Avtorica:

Lunin mrk – oktober 2023

Opozorilo!

Žal smo imeli težave s spletno stranjo v času pomladnih mrkov v 2024 in ob tem izgubili svež članek o Luninem mrku. Naslednji bo dodan v času jesenskih mrkov 2024.

Lunin mrk v biku  

Pripravite se na zelo močan Lunin mrk v biku, ki se zgodi 28.10.2023 na osi 05° 09' astrološkega znamenja bik oz. na osi - škorpijon. Ta Lunin mrk lahko popolnoma spremeni tok vašega življenja, saj je škorpijon, v katerem se nahaja Sonce, znamenje, ki se ne prilagaja, trmasto vztraja pri svojem in je tesno povezano s transformacijo – popolno preobrazbo.

Ali se bo obrnilo na bolje ali na slabše, je odvisno od vašega rojstnega horoskopa in postavitev planetov v njem, od vaših prepričanj in vaše naravnanosti. Predvsem se zavedajte, da mrk zahteva ravnotežje na področju, kjer se pojavi. 

Od Sončevega mrka (14.10.2023) do danes se je zgodilo marsikaj. Predvsem vam je moral ta mrk pokazati kateri vaši odnosi so zdravi in kateri potrebujejo "zdravljenje" ali "imputacijo". V kolikor so se pojavljale zadeve, okoliščine ali ljudje, ki so vas spravili ob pamet, se zavedajte, da je prišel čas, da nekaj na tem področju izpustite iz svojega življenja. 

Vsak, tudi tokratni Lunin mrk v biku, je namreč tesno povezan s svojim vladarjem Marsom in Plutonom. Tako škorpijon kot Mars in Pluton pa zahtevajo preobrazbo, ki se običajno lahko zgodi šele takrat, ko nekaj, česar se tesno oklepate, najprej izpustite iz svojega življenja. 

Kadar se zgodi Lunin mrk, so energije veliko močnejše od "običajne polne lune", zato vpliv mrkov traja veliko dlje časa kot vpliv prazne lune. Posledice Luninega mrka namreč lahko opazite vsaj pol leta, leto dni ali celo več let, odvisno od tega, kakšen mrk se zgodi in koliko časa traja. 

Zakaj je Lunin mrk naporen 

Čas Luninega mrka je praviloma naporen, ker vedno prinaša dvojnost, napetost in neke vrste nasprotovanje med zavestnim in podzavestnim delčkom vaše osebnosti. Gre za del, s katerim se srečate, ga opažate in se z njim na nek način pogovarjate vsak dan znova. Hkrati pa vas okoliščine povlečejo na področje, ki ga slutite, a praviloma ne znate uravnotežiti. 

Uresničenje tistega, po čemer najbolj hrepeni vaša duša, ovirajo vaše želje, ki jih predstavite sebi in svetu okoli sebe. V tem času nekako iščete ravnotežje med tem, kar vam resnično veliko pomeni in med tem, kar ste mislili, da je pomembno za vas. Če se zdaj resnično obrnete vase na pravi način, boste zlahka odkrili odgovore, ki bi vas v nasprotnem obremenjevali še dolgo časa. 

Drugače povedano, v vas poteka na videz nevidna bitka med hrepenenjem duše (Luna) in egom (Sonce). Sonce in z njim pozitiven ego ter srčne želje je pod vplivom tega Luninega mrka potrebno ozavesti. Potrebno se je bolje zavedati svojih potreb in se iskreno vprašati, ali gre za potrebe ali samo za občutek, da si nekaj želite, ker ste čustveno prizadeti. 

Sonce je zdaj v konjunkciji z Južnim Luninim vozlom, Luna pa v konjunkciji s Severnim Luninim vozlom. Prispeli ste do točke, ko zunanje ni več najpomembnejše za vas. Prisluhniti je potrebno šepetu vaše duše in najti pot, ki vas vodi do uresničitve njenega hrepenenja. 

Kaj naredite pod Luninim mrkom 

Predvsem se zdaj zavedajte, da ni vse takšno kot se zdi. Ljudje so veliko pogosteje občutljivi na polno luno kot na prazno luno. To pa se kaže v hudi razdražljivosti in občutku nemoči, ki vas zlahka preplavi, četudi morda običajno ne verjamete v vpliv polne lune ali pa verjamete vanjo, a je sami običajno ne čutite. Lunin Mrk pa si lahko predstavljate kot polno luno na deseto potenco. 

Naj izpostavim en primer možnega dogajanja.

Kar naenkrat, na videz brez razloga, lahko postanete veliko bolj občutljivi, zadirčni ali zamerljivi, saj se vas vse veliko bolj dotakne. Zdaj lahko zaznate skoraj nezaznavne odtenke v glasovih ljudi. Tega niste vajeni in vaš naravni obrambni mehanizem se odzove na dogajanje, čeprav bi rekli, da se zavestno nikoli ne bi tako odzvali. 

Naj vam ponudim najboljši nasvet kot vam ga lahko dam za kateri koli dan mrka. Če je le mogoče, na dan Luninega mrka v biku ne počnite nič pomembnega. Če ste na mrk zelo občutljivi, si naredite uslugo in načrtujte svoje dneve tako, da pomembnih zadev ne urejate teden dni pred in po mrku. 

