Aspekti Sonca in Lune v horoskopu so eni najpomembnejših aspektov, ki jih je vedno vredno opaziti, kadar razlagate horoskop sebi ali komurkoli drugemu. Ponujajo pomembne informacije, kako se nekdo počuti, koliko verjame vase, katere energije osebo podpirajo ali ovirajo pri uresničevanju njenih sanj in želja. 

Aspekti so odnosi med planeti. Podobno, kot imate prav poseben odnos s partnerjem, starši, otroci, prijatelji, sodelavci ali drugimi ljudmi, planeti v aspektih pokažejo, ali vas dva planeta podpirata ali ovirata na vaši življenjski poti. Zato aspekte delimo med harmonične (podporne) in neharmonične (ovire). 

Med Soncem in Luno boste našli konjunkcijo, sekstil, kvadrat, trigon, opozicijo ali inkonjunkcijo. To so imena aspektov, ki jih bom kratko opisala v nadaljevanju. Opisi veljajo tako za razumevanje postavitev v rojstnem horoskopu, kot za opise, povezane z aktualno prazno, polno luno, obema Luninima krajcema ali kateri koli drug aspekt, ki je aktualen na nebu, zato se boste želeli k temu prispevku vrniti. 

Sonce konjunkcija Luna

Sonce je v konjunkciji z Luno v času prazne lune. To je čas, ko na temnem nočnem nebu Lune ne vidite. Nad Zemljo se spušča trda noč, ki ima prav posebno moč. Ne le, da se lepo rima. V resnici je to čas, ko se nekako znajdete v temi. Nebo vam ponudi priložnost, da se posvetite sebi in drugega kot sebe ne vidite. 

Tej Lunini meni (prazni luni ali mlaju) pravimo "najbolj egoistična" Lunina mena. Ne govorim o negativnem egoizmu. Govorim o priložnosti, ko pozabite na vse ostalo in se posvetite sebi. Vi ste v ospredju in v času prazne lune zlahka ugotovite, kaj vam resnično veliko pomeni in kako si želite živeti. 

Sonce sekstil ali trigon Luna

Sekstil in trigon sta najbolj zaželena aspekta med katerima koli planetoma. Kadar sta v sekstilu ali trigonu Sonce in Luna, zadeve gladko tečejo. Zavedate se svojih občutkov, čustev, hrepenenja in ste nekako "notranje usklajeni" s seboj. Po čemer hrepenite, lahko uresničite in to v vaše življenje prinaša še več tistega, kar želite zaživeti. Zdi se, da ste rojeni pod srečno zvezdo. 

Tako sekstil kot trigon delujeta vzpodbudno in blagodejno. Bistvena razlika med njima je v tem, da je sekstil šibkejši. Poraja se v obliki priložnosti, za katere se morate nekoliko bolj potruditi kot v primeru trigona. Trigon pa včasih imenujemo kar "aspekt ljubezni", saj vam ljubeznivo prinaša več tistega, kar predstavlja v vašem horoskopu. 

Sonce kvadrat Luna

V kolikor imate v svojem horoskopu (ali se na nebu pojavlja) kvadrat med Soncem in Luno, je to čas napetosti. To se zgodi ob prvem in zadnjem krajcu. Gre za aspekt, kjer bi lahko rekli, da sta Sonce in Luna skregana in ne popuščata vsak pri svojem prepričanju. Podobno kot se zgodi, ko se nekdo prepira s partnerjem. Če sta oba prepričana v svoj prav, se bo v hiši kresalo. 

V tem času se kažejo zadeve, ki nujno potrebujejo vašo pozornost. Praviloma niso prav pomembne, četudi se v tem trenutku zdijo najpomembnejša stvar na svetu, saj bodo kmalu minile. Vsak mesec vam kvadrat ponuja možnost, da se zavedate, kaj je potrebno urediti v vašem življenju, da boste živeli lepše. 

Sonce opozicija Luna 

Sonce je v opoziciji z Luno v času polne lune. To je čas, ko je Luna najbolj polna (najbolj debela). Njena svetloba razsvetli nočno nebo tako močno, da pogosto ljudje ne morejo spati. V kolikor se ob polni luni odpravite v naravo, se lahko sprehodite brez svetilke, saj je vse razsvetljeno in vidite, čeprav bi se po vseh pričakovanjih morala sredi noči pojaviti trda tema. 

V času opozicije Sonca in Lune ničesar ne morete skriti. Vse, kar je pomembno za vas (če imate opozicijo med njima v rojstnem horoskopu), je vidno in to vas v bistvu jezi. Ko govorimo o polni luni na nebu, je to čas, ko prihaja na plan vse tisto, kar potrebuje pozornost. Zdaj lahko spregledate, ugotovite, kako "popraviti" nekatere zadeve in naravnati svoje krmilo proti bolj mirnemu morju. 

Sonce inkonjunkcija Luna

Ena od najbolj zoprnih postavitev je inkonjunkcija med Soncem in Luno. Gre sicer za minorni aspekt, a ga v astrologiji pogosto uporabimo. Ta prinaša napetost, ki jo je mogoče razrešiti le s prilagajanjem. Prilagajanje in kompromisi, ki ga spremljajo, pa pogosto prinašajo slab priokus. 

Izziv inkonjunkcije je v tem, da se obe strani (tako vaše hrepenenje kot cilji in želje) nahajajo na povsem različnih bregovih. Nekako se zdi, da nikoli ne boste uresničili tega, kar si želite in to je občutek, ki se ga težko znebijo celo zelo pogumni ljudje. Ker zahteva prilagajanje, je potrebno paziti, do katere točke greste, če naj se zdi razrešitev sprejemljiva tudi za vas. 

