Jupiter v ovnu - splošen vpliv 

Prognostika je pomembna veja astrologije, kjer odigra zanimivo vlogo Jupiter v ovnu, ki mu pravim kar znanilec pomladi. O tem ne govorim, ker se tokrat Jupiter iz rib v ovna premakne v pomladnem času. V resnici je zdaj tisti, ki vas lahko prebudi in prinese več optimizma, sreče ter uspeha kot vsi planeti skupaj v zadnjih nekaj letih. 

V kolikor ste čakali na čas, ko lahko naredite ugoden preboj v svojem življenju, ste ga dočakali. Prihaja pomlad za vse tisto, kar je povezano z Jupitrovo energijo v vašem rojstnem horoskopu.

Če ste morda rojeni z Jupitrom v ovnu, imate zdaj na voljo še dodaten poseben "bonus", ki ga preprosto morate izkoristiti. Čas je za širitev, ustvarjanje, uresničitev vaših sanj in izkoriščanje priložnosti, ki so vam bile položene v zibelko. 

Jupiter in oven sta skoraj idealen par. Jupiter je planet širitve, navdušenja in uresničenih sanj. Ovnova energija vse te njegove dobre lastnosti dopolni, razpihne in kot iskra zaneti vero v dobro prihodnost ter uresničene sanje. Še več. Prida akcijo, ki je pomembna sestavina uspeha pri vsem, česarkoli se dotaknete. 

Jupiter v astrologiji nosi naziv "veliki benefik" ali veliki dobrotnik zodiaka, saj praviloma prinaša olajšanje in veliko dobrega v življenje vsakogar, s komer se sreča. Včasih razmišljam o energijah planetov in pri Jupitru se vprašam, zakaj mu niso dali imena "Srečko".

Jupiter v ovnu - pomembni datumi

Jupiter v vsakem znamenju ostane približno leto dni. Tokrat vstopa v ovna v maju 2022 in bo v njem ostal do konca oktobra, ko se za kratek čas vrne v ribe. Ponovno se v ovna vrne ob zaključku leta 2022 in ga zapusti v maju 2023.

Zabeležite si naslednje datume, ki lahko pomembno vplivajo na vaše življenje in vašo prihodnost: 

  • 10.05.2022 - Jupiter vstopi v ovna
  • 28.07.2022 - Jupiter se obrne retrogradno na 8° ovna
  • 28.10.2022 - Jupiter se vrne v znamenje ribi
  • 23.11.2022 - Jupiter se obrne direktno na 28° ribi
  • 20.12.2022 - Jupiter ponovno prestopi iz rib v ovna
  • 16.05.2023 - Jupiter prestopi iz ovna v bika

Jupiter v ovnu uresniči sanje

Koliko časa že razmišljate o nečem ali si pripovedujete, da bi bili lahko srečni, če bi se vam zgodilo to ali ono? Imate morda visoke cilje, ki so se vam do sedaj izmikali? Ste si že kdaj rekli: "Bi, ampak ne vem kako." ali pa morda: "Vsem uspeva, samo meni ne bo nikoli.". 

V kolikor vas še vedno obhajajo podobne misli, si lahko zdaj oddahnete. Jupiter v ovnu je planet, ki uresniči še tako velike sanje. Seveda brez vaše pomoči ne bo šlo. A, vedite, da je prišel čas, ko je vse mogoče. No, morda ne čisto vse, ampak ogromno tistega, kar si običajen človek zaželi zasebno ali poklicno. 

Zdaj je pomembno, da se prepustite velikim sanjam in viziji. Vprašajte se, kaj je tisto, kar bi vas resnično osrečilo. Ko imate odgovor, je čas za iskanje idej in realizacijo vaših sanj. Najboljše ideje boste prejeli, če se boste poiskali mir v sebi in prisluhnili svoji intuiciji. Namig: Narava je odličen vir miru in prebliskov.

Jupiter je resda razumski planet, ki ceni razmišljanje, a je hkrati naklonjen miru, tišini in tistemu tihemu glasu, ki ga prepogosto preslišite. Imenuje se intuicija. Le-ta je sestavljena iz vseh vaših znanj in izkušenj. Pojavi se, še preden lahko z razumom najdete rešitev. 