Vem, da je to v sodobnem času, ko morate v službo ali po drugih opravkih, težko uresničiti, ampak poskusite si vzeti več časa zase vsaj na dan mrka. Dobro si odpočijte čez dan, če ponoči ne boste mogli spati. Ta mrk je resnično naporen in ne podcenjujte ga. Če morate na delo, poskusite narediti toliko kot je mogoče in se (ali svojih sodelavcev) ne priganjajte preveč. 

Vse skupaj je tako zelo pomembno, da bi si želela, da bi astrologija imela večjo moč v družbi. Če bi me kdo poslušal, bi predlagala, da bi vsako leto na dneve mrka imeli proste dneve. Morda vodite podjetje in imate dovolj moči ter vpliva, da lahko tako delovne dneve uredite vsaj pri vas? Poskusite, preverite in mi sporočite, kako se obnese. 

Lunin mrk oktober 2023 

Še enkrat bom ponovila. Lunin mrk v oktobru 2023 se zgodi na 05° 09' bika, na osi bik - škorpijon. Škorpijon je znamenje preobrazbe, preobratov in včasih celo strašljivih zadev. Pluton redko prestopi v novo astrološko znamenje, a se je njegov premik v vodnarja zgodil v marcu letos. Resda se trenutno nahaja v kozorogu, a se bo vrnil v vodnarja v januarju 2024, kar se bo zgodilo še pod vplivom tega mrka. 

V času tega Luninega mrka se Luna nahaja v biku v konjunkciji z Jupitrom in Severnim Luninim vozlom, kar kliče po pozornosti na zadeve, ob katerih se čutite izpolnjeni. Zdaj je na vrsti pregled vsakodnevnih, materialnih in finančnih zadev. Če ste tu naredili "red", čutite občutek varnosti, ki ga nobena stvar ne more porušiti. 

V kolikor občutka varnosti še nimate, je skrajni čas, da zadeve uredite tako, da se boste dobro počutili v svoji koži in v svojem okolju. Opustite stare, največkrat že preživete vedenjske vzorce in negativna omejujoča prepričanja. V nasprotnem primeru se pojavi občutek žrtve. Zdi se, da se vam godi krivica in zlahka spregledate svoj delež v nastali situaciji. 

Sonce je v škorpijonu se nahaja v konjunkciji z Južnim Luninim vozlom, Merkurjem in Marsom. Zdi se, da se le stežka premaknete naprej, v svetlo prihodnost. Zlahka se pojavi občutek, da vas nekaj zadržuje na mestu. Preverite, ali se premaknete za en korak, zatem pa se vrnete v stare miselne vzorce in svoj uspeh sami blokirate z neustrezno akcijo. 

Kaj boste podarili Luninemu mrku?

Lunin mrk po eni strani res prinaša občutljivost, nespečnost in možna razočaranja, a vam v zameno ponuja priložnost za iskrenost do sebe. Od vas zahteva, da si priznate, kaj je postalo odvečno v vašem življenju in to izpustite iz njega. V zameno vam ponuja ravnotežje, čustveno olajšanje in življenje, skladno z vašimi vrednotami. 

Gre za pomembne spremembe, ki jih pod vplivom močnih energij človek težko naredi sam, saj se vedno znova vrti v začaranem krogu, iz katerega težko pobegne. To je preprosto človeško, saj smo "narejeni iz, na nek način občutljivega materiala", kot pravim našemu osnovnemu človeškemu karakterju. 

To vas naredi človečno osebo, a prinaša tudi čustveno občutljivost, z njo pa strahove in nemoč. Ne želim vas strašiti, a precej verjetno je, da se bo potlačena energija in vse tisto, kar pometate pod predpražnik, začelo vračati in se bo zato zelo verjetno situacija še poslabšala. 

Nekaj zdaj izpustite. Naj odidejo "egoistične" želje, s katerimi želite nekomu, ki si tega ne zasluži, ugajati. Šepet vaše duše naj stopi v ospredje in vam pomaga priti bližje vašim srčnim željam in aktivnostim, ki vas bodo osrečile. Čas je, da naredite prostor za nekaj novega, lepšega, za razumevanje in sočutje, ki vam prinašajo tudi lepšo prihodnost. Postavite si preprosto vprašanje. 

Kaj je v mojem življenju preživelo svoj čas obstoja?  

Dovolite, da vam pomagam do odgovora in odločitve. 

V času mrkov organiziram BREZPLAČNI webinar z naslovom "Luna in mrki: Odkrijte njihov vpliv na vaše življenje". Če vas Luna, prazna luna, polna luna in mrki bolj podrobno zanimajo, zagotovo pridite na webinar. Spoznajte moj sistem 5 korakov razlage Luninih men in mrkov in ga uporabite še danes. 

Webinar je brezplačen, a se je potrebno nanj prijaviti, saj vam le tako lahko pošljem unikatno povezavo (link) do webinarja in do posebnega presenečenjaKliknite tukaj, se prijavite, poglejte webinar v celoti in ukrotite Luno in mrke za vedno

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!