Avtorica:

Retrogradni planeti 2024

Retrogradni planeti 

V astrologiji boste večkrat letno slišali besedno zvezo retrogradni planeti. Da si boste retrogradnost in to, kar prinaša v vaše življenje malce lažje predstavljali, sem za vas pripravila kratek opis, kaj se pravzaprav godi.

Planeti se vedno gibljejo direktno (naprej po svoji krožnici). Ob pogledu z Zemlje se nam zazdi, da so se ustavili ali celo obrnili v nasprotno stran. Za ta čas v astrologiji uporabimo izraz retrogradnost (ko se planeti gibljejo navidezno v nasprotni smeri) in stacionarnost (ko se navidezno ustavijo). Zatem pravimo, da se ponovno gibljejo direktno. 

Niso vsi planeti retrogradni planeti

Zanimivo je, da se vsi planeti ne gibljejo retrogradno. Izjema sta namreč obe svetili, Sonce in Luna, ki nikoli nista retrogradna. Vedno se gibljeta direktno, torej v smeri prihodnosti. Vsi ostali planeti so lahko enkrat ali večkrat letno retrogradni.

Retrogradnost predstavlja čas, ko je vredno umiriti življenje. Priporočam, da takrat bolj pogosto meditirate, greste v naravo, na počitnice ali počnete karkoli drugega za svojo dušo. Zdaj se vračajo izkušnje preteklosti in vse tisto, za kar vam vedno znova zmanjkuje časa ali pa morda volje.

Pozorni bodite na zadeve, ki so povezane s preteklostjo ali z občutkom, da nekoč prej niste naredili tako, kot je najbolje za vas. S temi občutki se radi družijo obžalovanje, zastoji in izgube. Ničesar vam ni potrebno obžalovati. Bolje, kot boste razumeli, kaj retrogradni planeti pomenijo in prinašajo v vaš svet, bolje jih boste lahko izkoristili za ustvarjanje lastne sreče v prihodnje.

Nekateri vplivi retrogradnih planetov so lahko včasih celo blagodejni in vas lahko vodijo do več sreče in uspeha v vašem življenju, zato si je vredno vzeti nekaj časa in se naučiti, kako modro načrtovati vaše delovanje vnaprej. 

V nadaljevanju boste našli čas retrogradnosti vsakega od planetov. Pri tem imejte v mislih, da je zapisani dan retrogradnega planeta prvi dan, ko se obrne retrogradno. Dan direktnega planeta predstavlja prvi dan, ko se planet ponovno začne gibati v direktno smer. Vmes je čas retrogradnosti.

Pomembno opozorilo! Dan obrata je običajno zelo občutljiv, zato poskušajte pomembne zadeve odložiti za nekaj dni za obratom.  

Kot vsako leto, vas bom tudi v 2024 opozarjala na vpliv retrogradnih planetov. V kolikor še niste prijavljeni na tedenske novičke, predlagam, da se prijavite kar zdaj, da boste sproti pripravljeni na posamezen in vsakokraten vpliv teh pomembnih energij z neba. Prijavite se preko obrazca na povezavi tukaj. Strani ne boste zapustili, saj se bo odprlo novo okno

Retrogradni planeti v letu 2024

Izvolite datume retrogradnih planetov za leto 2024

Retrogradni Merkur

 • 13.12.2023 na 8° kozoroga
 • 2.4.2024 na 27° ovna
 • 6.8.2024 na 4° device 
 • 27.11.2024 na 22° strelca
 • 3.1.2024 na 22° strelca
 • 26.4.2024 na 15° ovna
 • 29.8.2024 na 21° leva
 • 16.12.2024 na 6° strelca

V času Merkurjevega retrogradnega gibanja ni primeren čas za nakupe, zlasti naprav, namenjenih za prevoz ali komunikacijo. Pri nakupih lahko prihaja do težav (zamude ob dobavi, pogostejše reklamacije, nesporazumi pri cenah, …). Čas ni naklonjen pomembnim dogovorom in podpisovanju pogodb. Potrebna je večja pazljivost v prometu, saj se na cesti pogosto dogaja kaos.

