Astronomija za astrologe


Astronomija je najstarejša znanstvena veda. Nastala je kmalu zatem, ko je človek prvič pogledal v nebo in se zavedel, da obstajata noč in dan.

Opazovati je začel Lunine mene in dojel, da ponoči na nebu svetijo zvezde. Skozi nadaljne opazovanje in raziskovanje, je pojave na nebu povezal z miti, legendami in astrologijo. 

Astrologija je zasnovana na astronomiji, zato bi jo nekoliko bolje moral poznati vsak ljubitelj astrologije in profesionalni astrolog.


V astrologiji ves čas uporabljamo astronomijo in matematiko, če se tega zavedate ali ne. Nenehno uporabljamo astronomske izraze kot so npr. imena planetov, zvezd, aspektov, retrogradnost, astrološka znamenja, ki so dobila imena po ozvezdjih in še marsikaj. Tečaj Astronomija za astrologe je namenjen predvsem astrologom, ki želijo te pojme bolje spoznati.  

Kaj je astronomija?


Astronomija je najstarejša znanstvena veda. Nastala je kmalu zatem, ko je človek prvič pogledal v nebo in se zavedel, da obstajata noč in dan. Opazovati je začel Lunine mene in dojel, da ponoči na nebu svetijo zvezde.

Razvoju astronomije je kmalu sledila mitologija. Ljudje so namreč verjeli, da so zvezde in planeti božanstva, ki imajo pomembno vlogo v človekovem življenju.

V povezavi z astronomijo in mitologijo, je nastala astrologija, veda, ki pojasnjuje, kako nebesna telesa vplivajo na življenje na Zemlji.

Zahtevnost tečaja:

Lokacija tečaja:

Spletni tečaj

Obseg tečaja:

3 module / 12 lekcij

Tečaj pripravil:

Edi Hočevar

O tečaju astronomija


V tečaju boste spoznali kaj je vesolje. Da obstajata geocentrični in heliocentrični pogled nanj. Kakšna je razlika med njima? Seznanili se boste z našim sončnim sistemom in nebesnimi telesi v njem. Spoznali boste vrsto na videz zapletenih astronomskih pojmov, kot so elongacija, inklinacija, retrogradnost, okultacija in drugi.

Posebno poglavje je namenjeno Zemlji in njenim posebnostim. Vključno s časovnimi pasovi, različnimi vrstami štetja časa, torej koledarji, in koordinatnimi sistemi. Spoznali boste Luno, Lunine mene, nastanek mrkov in Luninih vozlov.

Korak za korakom

Dobesedno korak za korakom, a temeljito. Ničesar nisem izpustila.

Strokovno vodenje

Pod strokovnim vodenjem izkušene mentorice. Moja pomoč v vsaki lekciji.

Online študij

Osnove astrologije študirate online - preko interneta kadarkoli si zaželite.

Dostop kadarkoli 

Dostop do tečaja 24/7/365 - vse dni v letu kadarkoli in kolikokrat si zaželite.

Kaj vam prinaša znanje tečaja astronomija za astrologe?

Tečaj Astronomija za astrologe je primeren tudi za druge ljubitelje vesolja. Navdušil bo vsakogar, ki si želi razširiti osnovno razumevanje vesolja in njegove prostranosti. Pridobili boste splošno razgledanost s tega področja. Zlasti ga toplo priporočam astrologom in bodočim astrologom, saj boste razumeli, kako nastanejo vplivi, ki jih razlagate ljudem.

Predznanje

Za ta tečaj se ne zahteva predhodnega znanja astrologije. Primeren je za astrologe, ki želijo bolje razumeti pojme, ki jih ves čas uporabljamo v astrologiji. 

Način pridobivanja znanja

Tečaj poteka v spletni učilnici. Obsega razlago teoretičnih pojmov v obliki pisnega gradiva in preverjanje znanja v obliki kvizov. 

Moduli

Podrobno razložena snov
korak za korakom.

Kaj boste prejeli v tečaju Astronomija za astrologe?

3

Moduli

12

Lekcij

9

Kvizov

Modul 1

Uvod v astronomijo za astrologe

V tem modulu boste spoznali osnovne pojme kot so vesolje, fizična narava vesolja, kaj je še v vesolju poleg praznega, hladnega prostora.

Bolje boste razumeli razliko med geocentričnim in heliocentričnim pogledom na vesolje, naš sončni (solarni) sistem, osnovne pojme in merske enote v astronomiji.

Spoznali boste Merkur in elongacijo, Merkur in inklinacijo, Retrogradnost in progradnost Venere, konjunkcije in okultacije.

 • Kaj je vesolje in kaj se nahaja v njem
 • Geocentrični in heliocentrični sistem
 • Naš sončni sistem in merske enote
 • Merkur, Venera elongacija, inklinacija
 • Retrogradnost, progradnost, konjunkcije, okultacije

Tu je prostor za vaše mnenje.

