Avtorica:

Aspekti Venere in Saturna

Aspekti Venere in Saturna 

Aspekti Venere in Saturna predstavljajo odnose med njima. Venera vzpodbuja odnose, ljubezen in prijaznost. Saturn dodaja občutek varnosti v odnosu. Od obeh partnerjev zahteva zavezanost k odnosu tudi takrat, ko je težko. Zaradi zavezanosti in dolgotrajnosti, njune aspekte povezujemo s poroko in poročnima prstanoma.

Kadar sta Venera in Saturn povezana z aspektom, mnogo ljudi le stežka pokaže svoja prava čustva in občutke. Postanejo bolj zadržani, resni in zdi se, da se zlepa ne morejo odpreti drugim. Običajno se to zgodi zaradi vzgoje ali nečesa drugega, kar oseba doživi že v najbolj zgodnem obdobju, torej v otroštvu. 

Celo v prijetnih aspektih, ima človek občutek dolžnosti in odgovornosti ter se zato težko sprosti v prisotnosti drugih ljudi. Pogosto oseba s temi aspekti odlaga zakon, poroko ali zavezanost drugi osebi, ker v sebi nosi občutek, da mora biti vse popolno, saj bi se v nasprotnem primeru odnos lahko prehitro sfižil. 

V horoskopih ljudi, ki imajo aspekt med Venero in Saturnom, je vedno prisotno vsaj nekoliko strahu, povezanega z odnosi. Včasih hitijo v odnos zelo zgodaj (prezgodaj), ker se bojijo, da bodo ostali sami, če se takoj ne zavežejo drugi osebi. Takšna oseba se običajno ob Saturnovem povratku zave, kako je poskušala prehiteti čas.  

Neharmonični aspekti Venere in Saturna

Med neharmonične aspekte Venere in Saturna spadajo konjunkcija, kvadrat, opozicija in inkonjunkcija. Že njihovo ime (neharmonični, včasih nezaželeni) pove, da nekaj razburkajo, prinašajo stres ali razočaranja. Z njimi ni lahko živeti in precej energije je potrebno vložiti, preden jih človek lahko uravnoteži.

Venera in Saturn v neharmoničnih aspektih rada prinašata občutek nezadostnosti. Človek s takšno povezavo težko daje in/ali sprejema. Ljubezen in partnerstvo se zlahka spremenita v garanje, ki dolgo časa, včasih pa nikoli, ne prinaša želenega zadovoljstva nobenemu od partnerjev.

V času prvih mladostnih ljubezni, se ljudje z aspektom med Venero in Saturnom bojijo pokazati svoja prava čustva in občutke. Že takrat in nato še večkrat kasneje, se zaradi strahu pred zavrnitvijo umikajo pred ljudmi, s katerimi bi najraje ustvarili topel odnos. V sebi hrepenijo po sreči v dvoje, vendar ne vedo, kako bi jo lahko našli in sprejeli. Pričakujejo razočaranja, zato jih k sebi pritegnejo.

Harmonični aspekti Venere in Saturna

Med harmonične oz. zaželene aspekte Venere in Saturna spadata sekstil in trigon. Ko ste prebrali »harmonični« in "zaželeni", ste verjetno pomislili na skladje in harmonijo med dvema. Čeprav imate prav in tudi v astrologiji to delno drži, žal Saturn spada med malefike, kar lepoto odnosa pogosto postavlja v ozadje.

Ljudje z Venero in Saturnom v harmoničnem aspektu pogosto že od malega čutijo, da se od njih nekaj pričakuje. V sebi ne nosijo toliko strahov kot v neharmoničnih povezavah, a imajo močan občutek zavezanosti in odgovornosti do vsakogar, ki ga srečajo. Zavedajo se, da so odnosi resna stvar. 

V odnose vstopajo previdno. V ozadju se poraja dvom, ali bodo lahko upravičili svoja in pričakovanja druge osebe. Ko nekaj izrečejo, se počutijo obvezani tisto izpolniti tudi v primeru, ko se izkaže, da to ni najbolje zanje. Želijo dolgotrajne odnose. Tveganj ne marajo in se izogibajo psihičnih ter čustvenih bolečin. Molče so sposobni pogoltniti morebitna razočaranja in bolečino nalagati v sebi.

Poslovni aspekti Venere in Saturna

Ljudje ne sklepamo le zasebnih partnerstev, pač pa se znajdemo tudi v poslovnih partnerskih odnosih. Ljudje, ki imajo v svojem horoskopu aspekt med Venero in Saturnom, imajo naravni dar za delovanje v poslovnem svetu ali jih vsaj vleče vanj. So precej ambiciozni in se potrudijo ugajati tistim, ki jim lahko pomagajo pri uresničevanju njihovih načrtov.

Imajo naravni dar za posel, finance in vse tiste zadeve, ki so tipično značilne kot »prizemljene«. Med njimi boste našli umetnike, ki znajo poiskati dobre možnosti za zaslužek in preboj v svet. V neharmoničnih aspektih, lahko govorite o "lačnih umetnikih", ki se borijo s pomanjkanjem.

V življenju uspejo zato, ker znajo poiskati najboljše priložnosti, ki jih lahko izstrelijo tja, kjer se lahko dobro izkažejo. Našli jih boste na vodilnih delovnih mestih, kot lastnike podjetij ali med tistimi, ki so se povzpeli zaradi podpore drugih ljudi. Koliko uspeha v poslovnem svetu pritegnejo k sebi in koliko se morajo boriti zanj, je odvisno od celotnega horoskopa, ne le od aspekta med Venero in Saturnom.  

Aspekti Venere in Saturna v kasnejših letih

K sreči je Saturn vladar časa. Naši predniki so rekli, da čas zdravi vse rane. Njihovo modrost lahko uporabite tudi pri vseh zadevah, ki so povezane s Saturnom. Ljudje, ki imajo v svojem horoskopu Venero in Saturna v aspektu, se sčasoma naučijo svojih lekcij. Z leti pričnejo zoreti in slej kot prej se pojavi obdobje, v katerem se zavedo, kaj vse so zamudili v svojem življenju.

Takrat je čas za preobrat. Začenjajo se učiti sprostitve in »razvežejo kravato«. Postanejo veliko bolj prijetni kot v mladosti. Včasih, malo za šalo malo zares, predavanja začinim z: »Če se že zaljubite v kozoroga, izberite malce starejšega. Takšnega, ki že ve, kaj vse je zamudil v svojem življenju in bi rad to nadoknadil.«. Podobno bi lahko dodala tudi za Venero v aspektu s Saturnom.

Aspekti Venere in Saturna v vašem rojstnem horoskopu 

Morda ste se ob prebiranju članka vprašali, kje sta postavljena vaša Venera in Saturn v horoskopu. Morda ste pomislili, da ne veste, ali ju sploh imate povezana z aspektom. Odgovor zlahka najdete sami oz. z le malo moje pomoči.

Če že imate svoj Rojstni horoskop, ga potegnite iz predala oz. od tam kamor ste ga nazadnje odložili. Odprite ga, poglejte postavitev in si preberite opise iz njega. Če Rojstnega horoskopa še nimate, ga naročite na povezavi tukaj in ga shranite, ker ga boste uporabljali vse življenje.

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!