5 napak ob učenju astrologije 

Z astrologijo se poklicno ukvarjam že od leta 2005 in naredila sem vseh pogostih 5 napak ob učenju astrologije. Poučujem jo že od leta 2006 in skozi vsa ta leta poučevanja sem opazila nekaj vzorcev, ki se pojavljajo med mnogimi udeleženci tečajev. Verjamem, da niti vi niste imuni in ste kakšno že naredili ali pa o njej pravkar razmišljate.  

Mnogi se zaženejo v učenje astrologije in ob tem naredijo 5 napak ob učenju astrologije, ki jih včasih celo odvrnejo od študija ali jim ne prinesejo želenih rezultatov, čeprav se trudijo razumeti in uporabiti astrologijo v svojem življenju. Preverite, katero od njih ste kdaj naredili tudi vi in mi o njej povejte spodaj v komentarju pod tem prispevkom.

1. napaka ob učenju astrologije - Vem vse

Spadate tudi vi med tiste, ki že od malega berejo horoskope in o nekem astrološkem znamenju vedo vse, kar je o njem mogoče vedeti? Kadar omenim, da začnite s tečajem osnove astrologije, si mislite svoje in zavijete z očmi? No, potem zelo verjetno spadate med tiste, ki naredijo najpogostejšo napako ob učenju astrologije

Vaš izziv je v tem, da imate občutek, da ste spoznali že vse. Vsem prijateljem zlahka poveste, kaj piše za njihovo astrološko znamenje, kakšni so in kaj je z njimi narobe. Ko pa vzamete v roke horoskop, se pojavi vrzel, ki v vas pušča občutek, da nič ne veste in ne bi smeli drugim pomagati z odgovori. 

2. napaka ob učenju astrologije - Zanima me vse 

Navdušena sem nad ljudmi, ki jih zanima veliko stvari. Astrologija je "hvaležna" veda, ki se lepo povezuje z vsem, kar veste. Žal je to lastnost, ki vas lahko stane razumevanja astrologije. Če vas zanima vse in se ne morete odločiti, kaj bi radi spoznali najprej, boste skakali od teme do teme, od vede do vede in nobene ne boste osvojili. Vi se družite z napako številka 2 ob učenju astrologije

Namesto, da bi osvojili znanje, ki ste ga izbrali, se boste še težje odločili kaj vas v resnici zanima. Od ničesar, česar se lotevate, ne boste odnesli dovolj, da bi znanje z lahkoto uporabili v praksi. Posledično se zlahka pojavi občutek, da ne veste nič in zato obupate, namesto da bi si pomagali s tem, kar ste že osvojili. 

3. napaka ob učenju astrologije - Nič ne vem

Spomnim se časov, ko sem se sama začela učiti astrologije. Naša čudovita predavateljica in astrologinja Zdenka Andrijić je večkrat rekla, da po desetletjih dela kot astrologinja in predavateljica pogosto dobi občutek, da nič ne ve. Meni se je zdelo to neverjetno. Zame je bila "kraljica astrologije", pa pravi, da ima občutek, da nič ne ve? No, o tem sem slišala še druge svoje mentorje. 

V bistvu se mi je zdelo, da blefirajo, ko govorijo o tem občutku, a nisem vedela zakaj bi to počeli. No, potem se je zgodilo meni. Vsakokrat, ko odkrijem nekaj novega, dobim občutek, da nič ne vem. Ob astrologiji se boste tako počutili tudi vi, saj je tako široka in globoka kot življenje. V življenju pa se slej kot prej pojavijo nove situacije, v katerih se doslej še niste znašli. 

Celotnega življenja preprosto ne morete razumeti in obvladati v celoti, ker vsak dan znova izbirate pot, po kateri boste hodili. Celo, če vsak dan izberete isto pot, boste skozi leto opazili kako spomladi vse ozeleni, čez poletje zori, v jeseni dozori ali pa odvrže liste, pozimi pa se boste lahko sprehodili po pravkar zasneženi potki. 