Bolj, kot ji boste prisluhnili, več rešitev in boljših idej vam bo prišepnila. Če ji boste ob tem dodali še premišljeno aktivnost, bo rezultat popoln. Kajti, Jupiter in oven vam najbolje služita, ko znanje, modrost in intuicijo združite v neustrašno aktivnost. 

Jupiter v ovnu je sebičen

Koliko različnih člankov o Jupitru ste prebrali do sedaj? Morda je to vaš prvi stik z astrologijo. Čestitam, kajti vsakdo začne nekje in prispevek o Jupitru je dovolj preprosta, a odlična iztočnica za spoznavanje astrologije.

Ste prebrali morje literature? Očitno ste napredni ljubitelj astrologije in veseli me, da ste obiskali tudi Mojo Akademijo, kjer obožujemo Jupitrovo energijo, znanje in modrost, ki jo ta veliki planet prinaša na naš planet - Zemljo. 

Zakaj sem vam postavila vprašanje v prejšnjem odstavku?

Pogosto boste brali, da je Jupiter "veliki benefik". Se spomnite, da sem vam to že povedala v prejšnjih odstavkih? Ljubitelji astrologije ga zato zamenjajo za vse dobro. Pozabijo pa, da ima vsak planet, tudi Jupiter, "napake". 

Naš "veliki dobrotnik zodiaka" v ovnu zlahka postane precej sebičen in osredotočen le nase ter svoje želje. Pozabi na druge ljudi in si zatisne oči pred dvosmernim dialogom (kakšen pa je dialog, če ne dvosmeren?). 

V času, ko se Jupiter premika skozi ovna je čisto v redu, da ste nekoliko bolj sebični, samozadostni in egoistični kot običajno. Seveda, če ne pretiravate z njimi.

To vam pomaga, da se zlahka osredotočite na vse tisto, kar si želite uresničiti. Lažje naredite preboj in uresničite svoje sanje, če ne poslušate nešteto drugih glasov, ki vas vlečejo na sto vetrov. 

Težava se pojavi, če prisluhnete samo sebi. Namreč, včasih se zgodi, da se tako zelo skoncentrirate na svojo idejo, zamisel, željo, karkoli si pač želite uresničiti, da pozabite na ljudi, ki so v vaši bližini in si želijo ter zaslužijo več vaše pozornosti. 

Imejte v mislih, da je v Vesolju, v naravnem horoskopu in v zodiaku vse uravnoteženo. Takrat se lahko zgodi vse, kar si lahko zamislite in še več.

Poiščite ravnotežje med svojimi velikimi in za vas zelo pomembnimi načrti ter potrebami vaših dragih ali drugih ljudi, ki so vpleteni v zgodbo vašega življenja, pa boste še hitreje prispeli do cilja. 

Jupiter podpira znanje 

Jupiter je vladar znanja, ki ga s pomočjo izkušenj pretvori v modrost. V ovnu je težko pri miru, pač pa je praviloma nekje v gibanju (fizično ali se uči ali razmišlja). Njegove ideje so v ovnu dovolj praktične, da jih je mogoče uresničiti s pomočjo usmerjene akcije. 

Zdaj je odličen čas, da pridobite tisto znanje, ki vam še manjka do preboja. Jupiter v ovnu poveča bistrost in skrajša čas učenja. Ni naklonjen velikim skupinam, pretirano usmerjenemu učenju, kjer mu nekdo drug diktira ritem. 

Jupiter je zdaj najbolj naklonjen samostojnemu učenju. Podpira vas pri strukturirani zasnovi izobraževalnega programa, kjer pa niste omejeni s časom ali hitrostjo študija.

Najlažje se boste zdaj nečesa novega naučili, če boste ob pridobivanju novega znanja imeli občutek svobode, da si sami odrejate čas in prostor zanj. Ali ste vedeli, da vsem tem zahtevam ustrezajo prav vsi tečaji v Moji Akademiji?