Ime Priimek

Modul 2

Zemlja, koordinatni sistemi, čas in koledar

Teme tega modula so Zemlja, čas na Zemlji, lokalni čas (Local Time, LT) in univerzalni čas (Universal time, UT). Spoznali boste koledar in razlike med Julijanskim in Gregorijanskim koledarjem.

Sledi določanje položaja nebesnih teles glede na Zemljo (ekvatorialni koordinatni sistem), lokalni meridian, siderični čas, čokalni siderični čas, severni nebesni pol, ekliptika, pomladišče ali ekvinokcij (v tuji literaturi Vernal Equinox).

Naučili se boste izračuna položaja Sonca na določen datum in uro iz podatka RA, spoznali nebesni ekvator, horizont, horizontalni koordinatni sistem, ekliptični koordinatni sistem, nebesno sfero, zenit, zodiak in precesijo.

 • Zemlja, različni časi in koledarji
 • Določanje položaja nebesnih teles
 • Siderični čas, nebesni pol, ekliptika, ekvinokcij
 • Izračun položaja Sonca iz podatka RA
 • Različni koordinatni sistemi, zenit, zodiak

Tu je prostor za vaše mnenje.

Ime Priimek

Modul 3

Drugi planeti in nebesna telesa

Tema tega modula so Luna, Lunine mene ali faze, Lunin mrk, vrste mrkov, Lunini vozli, Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton, pritlikavi planeti, asteroidi, Kiron (asteroid/komet), Lilit (1181 Lilith), kometi, objekti v Kuiperjevem pasu (KBO), ozvezdja in zvezde.

Modul boste zaključili s konkretnimi primeri uporabe astronomskih efemerid za potrebe astrologije ter mitologijo, povezano s planeti.

 • Luna, Lunine mene, mrki, Lunini vozli
 • Mars, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluton
 • Kiron, Lilit, kometi, ozvezdja, zvezde
 • Astronomske efemeride v astrologiji
 • Mitologija  planetov

Tu je prostor za vaše mnenje.

Ime Priimek

Sodobna

spletna učilnica

Spletna učilnica v novi podobi s prenovljenimi vsebinami z vami povsod na vseh napravah. 

 • Samostojen študij
 • Moderirani forumi za vaša vprašanja
 • Prilagodljiv urnik
 • Dostop 24/7/365 brez omejitev
 • Dostop na različnih napravah

Pogosta vprašanja


Odgovor boste našli s klikom na izbrano vprašanje

Kako dolgo traja tečaj?

Tečaj lahko preštudirate v dnevu do treh dneh. Običajen čas je 1 teden. Ker imate dostop neomejen, ga lahko študirate tudi 10 let ali več, a ga boste želeli preštudirate prej. 

Nikoli nisem študirala preko interneta. Skrbi me.

Brez skrbi! Če znate vtipkati svoje ime, e-naslov in klikniti z miško na ta odgovor, bo za vas enostavno.

Ob oddaji prijave boste prejeli uporabniško ime in geslo za vstop v Mojo Akademijo. Z njim boste vstopili v tečaj takoj po prejemu vašega plačila.

 

Ali moram prihajati v Ljubljano na predavanja?

Spletni tečaj vam je na voljo preko interneta. Ne bo vam potrebno prihajati nikamor. Še več. Študirali boste, ko boste imeli čas in voljo. Kadarkoli in kjerkoli želite. Tečaj lahko vzamete s seboj tudi na počitnice.

Kdaj bodo predavanja?

Spletni tečaj vam omogoča predavanja kadarkoli želite. Po urejenem vpisu, boste do svojega tečaja lahko dostopali kadarkoli imate čas in voljo. Tudi večkrat, če želite. 

Kdo je avtor tečaja?

Avtor tečaja je Edi Hočevar, ljubiteljski astronom in astrološki navdušenec.

Ali bo v tem tečaju moja mentorica Irena Stopar?

Irena Stopar bo vaša mentorica v astroloških tečajih in pri vseh tečajih o denarju in poslovni uspešnosti. 

Ta tečaj govori o astronomiji in ne spada v njeno specializacijo, zato njenega mentorstva ne morete prejeti. Tečaj študirate samostojno, brez mentorja

Vpis v tečaj


V tečaj se vpišete s klikom na gumb "Vpis v tečaj".

Vrednost tečaja

147.00€

(z vključenim 22% DDV)

enkratno plačilo

Vesolje je neskončno
Tečaj je pripravil za Mojo Akademijo Edi Hočevar, ljubiteljski astronom in astrološki navdušenec. 

Avtor tečaja: Edi Hočevar

Odkrivamo resnico, delimo modrost in uresničimo sanje.

>
Success message!
Warning message!
Error message!