski. Venerin ritual si privoščite za svojo dušo. V kolikor iščete ljubezen ali srečo pri čem drugem, morate imeti najprej radi sebe, da jo boste našli. Še tako lepe prognoze za ljubezen se ne bodo uresničile, če v resnici črtite sebe in cel svet okoli sebe.

Večina strank, ki je prišla k meni na posvet, je iskala ljubezen. Mnoge študentke, ki se odločajo za študij astrologije, se osredotočajo na ljubezen, partnerstvo in lepše odnose na splošno. Ljubezen se nekaterim vztrajno izmika. Zelo pogosto zato, ker ne cenijo in v svojem bistvu niti ne marajo niti sebe. To zlahka opazijo ljudje v njihovem okolju in ob pogovoru z njimi tudi jaz.

Nihče ne more pomagati najti ljubezni nekomu, ki ne mara niti sebe. Samo premislite in, če se ne strinjate, mi, lepo prosim, razložite, kako naj ima oseba, ki ne mara in ne ceni sebe, iskreno rada druge ljudi? Morda se imate radi. Morda imate s tem težave. Ni pomembno kaj se je dogajalo v preteklosti z vami. Čas je, da spremenite, kar vam ni všeč in okrepite, kar vam je. 

Ritual je primeren za vas, ne glede na vašo trenutno situacijo. Da boste lažje imeli radi sebe, si vzemite nekaj prostega časa samo zase. Umaknite se v miren kotiček in opravite petkov ritual. Čeprav govorim o Venerinem ritualu v petek, si ga lahko privoščite kateri koli dan v tednu, če tako čutite. Nima negativnih učinkov. Z večkratnim ponavljanjem pa lahko pa povečate nejgove pozitivne učinke. 

Venerin ritual

Za Venerin ritual potrebujete prazen list papirja, pisalo in zeleno svečo. Če zelene sveče nimate, lahko uporabite tudi belo ali svečo katere koli druge barve. Pazite le, da jo boste varno uporabili, ko jo boste prižgali. Najbolj pomembno je, da poskrbite, da se sveča ne more razliti ali zanetiti požara. 

 • Vzemite prazen list papirja in najljubše pisalo.
 • Napišite 6 stvari, ki jih imate radi pri sebi. Bodite iskreni. Morda vam je všeč prav nekaj, zaradi česar vas drugi nenehno karajo. Ni pomembno. Pomembno je, kaj je vam všeč na vas. Zapišite vse tisto, kar vam zariše nasmešek čez obraz ali celo sproži glasen smeh.
 • Namig: V kolikor ne morete najti vsaj 6 zadev, ki so vam resnično všeč na sebi, poglejte v rojstni horoskop v poglavje o Veneri in Luni.  Če ga še nimate, ga naročite na povezavi tukaj.
 • Zatem vzemite svečo in jo prižgite.
 • Poglejte v ogenj in si preberite, kar ste zapisali o sebi. Najbolje, da to storite kar naglas, da se boste slišali.  
 • Zatem se zazrite v svečo in jo vprašajte, kaj bi lahko storili, da bi se imeli še raje. Bodite odprti za odgovore, saj boste slišali oz. prejeli nekaj zanimivega.
 • Obljubite (si), da se boste odslej imeli raje kot do sedaj.
 • Odločite se, kaj boste sprejeli v svoje življenje in kako boste to počeli vsak dan znova.Nato se zahvalite sveči in sebi za prejeta spoznanja.
 • Pustite, da sveča dogori, pri čemer premišljujete o sebi in o tistem, kar si resnično želite početi, ker v tem iskreno uživate.
 • Namig: V kolikor ste uporabili visoko svečo in bi morali čakati dolgo časa, preden dogori, jo lahko ugasnete in jo uporabite naslednji petek, ko ponovite ritual.
 • Vsakokrat lahko svoje dobre in prijetne lastnosti dopišete na isti list.
 • Naslednjič preberite vse in dodajajte čim več lepega nanj.
 • Moj zadnji napotek glasi: "Nikar ne pozabite lepih strani življenja tudi živeti.". 

Zdaj, ko ste naredili Venerin ritual, vam želim, da bi uživali ob lepem petkovem večeru v najboljši družbi in ob ognju, ob katerem izgoreva negativna energija, prinaša pa novo energijo in moč za spremembo.

V kolikor vam je Venerin ritual všeč, vam bo zelo koristila udeležba na Lunini Čarodejki, kjer lahko vsak Lunin ritual naredite podobno kot Venerinega. Še več. V tečaju imate podrobno razloženo, kako si ga prilagodite na vaše astrološko znamenje.

Lahko pa le sledite miselnemu Luninemu ritualu kot ga opravim sama in vsakih 14 dni naredite premik bližje k sebi in svojemu resničnemu bistvu na izbranem življenjskem področju. Vpis v Lunino Čarodejko poteka na povezavi tukaj. Pridružite se nam in sebe ter svoje življenje začnite spreminjati že danes. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!