Jupiter in poslovni uspeh

Ta prispevek sem sprva nameravala nasloviti "Podjetni(ški) Jupiter", a sem si pred objavo premislila ter celoten tekst predelala. Namreč, Jupiter zdaj podpira podjetnice, podjetnike in celo tiste, ki o podjetništvu šele razmišljajo. Njegova energija ima pomembno vlogo tudi v Moji Akademiji. 

Lansko leto je Moja Akademija dobila novo (začasno) spletno stran in novo, sodobno spletno učilnico. Od tedaj v ozadju, skrito pred vašimi očmi, nastaja nova podoba, prilagojena novi viziji in poslanstvu Moje Akademije. V času Jupitra v ovnu boste lahko priča novostim, ki vam jih prinaša.

Pod njegovim vplivom poteka tudi zaključna faza projekta "Podjetnica z dušo", ki ga boste spoznali že v kratkem. Namenjen je podjetnicam, ki imajo rade svoje delo, a želijo tudi živeti, imeti dovolj časa zase in svoje drage ter biti pravično plačane. Zasnovan je na Jupitrovi energiji širitve in modrosti. 

Do tega trenutka ste morda tudi vi v sebi nosili svoje sanje, ki jih morda niste upali naglas priznati niti sebi. Z Jupitrom v ovnu ste vstopili v čas, ko mora vaša ideja na plan, med ljudi. Zdaj jo preizkusite v praksi, saj se lahko zelo hitro izkaže, ali "pije vodo".

Ne glede na to, ali je vaša ideja dobra ali ne, je zdaj odličen čas, da jo (po)testirate in se iz nje nekaj novega naučite. Najslabša stvar na svetu je, da nekaj "nosite v glavi", se sprašujete, kako bi bilo, če bi bilo in ne naredite ničesar. Jemlje vam čas in več energije kot si lahko predstavljate. 

V kolikor je vaša ideja nova uspešna zgodba, si boste lahko pomeli roke in uživali v svojem triumfu. Še več. Z uresničenimi svojimi sanjami boste pomagali drugim ljudem nekaj narediti, spoznati, uživati v tem, kar ponujate ipd.. Ja, če želite biti uspešni, morate spreminjati življenja drugih na bolje. 

Lahko se izkaže, da vaša zamisel ne obrodi sadov. Zgodi se večkrat kot si lahko predstavljate. 

V tem primeru se ne jezite nase, na druge ali na okoliščine. Nekaj ste preizkusili in čas je, da se iz tega nečesa pomembnega naučite. Jupiter v ovnu se največ in z najmanj potrošene energije nauči prav iz svojih napak in izkušenj. Zatem pa z njihovo pomočjo počasi uresniči še večje sanje.

Sanje in uspeh se pogosto družijo prav z ugodno materialno in finančno situacijo. Dvakrat lahko ugibate, kateri planet je v astrologiji zadolžen za denar?

Mislim, da ste pravkar pravilno ugotovili. Eden od najpomembnejših planetov ugodne finančne situacije v horoskopu je prav Jupiter. V ovnu se finančni preboj lahko zgodi zelo hitro. Včasih se zdi, da se je vse skpaj uresničilo v hipu.

Vaš Jupiter v prognozi

Jupiter v prognozi pove, kdaj se morate odpreti situacijam, v katerih prejmete več obilja, sreče in uresničenih tihih želja. V času, ko se Jupiter v prognostičnih tehnikah nahaja v ovnu, je čas, da se povežete s svojo intuicijo in brez večjega dodatnega razmišljanja delujete v skladu z njo. 

Vaše srečne dneve, ko lahko izkoristite največ sreče z neba, boste našli v Osebnem dnevnem horoskopu za leto dni, ki ga naročite na povezavi tukaj

Za vedno vaš Jupiter 

V rojstnem horoskopu je vaš Jupiter postavljen v enem od astroloških znamenj, hiš in zelo verjetno tudi aspektov. Bolje, kot ga poznate, lažje boste izkoristili modrost, obilje in blaginjo, ki jih v vaš svet prinaša ta mogočni planet.

Bolj boste uživali v življenju, se več zabavali in lažje pritegnili modrost, obilje, denar ter celo primernega partnerja. Opisan je v vašem Rojstnem horoskopu, ki je lahko vaš že le v nekaj dneh.

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!