Spletni tečaj Astronomija za astrologe

Astrologija je zasnovana na astronomiji, zato bi jo nekoliko bolje moral poznati vsak ljubitelj astrologije in profesionalni astrolog.


V praksi preizkušeno astrološko izobraževanje.
Korak za korakom od popolnega začetnika do pravega ljubitelja astrologije in profesionalnega astrologa.

Kaj je astronomija?

Astronomija je najstarejša znanstvena veda. Nastala je kmalu zatem, ko je človek prvič pogledal v nebo in se zavedel, da obstajata noč in dan. Opazovati je začel Lunine mene in dojel, da ponoči na nebu svetijo zvezde. Razvoju astronomije je kmalu sledila mitologija. Ljudje so namreč verjeli, da so zvezde in planeti božanstva, ki imajo pomembno vlogo v človekovem življenju. V povezavi z astronomijo in mitologijo, je nastala astrologija, veda, ki pojasnjuje, kako nebesna telesa vplivajo na življenje na Zemlji.

Prispevek za tečaj

147.00€

(z vključenim 22% DDV)

enkratno plačilo

Zahtevnost tečaja:

Lokacija tečaja:

Spletni tečaj

Obseg tečaja:

3 module / 12 lekcij

Tečaj pripravil:

Edi Hočevar

O tečaju astronomija

V tečaju boste spoznali kaj je vesolje. Da obstajata geocentrični in heliocentrični pogled nanj. Kakšna je razlika med njima? 

Seznanili se boste z našim sončnim sistemom in nebesnimi telesi v njem.

Spoznali boste vrsto na videz zapletenih astronomskih pojmov, kot so elongacija, inklinacija, retrogradnost, okultacija in drugi.

Posebno poglavje je namenjeno Zemlji in njenim posebnostim. Vključno s časovnimi pasovi, različnimi vrstami štetja časa, torej koledarji, in koordinatnimi sistemi. Spoznali boste Luno, Lunine mene, nastanek mrkov in Luninih vozlov.

Korak za korakom

Dobesedno korak za korakom, a temeljito. Ničesar nisem izpustila.

Strokovno vodenje

Pod strokovnim vodenjem izkušene mentorice. Moja pomoč v vsaki lekciji.

Online študij

Osnove astrologije študirate online - preko interneta kadarkoli si zaželite.

Dostop kadarkoli 

Dostop do tečaja 24/7/365 - vse dni v letu kadarkoli in kolikokrat si zaželite.

Kaj vam prinaša znanje tečaja astronomija za astrologe?

3

Moduli

12

Lekcij

9

Kvizov

Tečaj Astronomija za astrologe je primeren tudi za druge ljubitelje vesolja. Navdušil bo vsakogar, ki si želi razširiti osnovno razumevanje vesolja in njegove prostranosti. Pridobili boste splošno razgledanost s tega področja. Zlasti ga toplo priporočam astrologom in bodočim astrologom, saj boste razumeli, kako nastanejo vplivi, ki jih razlagate ljudem.


Predznanje

Za ta tečaj se ne zahteva predhodnega znanja astrologije. Primeren je za astrologe, ki želijo bolje razumeti pojme, ki jih ves čas uporabljamo v astrologiji. 

Način pridobivanja znanja

Tečaj poteka v spletni učilnici. Obsega razlago teoretičnih pojmov v obliki pisnega gradiva in preverjanje znanja v obliki kvizov. 

Tečaj je za Mojo Akademijo pripravil Edi Hočevar, ljubiteljski astronom.  

Moduli

Podrobno razložena snov
korak za korakom.

Kaj boste prejeli v tečaju Astronomija za astrologe?

Modul 1

Uvod v astronomijo za astrologe


V tem modulu boste spoznali osnovne pojme kot so vesolje, fizična narava vesolja, kaj je še v vesolju poleg praznega, hladnega prostora. Bolje boste razumeli razliko med geocentričnim in heliocentričnim pogledom na vesolje, naš sončni
(solarni) sistem, osnovne pojme in merske enote v astronomiji. Spoznali boste Merkur in elongacijo, Merkur in inklinacijo, Retrogradnost in progradnost Venere, konjunkcije in okultacije.

