Avtorica:

Luna in Lunine mene

Luna in Lunine mene v astrologiji  

Luna in Lunine mene spadajo v tisti del astrologije, kjer lahko opazujete, kako se pod njihovim vplivom vse na našem lepem planetu giblje in spreminja. Obstajajo Lunine postavitve in mene, ob katerih se odlično počutite in tiste, ki vas včasih pripravijo do tega, da vam zavre kri, čeprav po naravi morda niste prav vročekrvni. 

Profesionalni astrologi včasih uporabimo vseh dvanajst Luninih men, a običajno ostajamo pri štirih osnovnih, ki jih je dobro poznati in boste mednje ob tem prispevku pokukali tudi vi. Te štiri osnovne Lunine mene so prazna luna, prvi krajec, polna luna in zadnji krajec. Zatem pa se krog ponovi z novo prazno luno.  

Luna 

Luna je nam (zemljanom) najbližje nebesno telo. Zlahka jo opazujemo s prostim očesom in celo znanstveniki priznavajo njen mogočen vpliv na življenje na Zemlji. Med drugim močno vpliva na plimo in oseko. Za ženske je po mojem mnenju najpomembnejši njen mogočen vpliv na menstrualni cikel in naše počutje v tem času. 

Mimogrede vas vprašam.

Ali ste vedeli, da je normalen in običajen ženski menstrualni cikel - cikel prehoda Lune skozi celoten zodiak?


Ni naključje, da Luna vlada prav ženskam, družini, varovanju, zasebnosti in hrepenenju duše. Čeprav ima v svojem rojstnem horoskopu Luno nekje postavljeno prav vsak moški, smo ženske po svoji naravi veliko bolj povezane z njo in posledično tudi veliko bolj občutljive na dogajanje pod njeno taktirko. 

Lunine mene na kratko 

Omenila sem že, da se bom v tem prispevku osredotočila na štiri osnovne Lunine mene, ki jih je vredno poznati in razumeti, če naj se uskladite z energijammi Lune. Naj ponovim. Glavne Lunine mene so prazna luna, prvi krajec, polna luna in zadnji krajec. Po zadnjem krajcu Luna ponovno "zaokroži" do prazne lune in se vrti v istem ritmu iz meseca v mesec, iz leta v leto. 

Luna se vam lahko danes pokaže v kateri koli Lunini meni. Morda je prazna luna, morda polna, morda je čas enega od krajcev ali nekje vmes. Zagotovo pa se vsak dan spreminja. Če vas vpliv Lune malce bolj zanima, vam predlagam, da začnete opazovati, koliko Lune lahko vidite na nebu vsak dan v obdobju enega meseca. 

Govorim o mesecu dni, ko vsak večer pogledate v nebo ob približno istem času. S tem boste prejeli dragoceno izkušnjo in vizuelni pregled dejanskega gibanja Lune. S pomočjo tega prispevka pa boste lahko približno ugotovili, kaj se bo godilo na splošno, brez da bi morali razložiti horoskop ali imeti efemeride. 

Vsaka lunina mena se zgodi pod vplivom nekega aspekta med Soncem in Luno. Aspekti niso nič drugega kot odnosi med planeti. V nadaljevanju bom omenila konjunkcijo, kvadrat in opozicijo. V kolikor še ne poznate dovolj astrologije, si predstavljajte, da ti odnosi Lune in Sonca kažejo na občutljive točke in čas ranljivosti. 

Prazna luna

V času prazne lune, Lune ne vidite. To je čas, ko sta Sonce in Luna v konjunkciji. Ta čas si lahko predstavljate kot sončev vzhod zgodaj zjutraj. Vse je še nežno in tiho, življenje se je šele začelo prebujati v nov dan.

V tem času se začenjajo prve ideje in zametki tistega, kar je ugodno opraviti v naslednjem mesecu dni, a še ni čas za delovanje, za akcijo. Par dni počakajte, preden na novo začnete, kar vzpodbuja ta Lunina mena. 

Prvi krajec

Ob prvem krajcu sta Sonce in Luna v kvadratu. Je čas, ko se morajo pokazati prvi zametki ovir na vaši poti do uresničitve tega, kar želite opraviti. Ljudje postanejo nejevoljni, ker praviloma nekaj ne gre tako gladko kot so si zamislili. 

Zavedajte se, da vse ovire kažejo samo to, kar bi lahko šlo kasneje še bolj narobe. Zdaj je čas, da se ne predate, pač pa razmišljate, kaj lahko storite, da zastoje in razočaranja preidete ter se premaknete korak dalje. 

Polna luna

Polna luna praviloma velja za najbolj občutljivo Lunino meno, saj sta Sonce in Luna v opoziciji. Res je, da nekateri veliko močneje čutijo vpliv prazne lune, a je polna luna praviloma za mnogo ljudi veliko bolj naporna. V tem času je Luna najbolj debela, najsvetlejša in zlahka zmoti mirni spanec celo tistim, ki običajno dobro spijo. 

Njena naloga je pokazati na nekaj, kar vam ni všeč. Gre za zadeve, ki jih morate prilagoditi ali uskladiti z drugimi ljudmi. Praviloma nič ne teče gladko in zdi se, da bo "nadloga" trajala večno. Univerzum vas zdaj testira kako prepričani ste v to, kar želite uresničiti. 

Zadnji krajec

Zadnji krajec je še ena od napornih Luninih men, ko sta Sonce in Luna v kvadratu. Po polni luni ni dobro z ničemer začenjati, pač pa zaključevati. V kolikor začenjate pod vplivom zadnjega krajca, zadeve praviloma ne bodo stekle kot si želite. 

Zdaj raje usmerite svojo energijo v razmislek, kaj lahko prilagodite tako, da boste uresničili, kar ste si ob prazni luni zaželeli. Vedite, da nekatere zadeve lahko uresničite v mesecu dni, a večina potrebuje več časa. Zdaj ste prispeli do mesta, ko morate le poravnati kompas v smeri, ki ste si jo zadali ob prazni luni. 

Spoznajte Lunine mene in mrke

V Moji Akademiji poteka tečaj Skrivnostni svet Luninih men in mrkov, ki je primeren za ljubitelje astrologije, ki nimajo posebnega astrološkega predznanja. V njem boste spoznali Lunine mene, mrke in njihov vpliv na vaše življenje.

Naučili se jih boste razumeti in s pomočjo razloženih primerov in posebnega delovnega zvezka lahko razložili tudi vsakokraten vpliv Luninih men in mrkov na vaše življenje. 

Za celoten opis tečaja in vpis kliknite tukaj ter se nam pridružite, da boste že jutri lahko bolje izkoristili izjemno moč Lune tudi vi.  

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!