Avtorica:

Astrologija in osebna rast

Astrologija ali osebna rast?

Astrologija in osebna rast se zdita dva različna pojma. Mnogi ljudje si predstavljajo, da je astrologija neke vrste "čira-čara". Drugi se je bojijo kot hudič križa, ker naj bi jim povedala nekaj, kar je bolje, da ne vedo. Tretji so nezdravo obsedeni z njo. No, podobno je tudi z osebno rastjo. 

V tem prispevku vam bom poskušala prikazati, kako se astrologija in osebna rast povezujeta in kako sta neločljivi pri ustvarjanju lepšega življenja. Spoznali boste, da gre za dve plati istega kovanca. Kot pravi naravni horoskop, boste najlepše in najbolje živeli, ko uravnotežite energije v sebi. Podobno je, kot govorita jing in jang ali pa kot se dopolnita noč in dan. 

Astrologija za osebno rast je tisti del astrologije, ki vam nezmotljivo pomaga doseči tisto pravo zavedanje in ravnotežje v vašem življenju, po katerem hrepeni prav vsakdo od nas. Z ravnotežjem doživite mir, notranjo izpolnjenost, več igrivosti in odprtosti tako do sebe kot do drugih, s čimer se pomembno izboljšajo odnosi v partnerstvu, družini, službi in na vseh drugih področjih.

Koliko astrologije morate znati, da vam dobro služi za osebno rast?

Presenečeni bi bili, če bi vedeli, kako malo astrologije je potrebno poznati, da vam dobro služi za osebno rast. Po mojem mnenju in izkušnjah obstajata dve glavni uporabi astrologije. Pri prvi, najpogosteje uporabljeni, morate poznati osnovne pojme, natančna pravila razlage horoskopa in še marsikaj drugega, da lahko pravilno odgovorite na svoja vprašanja s pomočjo astrologije. 

Po krivici spregledana pa je druga vrsta uporabe astrologije, ki je namenjena predvsem ljudem, ki se ne želijo podrobno naučiti vsega o astrologiji, pač pa jo spoznati samo toliko, kolikor jo potrebujejo zase in svoje vsakodnevno življenje. Ta del astrologije uporablja tudi astrologija za osebno rast. 

Pogled v rojstni horoskop za osebno rast

Rojstni horoskop je glavni horoskop, iz katerega astrolog (ali pa kar vi sami) razbere vaše talente, poslanstvo, možnosti za npr. ljubezen, denar, partnerstvo, ustvarjanje družine, selitev, službo, kariero in še veliko drugega. Je podlaga za kakršno koli pravilno napoved prihodnosti oz. trendov, ki prihajajo v prihodnje v vaše življenje. 

Obstaja t.i. "tipski" horoskop, ki je cenovno dostopen prav vsakomur. Sestavljen je iz vnaprej napisanih besedil in z natančno strukturo, namenjeno spoznavanju sebe in osebni rasti. V Moji Akademiji si lahko tak primer pogledate na povezavi tukaj, kjer ga lahko tudi naročite. Vzorec, kako tak horoskop zgleda, je dodan spodaj v opisu.

V takšnem rojstnem horoskopu so opisane tiste glavne danosti, ki so vam bile položene v zibko. Govori o vaših vrlinah in slabostih, da se jih lažje in hitreje začnete zavedati. Je nevtralen, napisan le na osnovi vaših rojstnih podatkov, zato vam pomaga razumeti, da v vas obstaja veliko tistega, kar že veste in pogosto še več tistega, česar še niste ozavestili. 

Osebna rast - vi kakršni ste v resnici in kar želite postati

V vas obstajajo vsaj tri različice vaše osebnosti. Prva je tista, kakršna ste v resnici, drugo pokažete drugim, ker se želite predstaviti boljši kot si mislite, da ste. Ne imejte slabe vesti, če vas to moti. To je naravno in vsak od nas nosi v sebi te tendence. Tretja pa je tista, po kateri hrepenite, kar si želite postati, a morda še ne verjamete, da je to mogoče tudi za vas. 

Astrologija je veda, ki pokaže kdo ste. Ko sedite sami v svojem mirnem kotičku, greste na sprehod in se vam po glavi vrtijo različne misli, želje, hrepenenja, to ste vi, resnični vi. Kar si lahko zamislite, to lahko postanete in osebna rast ima pri uresničenju vaših sanj pomembno vlogo. Kaj pa je osebna rast drugega kot spoznavanje sebe? 