Modul 2

Zemlja, koordinatni sistemi, čas in koledar


Teme tega modula so Zemlja, čas na Zemlji, lokalni čas (Local Time, LT) in univerzalni čas (Universal time, UT). Spoznali boste koledar in razlike med Julijanskim in Gregorijanskim koledarjem. Sledi določanje položaja nebesnih teles glede na
Zemljo (ekvatorialni koordinatni sistem), lokalni meridian, siderični čas, čokalni siderični čas, severni nebesni pol, ekliptika, pomladišče ali ekvinokcij (v tuji literaturi Vernal Equinox). Naučili se boste izračuna položaja Sonca na določen datum in uro iz podatka RA, spoznali nebesni ekvator, horizont, horizontalni koordinatni sistem, ekliptični koordinatni sistem, nebesno sfero, zenit, zodiak in precesijo.

Modul 3

Drugi planeti in nebesna telesa


Tema tega modula so Luna, Lunine mene ali faze, Lunin mrk, vrste mrkov, Lunini vozli, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton, pritlikavi planeti, asteroidi, Kiron (asteroid/komet), Lilit (1181 Lilith), kometi, objekti v Kuiperjevem pasu (KBO), ozvezdja in zvezde. Modul boste zaključili s konkretnimi primeri uporabe
astronomskih efemerid za potrebe astrologije ter mitologijo, povezano s planeti.

Vesolje je neskončno
Tečaj je pripravil za Mojo Akademijo Edi Hočevar, ljubiteljski astronom in astrološki navdušenec. 

Edi Hočevar

Vpis v tečaj


Izberite opcijo, ki vam najbolj ustreza. Prejmete neomejen doživljenjski dostop do tečaja.

Plačilo

takoj

147

(z vključenim 22% DDV)


Enkratno plačilo

Varno in hitro kar iz domačega naslonjala

Prenovljena spletna učilnica


Spletna učilnica v novi podobi s prenovljenimi vsebinami z vami povsod na vseh napravah.

Pogosta vprašanja


Odgovor boste našli s klikom na izbrano vprašanje

Kako dolgo traja tečaj?

Tečaj lahko preštudirate v mesecu dni. Če imate več časa za študij, znanje lahko pridobite že prej. Ker imate dostop neomejen, ga lahko študirate tudi 10 let, a ga boste želeli preštudirate prej.  

Kaj, če česa ne bom razumel-a?

Tečaj je na voljo kot samostojen študij. Mogoče boste morali iti dvakrat ali več skozi tečaj, če se vam bo kaj zdelo manj razumljivo. Predvsem vam priporočam, da študirate počasi in zbrano, da boste snov razumeli že ob prvem študiju tečaja.

Nikoli nisem študiral-a preko interneta. Skrbi me.

Brez skrbi! Če znate vtipkati svoje ime, e-naslov in klikniti z miško na ta odgovor, bo za vas enostavno. Ob oddaji prijave boste prejeli uporabniško ime in geslo za vstop v Mojo Akademijo, kjer tečaj poteka. Z njim boste vstopili v tečaj takoj po prejemu vašega plačila.

Ali moram prihajati v Ljubljano na predavanja?

Spletni tečaj vam je na voljo preko interneta. Ne bo vam potrebno prihajati nikamor. Še več. Študirali boste, ko boste imeli čas in voljo. Kadarkoli in kjerkoli želite. Tudi na počitnicah.

Kdaj bodo predavanja?

Spletni tečaj vam omogoča predavanja kadarkoli želite. Po urejenem vpisu, boste do svojega tečaja lahko dostopali kadarkoli imate čas in voljo. Tudi večkrat, če želite. 

>
Success message!
Warning message!
Error message!