Vladar Ascendenta - zelo pomemben planet 

V astrologiji imajo planeti različne vloge in opisujejo več kot le eno zadevo ali vašo lastnost. Vladar Ascendenta je v astrologiji zelo pomemben planet. To je planet, ki vlada znamenju vašega Ascendenta.

Lahko gre za le en planet, lahko sta dva. V razširjeni obliki, na tečaju Razlaga horoskopa I, vam razložim, da so včasih to lahko kar štirje planeti. Za namen tega prispevka pa bom ostala pri opisu enega, saj lahko začetnikom v astrologiji še ta predstavlja izziv pri razlagi.   

V prejšnjem prispevku sem vam pojasnila kaj je Ascendent in kako pomembno je, da ga v horoskopu znate poiskati, prepoznati in razložiti. Če ste ga spregledali, predlagam, da najprej preberete prejšnji prispevek, zatem pa se vrnete k prebiranju tega. 

Kajti, Ascendent in vladar Ascendenta sta tesno povezana in izjemno pomembna pri razlagi horoskopa. Ascendent sicer v horoskopu predstavlja le točko. Ta točka oz. znamenje, v kateri se nahaja, vam lahko pove veliko o nekom. 

Kljub vsemu pa se zavedajte, da je energija vedno zgoščena v tistem delu, ki ga predstavljajo planeti. Tako vam le planet, v tem primeru vladar Ascendenta, lahko pove, kaj je osebi resnično blizu, kam jo vleče in katero je življenjsko področje, s katerim se bo ukvarjala znova in znova. 

Vladar Ascendenta v znamenjih

Vsak horoskop je unikaten in tako tudi zgodba, ki jo razberete o nekom iz njega. Vladar Ascendenta se lahko nahaja v katerem koli astrološkem znamenju. Njegovo znamenje vam pove, na kakšen način oseba deluje, kako se vede v okoliščinah, ki jih vladar Ascendenta opisuje. 

Na kratko dodajam opis najbolje tipičnega delovanja vladarja Ascendenta v astroloških znamenjih: 

Oven

Oseba je neučakana in tekmovalna. Vse želi zdaj in takoj. Čez 5 minut bo prepozno, zato ji pripišemo tudi pomanjkanje vztrajnosti in potrpežljivosti.

Bik

Oseba je osredotočena na otpljivi, materialni svet in posvetne užitke, ki jih lahko doživi le v fizični obliki na planetu Zemlja. 

Dvojčka

Oseba je radovedna in prilagodljiva. Vedno znova si poišče nove "lekcije" in preizkušnje, preko katerih spoznava svet z novimi, drugačnimi očmi.

Rak

Oseba je občutljiva in včasih se zdi nebogljena. Je pravi empat, ki sprejema vplive okolice, zato je zanjo izjemno pomembno, da se giblje v podpornem okolju.

Lev

Oseba je velikodušna, optimistična in rada v središču pozornosti. Potrebuje priznanja in odobravanje drugih, saj v nasprotnem lahko hitro postane žalostna. 

Devica

Oseba je izjemno pametna in sposobna najnatančnejše analize dogajanja oz. situacije. Skrbi, da je naš svet urejen in prijeten kraj za bivanje. 

Tehtnica

Oseba je osredotočena na odnose. V še tako težki situaciji je sposobna prisluhniti drugim. Ker pozna več plati zgodbe, se zelo težko opredeli in odloči za eno stvar.

Škorpijon

Oseba je podvržena ogromnim spremembam (preobratom) v življenju. Obdaja jo kanček skrivnostnosti, zato se zdi drugim magnetično privlačna. 

Strelec

Oseba je po naravi optimistična in sposobna v vsem videti predvsem dobro. Zaradi njenega širokega duha in modrosti, se nanjo večkrat kdo obrne po pomoč. 

Kozorog

Oseba deluje resna, odgovorna in precej ambiciozna. Nima pretiranih pričakovanj, a za kar se odloči, to tudi doseže, pa četudi temu posveti vse svoje življenje. 

Vodnar

Oseba je napredna, idealistična in priznava samo enakost med ljudmi. Običajno v sebi nosi ideje, ki so tako napredne, da jo okolica le stežka razume. 

Ribi

Oseba je nežna, sočutna in prilagodljiva. Ima izjemno intuicijo, s katero začuti "temperaturo" v okolju, a pogosto ne zna pojasniti, zakaj to čuti. 

Vladar Ascendenta v hišah 

Vladar Ascendenta se nahaja tudi v prav določeni hiši horoskopa, kar izračunate na osnovi točnih rojstnih podatkov. Hiše so v astrologiji izjemno pomembne, saj vam povedo, katero področje osebo zanima in kje poteka interakcija v horoskopu. 