Čas je ugoden za dokončanje zadev, ki ste jih začeli pripravljati še pred njegovim obratom. Za pregled poslovanja, dogovorov, kjer se je v preteklosti že kaj zapletlo, pogovor in razčiščevanje starih zadev.

Priporočam vam, da zadeve, neposredno povezane z neugodnim Merkurjevim delovanjem opravite prej ali kasneje. Če boste natančno načrtovali svoje aktivnosti, se boste lahko njegovemu vplivu v precejšnji meri izognili. Merkur bo v letu 2024 kar štirikrat retrograden, zato bom o njem večkrat opozorila skozi vse leto v brezplačnih e-novičkah. Na prejemanje opozoril se prijavite se preko obrazca na povezavi tukaj. Strani ne boste zapustili, saj se bo odprlo novo okno

Več o retrogradnem Merkurju preberite na povezavi tukaj.

Prispevek o direktnem Merkurju pa vas čaka na povezavi tukaj.

Retrogradna Venera

Retrogradna Venera - obrat

 • Venera v 2024 potuje vse leto direktno  

Direktna Venera - obrat

 • Venera v 2024 potuje vse leto direktno

Retrogradna Venera preizkuša vaše odnose. V kolikor ste v ljubezenskem ali partnerskem odnosu, se v tem času dovolj posvečajte partnerju, da ne bo iskal utehe v objemu tretje osebe. Samski boste v tem obdobju zaznali morebitnega partnerja z rožnatimi očali. Lahko se zgodi, da potem, ko vpliv mine, ne bo več tako zelo »sanjski«, kot ste menili do tedaj.

Čas je "naklonjen" ljubezenskim trikotnikom in zapletanju z ljudmi, s katerimi ste že bili v odnosu, zato dvakrat premislite, ali se boste v tem času pustili zapeljati. Zdaj raje namenite svojo energijo za poglabljanje obstoječih odnosov. Prevladuje ljubezen, nežnost in romantika, zato si v tem času vzemite dodaten čas za partnerja, če ga imate.

Venera je tudi vladarica materialnih zadev, obilja, denarja in najvišjih vrednot, ki jih nosite v sebi. V času, ko je retrogradna, se je ugodno posvetiti tem zadevam, ker vrača pretekle vložke v dobro. V kolikor imate težave na teh področjih, lahko hitreje kot običajno najdete rešitev zanje, če jo potrebujete. 

Retrogradni Mars

Retrogradni Mars - obrat

 • 8.12.2024 na 6° leva

Direktni Mars - obrat

 • 25.2.2025 na 17° raka

Retrogradni Mars je posebno zoprn, saj ljudem v času njegove retrogradnosti pogosto zmanjkuje energije. Postajajo bolj zaspani, manj aktivni in pogosto odlašajo z opravljanjem dela in zaključevanjem drugih obveznosti, za katero imajo sicer običajno dovolj energije.

Posebno zoprna lastnost retrogradnega Marsa pa je njegova notranja napetost. Zlasti moški, a vpliv čutimo tudi ženske, lahko postajajo bolj napadalni. V času retrogradnosti Marsa se poskušajte izogniti ljudem, ki hitro izbruhnejo ali že po svoji naravi težko krotijo nasilje. V tem času namreč lahko prihaja do nasilja, posilstev ali drugih negativnih fizičnih kontaktov.

Retrogradni Jupiter

Retrogradni Jupiter - obrat

 • 10.10.2024 na 21° dvojčka

Direktni Jupiter - obrat

 • 5.2.2025 na 11° dvojčka

Retrogradni Jupiter lahko prinaša pretiravanje in občutek vsemogočnosti. Pogosto vpliva na zakasnitev pri prejemu nakazil in pretirane obljube, da boste v celoti in pravočasno poplačani. Zdaj je čas za dobrodelnost in naklonjenost drugim, ne le za lastno korist.

Če boste svoje življenje načrtovali s pomočjo astrologije, kar toplo priporočam, naredite optimističen, realni in pesimističen načrt. V kolikor boste s pesimistično variacijo zadovoljni, boste zagotovo imeli korist. Optimistična možnost se v tem času praviloma redko uresniči, realna pa je odvisna od tega, koliko optimizma ste ji dodali.