Zakaj sem "nič ne vem" uvrstila kot 3. napako ob učenju astrologije? Razlog je preprost. Ko se pojavi občutek "nič ne vem", se mnogi ustavijo, si rečejo, da niso dovolj pametni in odnehajo. Pozabljajo pa, da vsakokrat, ko veste več, prejmete občutek "nič ne vem", ker ste že osvojili ogromno novega in ste pripravljeni na novo znanje, nov način uporabe znanja in nov korak.

4. napaka ob učenju astrologije - Želite biti popolni

Osvajanje katere koli nove snovi zahteva svoj čas. Astrologija ni nič drugačna. Ko začenjate s študijem, se vam zdi, da morate vse znati in vse popolno ponoviti. Saj se še spomnite osnovne ali srednje šole ali morda fakultete, ko so vas ošteli in slabo ocenili, če nečesa za učiteljico niste znali ponoviti "kot papagaj"? 

Astrologija kot jo poučujem v Moji Akademiji, je drugačna. Je Uranova veda in dobro se zavedam, da je vsakdo od nas različen. Nekomu je blizu neka snov, drugemu nekaj drugega in imamo vedno možnost izbire, da vprašamo ali ne. Pri nas "butastih" vprašanj ni. So samo vprašanja, ki jih nekdo ne postavi le zato, ker želi biti popoln. 

Za vas imam dobro in slabo novico. Popolnost pri ljudeh ne obstaja. Lahko težimo k temu, da postanemo bolj popolni ali se odmikamo od popolnosti. Pri tem pa se zavedajte, da se to, kar za vas morda pomeni "popolno", nekomu drugemu dozdeva kot pomanjkanje nečesa ali "nepopolnost". 

Enako je tudi pri znanju astrologije. Nikoli ne boste popolni in vaš mentor mora to vedeti in upoštevati. Če ne, si poiščite drugega mentorja, ki vam bo prisluhnil, vas vzpodbujal in vas usmerjal v raziskovanje. 

Zavedajte se, da boste takrat, ko boste osvojili del razlage, našli nov izziv, ki vas bo popeljal do novega znanja in še boljše razlage. Pogoj, da prispete tja, pa je, kot pravim na vseh naših bonus webinarjih za vaša vprašanja: vaja, vaja, vaja in sprejeti svojo 4. napako ob učenju astrologije - sprejeti svojo nepopolnost

5. napaka ob učenju astrologije - Dovolj je, da preštudiram 

Snov tečajev je v Moji Akademiji temeljito razložena v obliki video posnetkov razlage. V večini tečajev so na voljo tudi posebna gradiva in mnogi (rešeni) praktični primeri razlage, zato greste skozi tečaj tako, da korak za korakom razlagate snov in jo povežete s prakso.  

Pridobite dovolj znanja, da z lahkoto pridobite tudi certifikat, če ste pripravljeni vložiti energijo v izobraževanje in morda celo še v individualno sodelovanje z menoj. Ampak ... Kljub povedanemu, ni dovolj, da osvojite vso teorijo tega sveta in rešite praktične primere, ki sem jih izbrala za vaje. 

Pomembno je, da naredite tudi svojo razlago na primerih, ki so vam pisani na kožo. Skozi celoten študij vas vzpodbujam, da vzamete v roke še kateri drug horoskop in razložite horoskop še komu drugemu. Zakaj? Zato, ker ni dovolj, da preštudirate teorijo, pač pa boste največ znanja odnesli tako, da skozi študij astrologije naredite tudi dodatno prakso.

Drugače povedano, je rešitev 5. napake ob učenju astrologije podobna rešitvi 4. napake ob učenju astrologije in glasi: "Rabite vajo, vajo, vajo."

Katero napako ob učenju astrologije delate vi?

