Kaj je sinastrija in zakaj astrologija odnosov? 

Sinastrija je veja astrologije, ki govori o odnosih. Pojasnjuje, ali sta dve osebi "primerni" druga za drugo. Z njo lahko vnaprej preverite, kako se boste z nekom razumeli, ko se odnos poglobi in postane več kot le tista prva zaljubljenost. 

S pomočjo različnih horoskopov, ki jih uporabljamo v sinastriji, lahko razberete še več od običajnega vpogleda v odnos. Namreč, vsak odnos (tako romantičen, družinski, poslovni, prijateljski,...) v sebi nosi potrebo, da skupaj s to osebo ali celo živaljo, rastlino, zadevo, stvarjo ustvarita nekaj novega. 

Sinastrija - astrologija odnosov je zato primerna za ljubitelje astrologije in profesionalne astrologe, ki se zavedajo, da so odnosi izjemno pomembna reč v človeškem življenju. S tem zavedanjem pa bi radi pomagali sebi in/ali drugim do več sreče in zadovoljstva v življenju. 

Po mojem mnenju ni večje radosti kot dva, ki delujeta kot skladen par in se, pogosto kljub navidezni različnosti, odlično dopolnjujeta. Skupaj skozi njun odnos rasteta, se razvijata, osebnostno in duhovno rasteta ter premagujeta izzive, pred katere sta postavljena. 

Astrologija odnosov - Ljubezenski odnos

Izraz ljubezenski odnos bom uporabila za tiste vrste odnosov, ki se šele začenjajo. V njih brbota predvsem ugodnih čustev. Zaljubljenca ne moreta dočakati naslednjega klica ali snidenja. Drug drugega zelo pogosto pogledata in sprejemata skozi prizmo rožnatih očal. 

Najsi vsi drugi v okolici vidijo napake, slabe oz. nezaželene lastnosti in kup ovir, pravkar zaljubljeni osebi vidita in dopuščata samo svetlobo in idealizirata druga drugo. Še več. Vsaka od njiju (ali pa vsaj eden v odnosu) poskuša pokazati svojo najboljšo naravo. 

To je čas, ko brbota od strasti in prevladuje "kemija". V tem času se vse zdi mogoče in je vse možno preiti. Napake postanejo majhne, vrline pogosto napihnjene. Če to zadržita dovolj dolgo, bosta vstopila v resen partnerski odnos. Žal pa se to vedno ne zgodi. 

Z ljubezenskimi odnosi se ukvarja predvsem natalna astrologija. V njej je dovolj informacij, s katerimi lahko astrolog ugotavlja, kaj mora partner prinesti v odnos, da bo obstal in se razvijal v "nekaj več". Z dopolnitvijo prognostike lahko sklepa tudi, ali je pravi čas za ljubezen ali partnerski odnos. 

Le sinastrija pa je veja astrologije, ki svojim posebnim pogledom v različne horoskope ponuja odgovor, kako se bo paru godilo, ko med poliže. 

Astrologija odnosov - Partnerski odnos

Partnerski odnos bom za namen današnjega prispevka imenovala "nekaj več" od ljubezenskega odnosa, čeprav vem, da se vsi ne bi strinjali z menoj. Namreč, partnerski odnos nastane takrat, ko par preide že vrsto preizkušenj in okoliščin, ki jima niso vedno naklonjene.

Rožnata očala zdaj snameta oba. Četudi več ne rastejo le lepe rožnato obarvane rožice in zdaj vidita ter dojemata drug drugega takšnega kot sta v resnici, se odločita, da je to tista prava oseba, s katero sta pripravljena deliti preostanek svojega življenja in skupaj z njo premagati naslednji izziv. 

Preizkušnje so tiste, ki ju kalijo, usmerjajo in preizkušajo na različne načine. Od tega, kako jih razrešita, je v veliki meri odvisno, ali bo partnerski odnos uspešen ali se bo v njem začelo nabirati ogromno bolečine in grenkobe na eni ali na obeh straneh. 

