Avtorica:

Astrološka znamenja

Astrološka znamenja v horoskopu 

Astrološka znamenja v horoskopu povedo, na kakšen način nekaj počnete, kakšne so vaše bistvene lastnosti na določenem življenjskem področju in kako se odzivate na dražljaje iz okolja. Običajno ljudje vedo, v katerem astrološkem znamenju so rojeni, saj to pove odgovor na vprašanje: "Kaj si po horoskopu?". 

Pravi ljubitelji astrologije vedo, da se v rojstnem horoskopu (in vseh ostalih horoskopih) pojavijo vsa astrološka znamenja. Če tega niste vedeli, a vas astrologija zanima, ste se pravkar naučili nečesa pomebnega. Kajti, naj ste rojeni npr. v znamenju lev, imate nekje v svojem horoskopu tudi znamenje bik ali pa npr. škorpijon, rak, devica in vsa ostala astrološka znamenja. 

Astroloških znamenj je dvanajst. Naravni horoskop se začne z astrološkim znamenjem oven in se zaključi z ribami. Vseh dvanajst nosi naslednja imena: oven, bik, dvojčka, rak, lev, devica, tehtnica, škorpijon, strelec, kozorog, vodnar in ribi. Naštela sem jih po vrsti, kot si sledijo v naravnem horoskopu oz. kot so postavljena tudi astrološka ozvezdja na nebu. 

Astrološka znamenja - dobre in slabe lastnosti

Vsako od astroloških znamenj v sebi nosi tako "dobre" kot "slabe" lastnosti. Zapisala sem jih v navednicah, saj nič v življenju ni le dobro, niti samo slabo. Vsaka stvar ali lastnost je odvisna od tega, kako jo uporabite. Ker ste človek, izražate tako "dobro", kot "slabo". Koristno je poznati obe skrajnosti. 

Tisto, čemur pravite "dobro", ni vedno dobro. Recimo, da ste poznani kot "dobričina" - oseba, ki bi naredila vse, kar je v njeni moči, da bi bilo dobro drugim. Resda vas imajo ljudje zato radi, a, v kolikor pri tem pozabite nase ali se celo počutite prikrajšani, ko nekaj potrebujete vi, to za vas ni dobro in to ni tako zelo "dobro" kot bi rekli na prvi pogled. 

V kolikor imate neko "slabo" lastnost, prav tako ni nujno, da je to slabo. Deniva, da ne poslušate in vedno naredite "po svoje". Če se naučite prisluhniti, razmislite o tem, kar drugi pove, zatem pa naredite po svoji vesti kot ste resnično prepričani, da je najbolje za vse vpletene, je to dobro.  

Astrološka znamenja - ključ in temelj sprememb

Ko sem se prvič resno srečala z astrologijo leta 2003, sem vse, kar so mi povedali na nešteto tečajih, vzela kot svetinjo. Imela sem srečo, da je bil moj študij astrologije edina stvar, ki sem jo počela v življenju. No, razen vzgoje, igre in druženja s sinom ter rednih dolgih sprehodov s tedanjim kužkom - Tačkom, zato sem lahko zelo hitro, le v dveh letih preštudirala vse bistvo astrologije. 

Astrološko svetovalno prakso sem odprla že leta 2005 ter od tedaj dolga leta delala kot profesionalna astrologinja in astrološka mentorica, ampak nekaj mi "ni štimalo". V nekem trenutku se mi je astrologija zamerila. Pa veste, zakaj? Vse je zvenelo kot nekaj dokončnega in nespremenljivega. Jaz pa sem imela ogromno drugih znanj in izkušenj ter se vedela, da se vse lahko spremeni, če človek le želi. 

Trajalo je več kot desetletje in pol, preden sem si upala odpreti usta in tudi javno začela ljudi vzpodbujati, naj razumejo, kaj jim je položeno v zibko, izkoristijo najboljše, kar so jim zvezde namenile ob rojstvu in začnejo korak za korakom spreminjati vse tisto, kar jim ne koristi, kar jim več ne služi in kar jih spravlja v stisko. Prav astrološka znamenja so ključ do vseh teh spoznanj in temelj sprememb. 

Česa vas učijo astrološka znamenja

V kasnejših prispevkih bom vsakemu od astroloških znamenj namenila prav posebno mesto. Vsako bo prejelo svoj prispevek, v katerem jih boste lahko spoznali in upam, se ob njih zamislili ali nasmehnili. Danes jih le naštejem in jim pripišem bistvene lekcije, ki jih na nekem življenjskem področju zelo verjetno doživljate tudi vi. 