Osebna rast z astrologijo vam pokaže, v čem ste se že rodili kot mojstri in v čem se še morate izmojstriti v tem življenju. Ne gre za to, kaj si mislijo drugi, čeprav je glavna motivacija za marsikoga, ki se začenja posvečati osebni rasti prav v tem, da želi ugajati nekomu drugemu (ali celo več ljudem). 

Umetnost sreče je v tem, da ste si všeč, kakršni koli že ste. Da živite življenje po svoji meri in vanj spuščate le ljudi, ki vas sprejemajo takšne kot ste. Da sprejemate dejstvo, da ima vsakdo od nas vrline in napake. Da sprejmete svoje vrline in jih začnete dejansko živeti oz. uporabljati v svojem žilvjenju. Da ozavestite napake in nezaželene lastnosti ter jih korak za korakom začnete spreminjati. 

Sprejeti sebe takšne kot ste, to je temelj osebne rasti z astrologijo ali brez, kajti nekje morate začeti. Sama vedno priporočam, da začnete pri najpomembnejši osebi vašega življenja - pri sebi. Šele zatem, ko to osebo resnično dobro poznate, jo vzljubite takšno kot je in ji dovolite, da postavi sebe v središče svojega življenja, je čas za prilagajanje drugim osebam in družbi kot celoti. 

Osebna rast brez znanja astrologije

Kadarkoli vprašam svoje bralce, vedno dobim isti odgovor. Glavnina od njih uživa v prebiranju mojih prispevkov in komaj čaka naslednje sporočilo, kar me veseli in v bistvu ohranja moje brezplačno deljenje informacij na spletu, da si z njimi lahko pomaga še več ljudi. Tisto, kar je zanimivo, pa je, da se večina ne želi resno učiti astrologije. 

Marskdo bi rad samo z osnovnim znanjem o astroloških znamenjih znal razložiti npr. prihodnost. Ne gre. Preprosto ne gre, ker za pravilno napoved potrebujete veliko znanja astrologije in kot temelj podrobno ter temeljito razlago rojstnega horoskopa. Prav nasprotno, za osebno rast s pomočjo astrologije ne potrebujete veliko astrološkega znanja in veščin. 

Podrobna razlaga in vodenje do vaše osebne rasti presega namen tega članka. Korak za korakom vas na to pot popeljem v tečaju Spoznajte sebe, a naj vam dam eno "domačo nalogo", ki jo lahko naredite že danes in se na svoji koži prepričate, da je astrologija veda za osebno rast.

Takole naredite: 

 • Preberite ali po spominu izberite eno lastnost, o kateri govori vaše astrološko znamenje.
 • Izberite samo eno lastnost, ki bi jo najraje zaživeli in razvili do stopnje mojstrstva. 
 • Vprašajte se, kako to natančno zgleda v vašem življenju.
 • Poiščite način, da to eno lastnost izrazite v najboljši luči vsaj enkrat na dan.
 • Ne razmišljajte, ampak tudi naredite, kar ste ugotovili.
 • Vajo ponavljajte vsaj 3 tedne.
 •  V komentarju spodaj mi povejte, kako se je vaše življenje spremenilo s tem preprostim načinom osebne rasti.

Za vajo naredite današnjo "domačo nalogo" (točke zgoraj) in zagotovo boste nekaj novega spoznali o sebi. Navdušena bom, če boste ozavestili nekaj, kar ste do tega trenutka še skrivali pred seboj ali pa sploh niste verjeli, da nosite v sebi. Še bolj me bo razveselilo, če boste našli rešitev za vsaj en svoj problem, ki ga zagotovo imate na zalogi.

Osebna rast in astrologija - nikoli končani zgodbi

V svojem življenju sem spoznala veliko različnih zadev, okoliščin, znanj, modrih ljudi in prebrala celo kopico knjig. Skozi svoje izkušnje sem ugotovila, da obstajata dve zelo zanimivi področji modrosti, s katerima nihče od nas ne more nikoli v resnici zaključiti raziskovanja sebe. To sta astrologija in osebna rast. 

Karkoli odkrijete o sebi in to začnete a) uporabljati ali b) spreminjati, se nekaj v vašem življenju temeljito spremeni. Slej kot prej se odkritje izkaže kot nekaj novega, a podobnega, znanega, zavitega v novo preobleko, ko se znajdete v drugačnih okoliščinah. Osebna rast se odvija do vašega zadnjega diha in astrologija vam na tej poti lahko pomaga prav na vsakem koraku. 