Sinastrija je tista veja astrologije, ki jo uporabite predvsem tedaj, ko vas zanima, kaj se godi v nekem odnosu (vašem ali katerem koli drugem). Z njeno pomočjo boste lahko razumeli vsakega posameznika v paru in par kot celoto. 

Posebnost sinastrije - astrologije odnosov je v tem, da pri njej uporabimo in primerjamo več rojstnih ter drugih horoskopov, preden lahko podamo nepristransko mnenje o nekem odnosu. Astrolog poskuša razumeti obe vpleteni osebi in ju zatem pogleda kot celoto, kot par, ki naj bi podpiral drug drugega. 

V nadaljevanju astrolog pogleda tudi, kaj je glavni namen odnosa med dvema. Iz posebnega horoskopa razbere, kakšno je njuno skupno poslanstvo, ki ga ustvarjata in živita skozi odnos drug z drugim. Iz tega horoskopa je možno razbrati tudi, za katero od oseb para je odnos pomembnejši. 

Sinastrija - astrologija odnosov in njena širina

Astrologija odnosov sega tudi na druga področja, kot so družinski odnosi, prijateljski odnosi, poslovni odnosi in vse druge vrste odnosov, ki jih ljudje ustvarjamo z drugimi ljudmi, živalmi, okoliščinami, zadevami ali čemerkoli drugim. 

Primerjava horoskopov in razlaga je za vse omenjene odnose precej podobna. Torej, astrološke tehnike same razlage sinastrije se naučite za eno vrsto odnosa in jih zatem v malenkostno prilagojeni obliki uporabite za kateri koli odnos, ki ga želite razumeti. 

Vpliv razlage sinastrije pa sega še dlje kot si lahko predstavljate ob sami razlagi horoskopa.

Način, na katerega sinastrijo predavam v tečaju Sinastrija - astrologija odnosov v Moji Akademiji, je v marsičem terapevtske narave.

Namreč, zelo pogosto ob razlagi ugotovim, da par na videz nima srečne prihodnosti. To boste lahko v mnogih primerih ugotovili tudi sami, če se boste lotili razlage sinastrije zase ali za kogarkoli drugega. 

Po mojem dojemanju sveta in različnih znanj, ki so nam na voljo, da z njimi izboljšamo življenje, je njihov namen prav izboljšanje življenja. Astrologija je ena od njih, a žal še vedno tako zelo podcenjena in uporabljena na napačen način. 

V svoji praksi pri delu s strankami in udeleženci tečajev sem velikokrat opazila negativne vzorce, ki resda prinašajo hlad, razočaranja in občutek nepripadnosti v odnosu. Takšni odnosi v sebi nosijo bolečino in onesrečijo oba.

Po drugi strani pa sem velikokrat opazila mnoge napotke in ugodne zapise v horoskopih, ki jih je vredno poznati in z njihovo pomočjo odnos razrešiti. Ni malo primerov, ko sta se partnerja pogovorila in se zavezala, da bosta "oddelala vsak svoj del odnosa".

Iskala sta sebe, skupaj rastla, se razvijala. Horoskop ju je varno vodil do pojasnil, kjer sta vnaprej razumela, kdaj plujeta proti nezaželenemu razpletu in kaj je potrebno storiti, da obrneta odnos v zaželeno smer. 

V kolikor že znate razložiti rojstni horoskop, ste pripravljeni na sinastrijo. Astrologija odnosov vam bo dala poglobljeno razumevanje odnosov in možnosti, da z znanjem pomagate pri kakršnem koli odnosu sebi in/ali drugim. 

Tečaj Sinastrija - astrologija odnosov poteka v Moji Akademiji pod mojim mentorstvom v obliki spletnega tečaja, ki je na voljo za vpis na povezavi tukaj. S klikom na povezavo (modro obarvano) boste preusmerjeni na opis celotne vsebine in predstavitev tečaja. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!