V mislih imam Sonce v astroloških znamenjih, ki ga v par besedah opišem takole: 

  • Ovni so zelo aktivni in osredotočeni nase. Naučiti bi se morali premišljenosti in sodelovanja. 
  • Biki so počasni in temeljiti. Naučiti bi se morali prilagajanja spremembam.
  • Dvojčki so radovedni, a površni. Naučiti bi se morali poiskati smisel v tem, kar že vedo.
  • Raki so neznansko občutljivi. Naučiti bi se morali, da svet "tam zunaj" ne predstavlja vedno grožnje.
  • Levi so ustvarjeni za pohvalo. Naučiti bi se morali podeliti priznanje še komu drugemu.
  • Device so umetnice detajlov. Naučiti bi se morale sprostiti in sprejeti "večjo sliko".
  • Tehtnice so neodločne. Naučiti bi se morale bolj zaupati sebi.
  • Škorpijoni so strastno obsedeni (z osebo, stvarjo ali idejo). Naučiti bi se morali umirjenosti.
  • Strelci so veliki optimisti. Naučiti bi se morali preveriti ali je vse takšno kot si predstavljajo. 
  • Kozorogi so ambiciozni. Naučiti bi se morali uživati na svoji poti do cilja.
  • Vodnarji so privrženi mnogo ljudem. Naučiti bi se morali postaviti sebe v ospredje.
  • Ribe so mojstrice sanjarjenja. Naučiti bi se morale praktičnih korakov za uresničitev svojih sanj.

Astrološka znamenja so vedno v nekem odnosu

Astrološka znamenja sestavljajo določene odnose med seboj. Prvi par zodiaka predstavljata oven - tehtnica, ki sta si različna kot noč in dan, a se vsako od njiju lahko nekaj pomembnega nauči od drugega. Primer: Preveliko aktivnost ovna lahko nadomesti premišljenost tehtnice in obratno.

Vse osi odnosov v zodiaku predstavljajo: 

  • oven - tehtnica
  • bik - škorpijon
  • dvojčka - strelec
  • rak - kozorog
  • lev - vodnar
  • devica - ribi

Idealno partnerstvo 

Vsaka os astroloških znamenj ima svoj poseben pomen in posebno močno povezavo, zato ste morda že kdaj slišali, da so to "pari znamenj, ki se ujemajo v partnerstvu". To je lahko res, lahko pa ni. Načeloma se najbolje ujemajo astrološka znamenja istega elementa (snov osnov astrologije), a to ni nujno res. 

Namreč, ne morete reči na splošno, da se bosta npr. rak in ribica ali pa lev in strelec ali pa morda devica in kozorog dobro ujela. Čeprav v takšnem primeru obstaja en dober pokazatelj sorodnosti in povezanosti, lahko ob pogledu na celoten horoskop prvega, drugega in obeh partnerjev (ali simpatij) ugotovite, da obstajajo opisi, ki par močneje razdružujejo kot ju združuje vpliv Sonca. 

Dobronameren namig

V vaše dobro vas prosim, ne nasedajte populističnim člankom s privlačnimi naslovi in ne izbirajte partnerja tako kot piše nekje, kjer si prizadevajo za veliko branost, veliko klikov in posledično prva mesta v spletnih iskalnikih. Če v takšnem članku ne piše, da je potrebno pogledati več kot je zapisano v njem, preden se odločite za odnos, to ni nasvet, ki bi ga bilo vredno upoštevati. 

Žal celo mnogi ljubitelji astrologije pozabljajo, da se takrat, ko govorimo o astroloških znamenjih, v prispevkih za splošno javnost astrologi osredotočamo predvsem na opise Sonca v posameznem astrološkem znamenju, kar predstavlja samo delček resnice.

Kadarkoli želite najti pravi odgovor na svoja vprašanja s pomočjo astrologije, je namreč potrebno narediti razlago celega horoskopa, ne le enega majhnega delčka. 

Zavedajte se, da obstaja še veliko več, kar je pomembno vedeti o astroloških znamenjih, preden jih lahko zanesljivo uporabite. V kolikor vas to bolj podrobno zanima, boste zelo uživali v mojih razlagah, zato vas povabim v tečaj Osnove astrologije, kjer boste spoznali vse, kar je potrebno poznati, preden lahko razložite kateri koli horoskop

Opozorila bom na pomembne zadeve in vam dodala tudi dodatna znanja, ki jih potrebujete le pri nekaterih vejah astrologije, da boste imeli "širino" spoznanj. Za polno predstavitev vsebine tečaja Osnove astrologije kliknite na povezavo tukaj, kjer boste našli tudi prispevek zanj in vpis v tečaj.  

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!