Karkoli boste premagali, karkoli boste razrešili, zagotovo v vas obstaja nova raven, novo vesolje in novo veselje, proti kateremu morate poleti z razširjenimi krili. To je preprosto v človeški naravi. Nimamo vsi istih zanimanj, nimamo vsi istih ovir in naporov, ki jih moramo premagati. Nimamo vsi na voljo istih priložnosti, niti sposobnosti.

Svet je lep, ker je vsakdo od nas unikaten, drugačen. Pa vendar v sebi vsak do nas, upam si trditi, da tudi vi, nosite hrepenenje po sreči in harmoniji, s pomočjo katerih lahko ostanete mirni in v občutku "vse bo v redu", četudi se okoli vas podira ves svet, bruhajo vulkani, pada debela toča ali se odvija vojna v vašem najpomembnejšem odnosu. 

Naredite prvi korak

Ljudje si želimo vsega naenkrat. Moj oče je meni v mladosti govoril, da želim "vse požreti naenkrat in le z eno žlico". To ne gre. Podobno je zelo verjetno z vami. Prepogosto pozabimo, da preprosto nismo narejeni tako, da bi lahko prebavili "več kot toliko". Karkoli počnete in karkoli še boste počeli, si, lepo prosim, zapomnite moder nasvet, pa četudi je to edino, kar boste odnesli od današnjega branja. 

Naredite prvi korak. 

Da. Prav ste prebrali. Naredite samo en, četudi še tako majhen prvi korak. To je vse, kar je potrebno, da Univerzumu sporočite, da ste pripravljeni in na vrsti za mnogo dobrega, kar se naj odslej začne odvijati v vašem življenju. En korak (prvi korak) naredite in zatem bo vse ostalo steklo v pravi smeri. 

Ni vam potrebno vedno vedeti kam vas bo ta prvi korak pripeljal, ker boste zelo verjetno odpotovali nekam drugam kot ste sprva načrtovali. Brez skrbi. To potovanje bo prijetno, zanimivo in polno priložnosti, da zaživite natančno tako kot si že dolgo časa želite, po čemer hrepeni vaša duša in kot vam prišepetava vaše srce. 

Odpotujte vase

Mislim, da je bilo leta 1993, ko sem vzela v roke knjigo z naslovom "Potovanje vase". To je bilo leto mojih začetkov zavedanja pomembnosti osebne rasti in ob pisanju tega prispevka sem se spomnila nanjo. Morda jo ta vikend ponovno vzamem v roke. Kar želim povedati, je, da so že pred menoj drugi avtorji odkrili, da obstaja najpomembnejše potovanje vašega življenja - potovanje vase. 

V kolikor si želite odpotovati vase, spoznati sebe v novi luči, tlakovati vašo novo pot z zvezdami, uporabiti svoje vrline na najboljši način in ob tem korak za korakom čisto počasi, brez stresa in razočaranj razreševati en problem za drugim ter vsakega od njih spremeniti v priložnosti, vas povabim na potovanje vase, na katerem boste spoznavali delčke sebe in jih pospravili tja, kjer vas bodo podpirali. 

Tečaj Spoznate sebe od vas zahteva približno 30 minut tedensko za razumevanje snovi in približno 10 - 15 minut časa zase na dan. S pomočjo 6 praktičnih delavnic in delovnih zvezkov boste raziskovali sebe, svoje življenje, odkrivali svoje vrline, premagovali svoje slabosti ter nezaželene okoliščine. 

Počasi, korak za korakom, iz tedna v teden, iz meseca v mesec, iz leta v leto boste spoznali osebno rast z astrologijo na svoji koži. Če boste naredili, kar vam predlagam, boste izboljšali svoje življenje, dosegli tiste svoje nedosegljive želje in cilje ter izboljšali svoje odnose s komerkoli. Celoten opis tečaja preberite na povezavi tukaj, kjer poteka tudi vpis v tečaj

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


 • Ste že uporabili astrologijo za osebno rast? Kaj je vaš 1 nasvet, ki bi ga dali nekomu, ki se pravkar odloča, da bo osebnostno rastel s pomočjo astrologije? V kolikor imate vprašanje, povezano s to temo, ga zapišite v komentarju, da vam lahko pomagam(-o) pri premiku dalje.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >
  Success message!
  Warning message!
  Error message!