Saturn – največji učitelj Univerzuma   

Saturn v astrologiji velja za tisti planet, ki prinaša največje ovire, a tudi največje nagrade vsakemu od nas. Vsi ga imamo postavljenega nekje v horoskopu in vsakdo od nas se spopada z njim na svojstven, unikaten način. 

Kljub povedanemu, obstajajo nekatere sorodnosti ali podobnosti, saj ima Saturn pomembno vlogo tako v življenju posameznika kot družbe. Sem spada zaveza in obveza, da bomo spoštovali naravne zakone Univerzuma.

Univerzalna pravila igre so jasna in enaka za vsakega človeka. Spoštovanje le-teh pa marsikdaj predstavlja pomemben izziv za prav vsakega od nas. Naj si domišljamo kako dobri in popolni smo, vsakdo od nas nekje zgreši. Tako jaz kot vi.

V tem prispevku si želim, da te pomembne zakone spoznate in na Saturna – vladarja karme pogledate na nov način. Morda pred njim tokrat prvič v življenju ne boste čutili strahospoštovanja, pač pa neizmerno veličino, s katero lahko obdari tudi vas.

Saturn kot vladar časa

Čas na tem planetu, Zemlji, nam je skopo odmerjen. Koliko ga imamo na voljo, bo povedal vladar časa – Saturn. Govorim o dolžini našega življenja. Ste že opazili, da ga imajo nekateri le nekaj sekund, drugi več kot sto let?

V obseg časa našega življenja spadajo različne kategorije časa. Naj omenim le nekatere. Saturn odmerja čas, ki ga morate posvetiti zadevam, ki jih je potrebno opraviti. To so vse tiste zadeve, ki spadajo v kategorijo »ni pogajanj« in jih morate urediti.

Poleg njih ima vsakdo od nas različno razporejen čas dneva, tedna, meseca in leta. Odvisno, kako natančno pogledate na svoj urnik oz. koledar, boste ugotovili, da v okviru svojega življenja odmerjate čas tudi za prijetne zadeve.

Ena od zadev, za katere ljudje praviloma radi odmerijo svoj čas, so počitnice. Povedali vam bodo, da so prekratke in bi jih z veseljem podaljšali. Zelo verjetno spadate v to skupino, a z gotovostjo ne morem trditi, saj obstajajo ljudje, ki počitnic ne marajo.

Saturn vam odmerja čas tudi za druge zadeve, ki jih z veseljem počnete. Denimo čas za družino in prijatelje ter druženje z njimi. Pa tisti čas, ki si ga brez slabe vesti vzamete zase in svoje najljubše konjičke. Tudi tega praviloma vsakemu od nas manjka.

Saturnovi izzivi in lekcije

Saturnovi izzivi so vam verjetno precej dobro znani, saj se z njimi skoraj zagotovo vsaj kdaj pa kdaj spopadete tudi vi. Čeprav sem zapisala »skoraj zagotovo«, v resnici ne poznam človeka, ki jih nikoli ne bi doživel, pa četudi na zunaj naredi »lep obraz«.

Skrito pred očmi javnosti ali javno, se dogajajo pomembni izzivi, ki jim lahko rečem kar »življenjske lekcije«. Dogajajo se meni, vam in vsem drugim ljudem. Čeprav niso prijetne in znajo biti celo zelo zoprne, jim sama pogosto pravim »darila«.

V kolikor ste pravi ljubitelj astrologije, ste se zagotovo srečali z Jupitrom, velikim dobrotnikom zodiaka. Njemu pripisujemo vse dobro, veliko, sladko in s tem ga povežemo tudi z darili.

Prav nasprotno Saturnu pravimo, da je malefik, v prevodu »tisti slab« planet, ki prinaša same težave. Pa v resnici to ni tako. Tudi drugi planeti, tokrat Saturn, prinaša darila, le precej drugače jih zavije kot npr. Jupiter.

Saturnova darila

Saturnova darila so zavita v tančico zadev, ki jih po naravi ljudje ne maramo. Preden jih lahko prepoznamo in odvijemo iz nevidnega darilnega papirja, moramo uspešno opraviti »test zrelosti«.

Namreč, Saturn pogosto darila zavije v omejitve, ki niso prav nič zabavne, niti prijetne. Če velja, da je ocena 1 – ne želim in ocena 5 – to izberem z največjim veseljem, kakšno oceno od 1 do 5 bi pripisali kot odgovor na naslednje vprašanje?

S kakšno oceno bi ocenili svojo željo po omejitvah v svojem življenju?

Ja, prav ste prebrali. Govorim o želji po omejitvah. Skoraj prepričana sem, da si je prislužila »cvek« in to je nekaj, kar je najbolj naravno pri človeškem odzivu, ko govorimo o omejitvah in pravilih, ki vam jih prinaša v vaše življenje vladar omejitev – Saturn.

Prav zato Saturna mnogi »ne marajo« in se ga bojijo kot hudič križa.  

No, vsaj do tistega trenutka, ko ga bolje spoznajo, kajti govorila sem o darilih in do njegovih daril nikakor ne morete, če pred tem ne premagate sebe in omejitev, ki si jih v resnici sami postavljate.

Vse skupaj je povezano z vašo osebno karmo. Saturnova karma je v resnici tudi družinska karma, a ostaniva pri vas. Vsaka ovira, ki jo premagate, v sebi nosi Saturnovo darilo. S tem pa lažjo karmo, ki jo doživite že tukaj in zdaj in v naslednjih življenjih.

Še več.

Ker Saturn prenaša družinsko karmo, s tem, ko razrešite nekaj tukaj in zdaj, pomagate do lepšega življenja svojim otrokom, vnukom, pra-vnukom in vsem ostalim potomcem, ki jih morda nikoli ne boste spoznali, a bodo v sebi nosili dobre energije in dobro karmo prav zato, ker ste z njo vi opravili za vedno.

V enem od naslednjih prispevkov vam povem več o darilih, ki so v resnici Saturnove premagane ovire. Nekoliko težje jih je prepoznati kot darila večine drugih planetov, a so tudi trajna, zato ostanejo z vami še življenja za tem, ko ste jih prejeli.

Želite več?

V kolikor bi se radi naučili več, bi radi spoznali svojo karmo, svoje karmične vzorce, Saturnova »darila« in mnogo drugih karmičnih vzorcev, ki jih prinaša vaš horoskop, ter bi jih radi razrešili na najlažji možen način, vas povabim, da se nam pridružite na tečaju Karmična astrologija že danes.

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!