Lahko si pripravite veliko vizijo in drzne sanje, a poudarjam, da pripravite načrt, kako jih boste uresničili. Zatem delujte v skladu z njim, a ga ponovno ovrednotite, ko se bo Jupiter obrnil direktno. Takrat boste vedeli, kje in kako popraviti svoj kompas.

Retrogradni Saturn

Retrogradni Saturn - obrat

 • 30.6.2024 na 19° ribi

Direktni Saturn - obrat

 • 16.11.2024 na 12° ribi

V času retrogradnega Saturna se zdi, da nič ne gre, kot bi si želeli. To je čas, ko na svet pogledate z bolj realnimi očmi ali vas okoliščine prisilijo, da se prizemljite. Lahko se pojavi občutek, da so se pojavile mnoge ovire in razočaranja, ki jih ne morete rešiti.

Moj nasvet je, da se v tem času, če se vam začnejo dogajati neprijetne okoliščine ali zapleti, takoj ustavite. Si vzamete nekaj časa zase. Mogoče dopust, prosto popoldne ali konec tedna. Najprej se sprostite in si odpočijte. Nato premaknite telo. Pojdite v naravo ali se rekreirajte.

Z bistro glavo preglejte svoje načrte in trezno ocenite, kje se je v resnici zalomilo. Lahko se zgodi, da boste ugotovili, da »rinete z glavo skozi zid«, ker se hočete dokazati.

Morda je dobro, da vztrajate na svoji poti. V tem primeru le najdite rešitev, kako boste svoje načrte prilagodili trenutni situaciji. Lahko se zgodi, da boste ugotovili, da vas srce vleče drugam in tega, v kar vlagate ogromno energije, v resnici ne želite početi. V tem primeru je čas, da si vzamete več časa in si priznate, kako je z vami.

Čas retrogradnega Saturna je lahko zelo naporen, ker se zlahka v vašem življenju pojavi veliko razočaranj. V Moji Akademiji poteka certificirani tečaj Certificirani in Licencirani Lunin AstroCoach. Kot Lunin AstroCoach se lahko tudi vi naučite premagovati ovire in uresničiti svoje načrte na najlažji možen način

Retrogradni Uran, Neptun in Pluton

Uran, Neptun in Pluton so generacijski planeti, ki pogosto ne vplivajo na posameznika, pač pa odražajo dogajanje v družbi. Zaslužni so za gospodarsko krizo ali rast, za dogajanje v politiki in za vse primere »višje sile«, ki se zgodi določenemu delu prebivalstva (potresi, požari, vodne ujme, vojne, ….).

Ta prispevek je namenjen vašemu načrtovanju dnevnih aktivnosti za vašo srečo in uspeh, zato bom njihov vpliv na družbenem nivoju zanemarila. Dodajam pa datume njihovih obratov v retrogradno in direktno smer, da jih ne boste iskali posebej. 

Retrogradni Uran

Retrogradni Uran - obrat

 • 28.8.2023 na 23° bika
 •  2.9.2024 na 27° bika

Direktni Uran - obrat

 • 28.1.2024 na 19° bika  
 • 31.1.2025 na 23° bika  

Retrogradni Neptun

Retrogradni Neptun - obrat

 • 3.7.2024 na 29° ribi  

Direktni Neptun - obrat

 • 9.12.2024 na 27° ribi  

Retrogradni Pluton

Retrogradni Pluton - obrat

 • 3.5.2024 na 2° vodnarja

Direktni Pluton - obrat

 • 13.10.2024 na 29° kozoroga

Dodatna opozorila in napotki

V času, ki bo posebno občutljiv zaradi vpliva retrogradnih planetov za vas in ljudi okoli vas, bom pripravila dodatna opozorila in napotke, kako ravnati, da boste lažje srečno živeli. Prijavite se na prejemanje brezplačnih e-novičk ter redno spremljate dogajanje in se uskladite z vplivi planetov tako, da vam bodo prinesli obilje, srečo, zdravje, mir, osebno zadovoljstvo in uspeh.

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!