Merkur in Jupiter - palček in velikan 

Oba planeta, Merkur in Jupiter, spadata v skupino, ki ji pravim "naj". Merkur je najmanjši planet našega osončja. Pripada mu sicer še nekaj drugih "naj" nazivov, a danes ostajam pri njegovi veikosti. Jupiter pa velja za največji planet našega osončja.

Astrologija temelji na astronomiji in matematiki, zato že v prvem modulu tečaja Osnove astrologije spoznate nekaj osnovnih pojmov astronomije. Ena od tem prvega modula sta tudi Merkur in Jupiter v našem osončju

Še vedno imam rada pravljice in čudovit pravljični svet, zato si včasih tudi astrologijo in njene igralce, planete, predstavljam kot igralce v kakšni pravljici. Za Merkurja in Jupitra mi ne pade na misel kakšna boljša primerjava kot sta palček (najmanjši planet) in velikan (največji planet). 

Merkur in Jupiter kot zvitorepec in modrec

Kljub temu, da Merkur velja za majhen, Jupiter pa za velik planet, imata oba zelo pomembno vlogo v Univerzumu in v vsakem horoskopu, s tem pa v vašem življenju. Oba družijo nekatere sorodne lastnosti, ki jih lahko ljudje opazimo in aktivno usmerjamo iz dneva v dan. 

V vsakodnevnem življenju ima vedno prednost Merkur. Med drugim v astrologiji velja za tako pameten in zvit planet, ki se dobro znajde v skoraj kakršnih koli okoliščinah, da bi mu lahko rekla tudi zvitorepec. 

Merkurju nikoli mu ne zmanjka idej. Ko ga enkrat dobro spoznate in ga znate uporabiti, vas bo rešil iz še tako velike zagate. Včasih si bo kaj izmislil, vam povedal kakšno šalo ali vas celo "nasmolil". Povedal vam bo kaj, kar vas lahko popelje v deveta nebesa ali skozi peklenska vrata. 

Jupiter vas po drugi strani povezuje s širšim okoljem. Poleg osnovne zdrave pameti, poveličuje tudi filozofijo, zato pod njegovim vplivom lahko postanete pravi doktor filozofije, čeprav nimate ustrezne izobrazbe zanjo. Jupiter vedno zahteva širši pogled in širšo sliko, zato ga cenijo modri ljudje. 

V nadaljevanju bi vam rada ponudila nekaj iztočnic, ko boste razmišljali, kako uporabiti pamet in modrost obeh planetov v vašem rojstnem horoskopu. S tem pa, seveda, izboljšati svoje zasebno in poklicno življenje. 

Opise boste morali nekoliko prilagoditi svojemu celotnemu horoskopu, a se boste lahko za iztočnico pozabavali z njunima energijama.

Profesionalni bonus namig: Kaj velja natančno za vas, morate primerjati s celotnim dogajanjem v horoskopu. 

Merkur in Jupiter v konjunkciji

Merkur in Jupiter imata dovolj skupnih lastnosti, da se odlično razumeta in dopolnita energijo drug drugega. Če ste rojeni z njuno konjunkcijo, veljate za neznansko radovedne. Hitro vas povabita v iskanje znanja, razmišljanje in celo v širitev znanja na druga, nova področja. 

S toliko znanja, kot se skriva tako v Merkurju kot Jupitru, ste znani kot naravni učitelj, zaradi katerega otroci radi hodijo v šolo in se v kasnejših desetletjih ponovno radi vrnejo v šolske klopi (ali pa v zdajšnjem času npr. v spletno učilnico Moje Akademije). 

Brez komunikacije in širjenja idej, ne morete živeti, saj sta kot zrak, ki ga potrebujete za dihanje. Merkur je precej bolj radoveden od Jupitra. Želi vedeti vse in to takoj. Jupiter si vzame čas, zadeve preštudira in celo iz njih ustvari nove možnosti uporabe istih znanj. 

S konjunkcijo Merkurja in Jupitra v rojstnem horoskopu, praviloma zelo veliko veste o vsem. Drugi vas nenehno nekaj sprašujejo, saj vedo, da imate odličen spomin in ste prava enciklopedija ali zakladnica raznovrstnih idej. 

V kolikor je močnejši Merkur, v svojem okolju zelo verjetno veljate za kakšno vsevedo "sosedo Micko". Postante lahko največja opravljivka v celem mestu ali pa nekdo, ki sicer ve veliko o drugih, a spregovori o njih le, če jim s tem lahko pomaga. 

Z Jupitrovim vplivom, se vam zdi vaše okolje in življenje v vaši "mali ulici" premajhno, zato mu poskušate ubežati v mislih ali pa kar vzamete prtljago in se na videz v hipu odločite, da boste zapustili domače ognjišče, znano okolje in se odpravili nekam daleč stran. 

