Sončev mrk – 25.10.2022

Oktobrski Sončev mrk v astrologiji 

Prihaja zanimiv Sončev mrk, ki se bo zgodil 25.10.2022 na 2° škorpijona. Znamenje škorpijon in njegov sodobni vladar, Pluton sta sinonim za popolno transformacijo oz. preobrazbo, zato lahko rečemo temu mrku "mrk na deseto potenco". Kar se ne spremeni, se ne preoblikuje in ne sledi evoluciji, je pod to kombinacijo obsojeno na propad. 

Sončev mrk je v osnovi prazna luna, ki se zgodi v bližini Luninih vozlov. Bistvena razlika med Sončevim mrkom in prazno luno je v energijah, ki v tem času "svetijo" z neba. Sonce in Luna sta v tem času v konjunkciji. Z njima se vsak mesec začenja nov krog ali cikel rasti in preboja. 

Vse skupaj na geografskih področjih, kjer lahko opazujete mrk, zaznamuje tudi poseben pojav. V času Sončevega mrka Luna potuje med Zemljo in Soncem ter tako za kratek čas delno ali popolnoma zakrije Sonce. Čeprav je dan, se za nekaj minut ali dlje nebo delno ali popolnoma stemni. Pojavi se občutek, da je "nekaj pojedlo Sonce" in je senca zasenčila vsaj del Sonca. 

Kadar se zgodi Sončev mrk, so energije veliko močnejše, zato vpliv mrkov traja veliko dlje časa kot vpliv "običajne" prazne lune. Posledice Sončevega mrka namreč lahko opazite vsaj pol leta, leto dni ali celo več let, odvisno od tega, kakšen mrk se zgodi in koliko časa traja. 

Zakaj je Sončev mrk naporen 

Čas Sončevega mrka je praviloma naporen, ker vedno prinaša dvojnost. Na vrsti je čas za rast in razvoj. Da pa se zgodita, je potrebno nekaj izpustiti iz življenja. Ljudje smo bitja navad in naši modri predniki so lepo rekli, da je navada železna srajca. Sončev mrk od vas zahteva, da nekaj spremenite, preobrazite. Izpustite tisto železno srajco, da se boste lahkotneje premikali skozi življenje. 

Kaj naredite pod Sončevim mrkom 

Zdaj je odličen čas, da preverite svoje navade, običajno delovanje, prepričanja in vse tisto, kjer se vam pojavlja občutek, da nekaj "ne štima". Na osnovi teh ugotovitev poiščite nove poti, nova prepričanja in izvedite nove aktivnosti, ki vas bodo pripeljale na mesto, kjer se boste bolje počutili. 

Po Sončevem mrku je namreč odličen čas, da odvržete nekaj, kar je preživelo smisel v vašem življenju, začnete znova in obrnete nov, nepopisan list možnosti vašega srečnejšega življenja. Povedano velja tako za vaše zasebno življenje kot vse tiste spremembe, ki jih želite narediti na poklicnem področju. 

Sončev mrk - Oktober 2022 

Sončev mrk v oktobru 2022 se zgodi na 2° 00' škorpijona. Poleg konjunkcije Lune in Sonca (običajne za mrk), je v času mrka v konjunkciji z obema tudi Venera. Ta poseben čas je namenjen preverjanju vsega tistega, kar je bila glavna naloga prazne in polne lune v tehtnici. 

Lotite se preverjanja vrednosti, vrednot, finančnih zadev in odnosov. Poskrbite, da se boste imeli radi, saj boste le tako lahko imeli radi tudi druge ljudi. Razvijajte dobro samopodobo in samozavest, da boste lahko spontano ustvarjali odnose tudi z vsemi drugimi. Lahko si privoščite nekaj lepega, npr. lepa oblačila, novo frizuro, parfum, si podarite rožico in podobno. 

Karkoli boste naredili, s čimer boste polepšali svoj svet, se bo odrazilo tudi navzven. Tako, kot se boste v času Sončnega mrka počutili, tako vas bodo dojeli tudi ostali ljudje. Še zlasti, če si želite več ljubezni in sprejemanja s strani drugih, se potrudite, izpustite nekaj, kar vam ne pristaja več in to zamenjajte z nečem novim, ki vas naredi še bolj takšne kot ste. 

Venera v horoskopu Sončevega mrka v škorpijonu

Venera se resda v škorpijonu ne počuti dobro, a je njena posebna moč magnetična privlačnost, ki se druži s seksualno privlačnostjo, senzualnostjo in posebno karizmo, skozi katero k sebi pritegne poželjive poglede. Zdaj je čas za boljši odnos, v katerem ne smeta manjkati seks in popolna pripadnost partnerju.

Igrajte se, predajte se v globinah svojega bitja, eksperimentirajte in uživajte v pozornosti, ki jo boste zaradi svoje sproščenosti prejeli v zameno. Pazite pa, da vas zdaj ne zaslepi ljubosumje ali kakšno drugo negativno čustvo, ki uničuje dobre odnose. Vsekakor zdaj ni čas za skok čez plot, pač pa za iskanje novih poti za srečo v obstoječem partnerju ter prekinitev nezdravih zvez.

Na negativna prepričanja, intenzivna, premočna čustva, poleg samega mrka, opozarja tudi inkonjunkcija z Jupitrom, vladarjem širitve. Povezan z Venero, prinaša velika pričakovanja in velike obljube. Zmanjšajte jih za polovico, če jih raztresate naokoli ali sprejemate s strani drugih ljudi. Če še vedno "pijejo vodo", jim prisluhnite, sicer pa jih zavrzite, ker se ne bodo uresničile tako dobro kot si želite. 

Kaj boste podarili Sončevemu mrku?

Sončev mrk vam prinaša priložnost za nesluteno rast in razvoj, a od vas zahteva neke vrste žrtvovanje. Ne pozabite, da morate mrku nekaj podariti, preden vam lahko izroči svoje darilo. V kolikor niste pripravljeni ničesar izpustiti in ničesar spremeniti, se nič ne bo zgodilo kot si želite. Še več. Zelo verjetno se bo poslabšalo. 

Predlagam, da se že zdaj odločite, kaj boste odstranili iz svojega življenja. Naredite prostor za nekaj, kar vam bo prineslo lepšo prihodnost. Zastavite si preprosto vprašanje. 

Kaj sem pripravljen-a izpustiti iz svojega življenja, da prejmem več sreče, radosti, ljubezni in drugega, kar si resnično želim prejeti?

V kolikor imate še vedno težave z odločitvami in s tem, kako ravnati, da bi lahko spremenili svoje življenje, a ste pripravljeni narediti premik naprej, vas povabim v Lunino Čarodejko, kjer srečamo dvakrat mesečno na Luninem ritualu, s katerem boste vsakokrat naredili majhen korak naprej in že po nekaj mesecih opazili povsem novo realnost ali pa se znali bolje "obrniti" v različnih okoliščinah

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!