Sonce in Luna brez aspekta

Včasih Sonce in Luna nista v aspektu in temu pravimo, da med seboj nista aspektirana. V prevodu to pomeni, da nimata odnosa drug z drugim. Osebi s takšnim horoskopom prinašata težave pri usklajevanju vsakodnevnega življenja. Zdi se, da ne ve kaj želi ali pa ni zadovoljna s svojimi dosežki. 

Predstavljajte si osebo, ki nima nobenega tesnega odnosa z drugimi ljudmi. Ustvarja svoja pravila, živi po svojih zakonih in se ob morebitnih srečanjih z drugimi ne prilagaja zlahka ali pa celo ne ve, kaj početi ob stiku z drugimi. Drugi jo označijo kot čudno, neprilagodljivo in se ji izogibajo. Nekako tako delujeta Sonce in Luna, če ne sestavita aspekta med seboj. 

Mrki

V prav posebno skupino spadajo mrki. Poznamo Sončev in Lunin mrk. Sončev mrk se zgodi, ko sta Sonce in Luna v konjunkciji ter v bližini Luninih vozlov. Lunin mrk se pojavi, ko sta Sonce in Luna v opoziciji ter v bližini Luninih vozlov. Gre za pomemben in močan vpliv na ljudi, zato v času mrkov vsakokrat pišem v posebnem prispevku, namenjenem prav njim. 

Občutljivost na prazno ali polno luno

Nekateri ljudje so bolj občutljivi na prazno luno, drugi na polno luno. Obstajajo tudi tisti, ki pravijo, da jih nobena "luna" ne spravi ob pamet in njenega vpliva sploh ne čutijo. Vsekakor je v času prazne in/ali polne lune več ljudi, ki so takrat zelo občutljivi. Zdi se, da jim le pokažete prst, pa se že počutijo ogroženi. 

Ljudje so v času prazne ali polne lune ali obeh razdražljivi, saj jim pogosto manjka kvalitetnega spanca ali pa jim gre vse narobe, kar lahko narobe gre.

Neprespan in utrujen človek pa je po naravi praviloma precej občutljiv, razdražljiv, vzipljiv, siten ali ga celo pesti občutek žrtve. Zato bodite pozorni na takšne ljudi. Prazna in polna luna sta za mnoge prav tako resnični kot karkoli drugega materialnega, kar lahko primete v roko in opišete kot "otipljivo z rokami". 

V kolikor ste občutljivi na Lunine mene, veste natančno, o čem govorim. Morda imate srečo, da njenega vpliva sami ne občutite. Zdaj, ko se (upam) bolje zavedate, kako naporno je lahko za nekoga drugega, vas prosim, bodite bolj strpni ob stiku s takšnimi ljudmi. Hvaležni vam bodo in vam bodo morda stali ob strani, ko vas nihče drug ne bo opazil, saj znajo ceniti dobroto in srčnost. 

Kako izkoristiti prazno in polno luno

Dvakrat na mesec (redko trikrat), v času prazne in polne lune vam predlagam, opravite preprost, a poseben in na vsako "luno" prilagojen Lunin ritual, s katerim boste iskreno pogledali vase in si priznali vse tisto, kar aktualna "luna" prinaša v vaše življenje. Bolje, kot se boste uskladili s seboj in s svojo pravo naravo, hitreje bodo vse zadeve v vašem življenju stekle kot si želite in zaslužite. 

Prazna luna je namenjena začetkom, polna luna pa zaključkom in preverjanju, kaj v vašem življenju potrebuje nov pogled in premik. Nekatere zadeve je dobro okrepiti, druge odstraniti iz vašega življenja. Lunini rituali vam pomagajo, da to sproti, iz meseca v mesec, preverite in dejansko naredite, karkoli je pač v aktualnem obdobju pomembno za vas. 

Lahko si ustvarite svoje Lunine rituale. V kolikor jih še nimate ali pa ne delujejo v vašem življenju, vas povabim, da postanete Lunin AstroCoach in ob pridobivanju znanja skupaj z menoj naredite voden Lunin ritual, vsakokrat pripravljen za aktualno Lunino meno in za vaš horoskop. 

Preboj v lepše življenje že v 2024

Postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach

V Moji Akademiji vodim tečaj Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach. Fokus tečaja je osebna rast in premagovanje vsakodnevnih izzivov na najlažji možen način, vsakokrat usklajen z Luno, prazno luno, polno luno, vašim karakterjem, vašimi trenutnimi izzivi in vašimi unikatnimi sposobnostmi za reševanje zadev. 

Na tečaju se boste naučili kako pomagati sebi in/ali drugim (domačim, prijateljem, sodelavcem, strankam). Lahko se odločite za nov poklic kot Lunin AstroCoach ali uporabite znanje v kombinaciji z znanji obstoječega poklica. 

V kolikor ste tudi vi siti slabe volje, spreminjanja razpoloženja, čustvene občutljivosti, četudi vam nekdo pokaže le mezinček, nenehnega vrtenja v začaranem krogu razočaranj in težav in želite postati bolj zadovoljni s seboj, uresničiti srčne želje ter se osvoboditi tistega, česar več ne želite v svojem življenju, vključno s čustveno navlako in občutljivo osebnostjo, postanite Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach (klik na povezavi tukaj) in zaživite življenje, ki si ga želite in zaslužite. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!