Na kratko dodajam opis najbolje tipičnega delovanja vladarja Ascendenta v astroloških hišah: 

1. hiša

Oseba je predvsem osredotočena nase in na zadeve, ki jo neposredno zadevajo. 

2. hiša 

Oseba ceni materialni svet (denar, hrano, oblačila,...) in se veliko ukvarja s svojimi vrednotami.

3. hiša

Oseba je bistra, družabna in uživa v interakciji z neposrednim okoljem. 

4. hiša

Oseba ceni svojo zasebnost in pogosto skriva dogajanje med štirimi stenami. 

5. hiša

Oseba zna uživati v življenju in ima veliko hobijev ali zadev, ki jo resnično veselijo.

6. hiša

Oseba je delovna in previdna. Je odlična pri vzpostavljanju reda in zdravih navad.

7. hiša

Oseba živi skozi partnerske in druge odnose. Zanjo je izjemno pomembno, da je obkrožena z ljudmi.

8. hiša

Oseba doživlja preobrazbo za preobrazbo in zdi se, da se namerno znajde v ekstremnih situacijah. 

9. hiša

Oseba hrepeni po znanju, zato rada obišče tudi druge kulture in išče modrost na mnogih koncih sveta. 

10. hiša

Oseba je zelo ambiciozna in pripravljena dati vse od sebe za doseganje svojih, predvsem poklicnih, a tudi drugih ciljev. 

11. hiša

Oseba je prijetna, družabna in ima mnogo prijateljev, ki pa so lahko nenavadni ali celo nekoliko "čudni". Je odlična postavitev za astrologa. 

12. hiša 

Oseba je občutljiva in psihično izjemno senzibilna. Potrebuje veliko kvalitetnega časa zase, saj se drugače lahko dobesedno izgubi v naglici našega sveta. 

Vladar Ascendenta v aspetkih

Aspekti so odnosi med planeti. Omenila sem že, da je vladar Ascendenta (vsaj) eden od planetov, zato je logično, da ga pogosto najdete povezanega z drugimi planeti. Temu pravimo v astrologiji, da je planet v aspektu z drugimi planeti. 

Aspekti vladarja Ascendenta nam povedo, koliko ovir ali priložnosti bo oseba doživela tokom svojega življenja vsakokrat, ko se znajde v vlogi vladarja Ascendenta. Njegov položaj govori tudi o tem, kakšne vrste presenečenja se ji pripravljajo in kako jih izkoristiti ali preobraziti.

Harmonični aspekti predstavljajo nekaj lepega. Predvsem so z njimi opisani tisti ljudje, situacije in njene lastnosti, ki osebo podpirajo. Prav nasprotno, neharmonični aspekti govorijo o tistem, kar ji prinaša razočaranja in neuresničene sanje. 

Želite izvedeti več? 

Ta prispevek in prispevek o Ascendentu sem pripravila, ker vam znanje o Ascendentu in vladarju Ascendenta lahko pomaga, da bolje razumete sebe in svoje reakcije na okolico. Uporabite ga lahko za kateri koli horoskop in nikoli ne boste zgrešili z razlago.

Še več; povesta vam, kam in zakaj vas vleče v tisti smeri. Poleg tega pa lahko razumete tudi, zakaj se vam morda nekaj vedno znova sfiži in kaj je potrebno storiti, da se bo smola prelevila v srečno izbiro oz. srečne okoliščine.

V kolikor vas zanima več od površnega poznavanja obeh, vas povabim v tečaj Ascendent in vladar Ascendenta, ki poteka pod mojim mentorstvom v Moji Akademiji. Vse do sedaj povedano boste na tečaju Ascendent in vladar Ascendenta namreč predelali podrobno tako v obliki teorije kot prakse.  

Na tečaju boste spoznali tudi, kaj vsakemu od Ascendentov manjka in kaj je potrebno storiti, da prenehate iskati odgovore zunaj sebe, kriviti druge za nastale situacije ali okoliščine. 

Če ste pripravljeni na nova spoznanja, ki vam ne bodo vzela veliko časa, a bodo prinesla ogromno dobrega  v vaše življenje, vas povabim, da se nam pridružite na tečaju. Vpis poteka na povezavi tukaj, kjer najdete tudi dodatne informacije o tečaju.

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


  • V komentarju spodaj povejte, ali že poznate svojega vladarja Ascendenta. Če ga poznate, povejte kje se nahaja in kam vas posledično vleče.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >
    Success message!
    Warning message!
    Error message!