V konjunkciji prihaja do izziva, ko se morata planeta nekoliko prilagajati drug drugemu. Micka ne sme "zblebetati" vsega, a tudi ne more oditi iz svojega okolja kar čez noč. Praviloma ste zaradi svojega znanja spoštovani, zato pazite, kaj delite z drugimi in na kakšen način zadeve poveste. 

Noben od planetov ni naklonjen težaškemu delu in iskanju igle v senu. Dolgotrajno, rutinsko delo ali opravilo vas zdolgočasi do onemoglosti. Najsrečnejše ste, ko se lahko izrazite, načrtujete velike podvige in v svojem zanosu morda celo obljubite več kot zmorete uresničiti.  

Če ste se vprašali, ali ste bolj zvitorepec ali modrec, ste zelo verjetno oboje. Včasih na plan močneje pokuka zvitorepec, drugič modrec. V nekaterih obdobjih pa lahko precej enakovredno izrazite oba. 

Merkur in Jupiter v sekstilu ali trigonu

V kolikor imate v svojem rojstnem horoskopu Merkur in Jupiter povezan s sekstilom ali trigonom, bi vas lahko preimenovali kar v "Modra Srečka". V sebi nosite tako pamet kot modrost. Ali ste opazili da sta obe ženskega spola? 

Kadar sta povezani pamet in modrost, je njun vpliv tako velik in tako pomemben, da ju ni mogoče spregledati. Imate vse možnosti, da najdete rešitve za še tako velik problem, če le zaposlite oba planeta, povezana z znanjem in sestavljanjem širše slike. To je povezava, ki prinaša dobre namere.

Uporabite "helikopterski pogled" na dogajanje, ki vam bo dal občutek za širšo sliko. Zatem ga usmerite na točko, kjer ste opazili zastoj tako, da pogledate nekoliko pobližje. Povežite spoznanja obeh in zagotovo boste našli unikatno rešitev.

Povezava Merkurja in Jupitra v sekstilu ali trigonu zagotavlja odličen prenos informacij in znanja, zato se zlahka znajdete v vlogi učitelja, mentorja ali modrega svetovalca, ki svojim strankam želi le najboljše. Resnično se zanje potrudite in jim pomagate poiskati dobre možnosti. 

Drugim ljudem se zdite "rojeni pod srečno zvezdo", četudi imate morda kakšen dodaten izziv z drugimi povezavami planetov. Naj se vam zgodi karkoli, morate samo uporabiti svojo izjemno pamet in poiskati rešitev, pa ste že "na konju". Mimogrede: Jupiter je velik oboževalec konjev. 

Radi imate ljudi in druženje z njimi. Niste izbirčni, kako nekdo zgleda. Izbirčni ste pri tem, kaj nekdo ve in zna. Z ljudmi se radi pogovarjate in razglabljate o različnih temah. Izogibajte se ozkogledih in ozkosrčnih ljudi, ki bi vam lahko vzeli vaš občutek zaupanja v življenje. 

Odlikuje vas večni optimizem, ki ga povsem ne izgubite niti v težkih obdobjih svojega življenja. Zaupate, da boste vedno našli pot do nove svetlobe. Verjamete v dobro v ljudeh. Radi odkrivate nova področja, zato vam nikoli ni dolgčas in imate srečo v življenju. 

Spadate v skupino, ki ji pravim "modri zvitorepec". Modrost je pri vas vidna na prvi pogled in zelo verjetno prevlada glavnino časa. Kljub povedanemu, vam modrost prišepne, vi pa ji prisluhnete, kdaj dati prednost zvitorepcu. 

Merkur in Jupiter v kvadratu, opoziciji ali inkonjunkciji

Kvadrat, opozicija ali inkonjunkcija niso prijetni aspekti, vendar se jim ljudje z Merkurjem in Jupitrom, povezanima z njimi, nikakor ne vdajo in ne predajo. V kolikor spadate mednje, ste radovedni in vedno zaposleni z novimi idejami. 

Morda vam nekdo res reče, da ste utopično zasanjani in do vratu zakopani med knjigami, a sami pri sebi se zavedate, da ste le sami lahko odgovorni za svoje odločitve in le sami lahko najdete rešitve za izzive, ob katerih drugim pogosto spodleti. 

Imate vrsto izzivov. Med njimi se včasih prehitro odločite za nekaj ali preprosto zaključite, da tako je in pika. Ob prehitri odločitvi, se rada pojavi kakšna napaka v presoji, ki pa je nič kaj radi ne priznate.