Predvidevam, da ste ali še vedno delate vsaj eno napako ob učenju astrologije. Če niste naredili nobene, vam lahko rečem: "Bravo!", a premislite, ali ne naredite kakšne druge, ki je nisem izpostavila. Zelo verjetno boste našli svojo napako ob učenju astrologije, ki vam onemogoča, da bi znanje uporabili v svojem življenju ali celo kot nov poklic, s katerim bi lahko pomagali še drugim.

Kako vam vaša napaka ob učenju astrologije koristi? 

Ko boste našli svojo napako ob učenju astrologije, se vprašajte kako vam le-ta koristi. Namig: Četudi boste rekli, da nimate koristi od nje, se zavedajte, da vas nekako "varuje" in to počnete le zato, ker se želite počutiti varno. Vse je v redu. Le priznajte si, karkoli že počnete. 

Ne glede na to, katero napako delate ob učenju astrologije ali pa se bojite, da bi jo naredili, če bi se šele začeli resno učiti astrologije, ste dovolj dobri in dovolj pametni, da astrologijo naštudirate in osvojite tako, da vam bo ponudila odgovore na vaša vprašanja ter vas usmerjala na vaši življenjski poti ali pa vam celo omogočila, da z njo pomagate še drugim. 

Pridite v Mojo Akademijo - Astro Akademijo in začnite na začetku.

V Moji Akademiji je na voljo pestra paleta tečajev različnih vej astrologije od popolnega začetnika do profesionalnega astrologa, da lahko začnete na začetku in logično nadaljujete s tistimi znanji, ki vam bodo najbolj koristila. Tako se boste najlažje izognili napakam, ki jih na začetku delamo vsi. Če boste katero naredili, pa se boste lahko nasmejali in lažje premaknili naprej. 

Če je to vaš prvi stik z astrologijo, izberite tečaj Osnove astrologije, kjer boste pridobili temeljna znanja, ki jih boste zatem pri zahtevnejši snovi začeli uporabljati in vključevati v svojo razlago. Zahtevnejše tečaje izberite le, če osnovne pojme v astrologiji že dobro razumete. Tako boste prihranili ogromno časa in se izognili marsikateri napaki ob učenju astrologije. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


 • Andreja Puc pravi:

  O joj, prav v vseh 5-ih napakah se do neke mere vidim pri učenju astrologije. Ko sem leta 1998 dobila v dar knjigo “Velika šola astrologije”, so me prevzele nenavadne energije. Želja naučiti se čim več o tej znanosti, me je počasi spuščala na realna tla. Ne bo šlo tako zlahka. V tistem času še ni bilo spletnih učilnic, ki vsakomur omogočajo učenje iz “naslonjača” – od doma. Okoliščine mi niso omogočale obiska predavanj v živo. Prepuščena sem bila sama sebi, brez mentorja. Iz različnih literatur o astrologiji sem črpala znanje in si ga razlagala po svoje. Počutila sem se kakor predal v katerem je nametano vse, le red in struktura sta manjkali.
  To se mi pozna še danes, saj mi največ preglavic delajo konfiguracije aspektov in njihove razlage. Ne odneham, še se jih učim.
  Takšna je moja zgodba o učenju astrologije. Veliko bi še lahko zapisala, a ne bom dolgovlačila.

  • Andreja, hvala za čudovit zapis. Upam, da je navdihnil še koga, ne le mene. Očitno si prav posebna dama, da si vztrajala pri učenju, kajti vem, o čem govoriš. Tudi sama sem začela z Veliko šolo astrologije, ki me je fascinirala. Čeprav je dragocena zakladnica znanja, je ne priporočam začetnikom, ker po prvih začetnih “aha” trenutkih postane tako zapletena, da ji še bolj izkušen ljubitelj astrologije komaj sledi. Zato pravim, da si mi v prav poseben navdih, kajti vztrajti samostojno ob tej knjigi je … “WOW!”.

 • Katero napako izmed 5 napak ob učenju astrologije naredite vi? Imate kakšno svojo ali pa morda kakšno anekdoto, povezano z njo? Povejte v komentarju spodaj!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!