Precej bolj bi vam koristilo kakšno iskreno opravičilo, četudi bi vsebovalo samo: "Oprosti. Veš, prehitro razmišljam in takrat premalo razmislim ter prehitro spregovorim.".

Praviloma vas precej bolj pritegne pogled na celoto kot detajli, kar je sicer lahko odlično v nekaterih situacijah. Ko pa je potrebno ugotoviti, ali v stavku dodati piko, vejico ali podpičje, se hitro zaplete. Za vas bi bila rešitev globok vdih - globok izdih. S tem bi upočasnili svoj odzziv, ki zna biti preuranjen. 

Ste dobronamerni in imate toliko znanja, da se zlahka pravilno odločite. Žal vas prepogosto zanese v napačno smer. Predvsem zlahka precenite svoje zmožnosti. Ko vidite situacijo iz helikopterskega pogleda, se vse zdi tako čudovito. Ko se je potrebno ukvarjati z njo dlje časa, ta optimizem izpuhti. 

Še več. Včasih zaradi svoje zanesenosti obljubite več kot ste sposobni uresničiti. To vas lahko pošteno tepe in vam daje občutek, da vas je nekdo izkoristil ali pa nekako "potegnil za jezik". Zavedajte se, da ste v tistem trenutku prehitro rekli "da" in zdaj vas tepejo posledice prehitre obljube. 

Za vas velja, da ste večkrat na zvitorepčevi strani, saj tisti nagajivi rožljički zlahka prihajajo v ospredje. Včasih zavestno, včasih povsem nezavedno zdrsnete na njegovo stran in tam lahko ostanete zelo dolgo časa. Z nekaj premišljenosti in dobronamernosti pa zlahka presedlate tudi na modrečevo stran. 

Merkur in Jupiter sta le dva od planetov

Merkur in Jupiter sta le dva od planetov, ki krojita vašo usodo in vaše življenje. Oba sta pomembna za vsakodnevno življenje, saj vam pomagata, da lahko nekaj ocenite in na osnovi situacije, sprejmete svoje odločitve. 

Nista pomembna le za odločitve. Povezana sta tudi z gibanjem in še marsičem, kar bi lahko vključila v ta prispevek, a sem morala zanemariti, saj bi v nasprotnem primeru lahko na njunem primeru nastala cela knjiga. 

V tem prispevku sem se dotaknila le bistva aspektov (povezav) med Merkurjem in Jupitrom. Vsak od njiju se nahaja še v nekem astrološkem znamenju in v prav posebni hiši, ki velja samo za vas in vaše življenje. Morda planeta sprejemata še druge aspekte, kar lahko popolnoma spremeni opis. 

Zavedajte se, da imate v rojstnem horoskopu postavljenih še osem planetov, od katerih vsak opisuje delček vas in delček vašega življenja. Spoznavanje vsakega od astroloških znamenj, planetov, hiš in aspektov ter vse možne povezave med njimi, je glavna tema tečaja Osnove astrologije. 

Šele takrat, ko jih poznate in razumete, ste pripravljeni na tisto pravo razlago rojstnega (ali katerega koli drugega) horoskopa. Četudi vas natančna razlaga horoskopov ne zanima (no, upam, da vas, ker je zelo zanimiva in govori o vas), imate lahko od znanja tečaja Osnove astrologije veliko korist. 

Če poskušate razumeti le delček sebe, ki ga boste skozi različne postavitve spoznali že v tem osnovnem tečaju, boste korak za korakom lažje razumeli sebe v odnosu s komerkoli ali čemerkoli.

Lažje boste razmislili, ali imajo drugi  prav, ko vam nekaj rečejo, ali je bolje ostati pri svojem prepričanju. Veliko lažje in hitreje se boste odločili, kaj bi bilo smiselno narediti, ko se to zgodi.

Povabim vas k vpisu v tečaj Osnove astrologije v Moji Akademiji pod mojim mentorstvom. Tečaj poteka v celoti preko spleta v naši sodobni spletni učilnici. Z znanjem tečaja so udeleženci zelo zadovoljni, kar pričajo njihov zelo lepa mnenja. Tisti, ki znanje želi, ga zagotovo pridobi.

Prepričana sem, da boste zadovoljni tudi vi. Če vam ne bo všeč, izkoristite mojo 30-dnevno garancijo vračila denarja in tečaj preštudirajte, brez da bi ga plačali. Ja, tako zelo sem prepričana, da vam bo všeč, da vzamem ves riziko nase, vi pa lahko začnete uživati v novih spoznanjih že danes.

Kliknite tukaj, preberite, kakšno novo znanje boste lahko uporabili po končanem tečaju Osnove astrologije in se odločite kot vam prišepetava vaše srce

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!