Saturnova karma 

Preden vam več povem o razreševanju Saturnove karme, vas prosim, da se spomnite prejšnjega prispevka, v katerem sem govorila o Saturnu kot največjem učitelju Univerzuma.

V njem ste spoznali Saturna in delček njegovega vpliva na vaše življenje. Zdaj veste, da je to planet, ki življenje običajno oteži, a ga lahko tudi v veliki meri olajša, če sami opravite samo delček njegovih »lekcij« in jih sprejmete kot darila.

Ko govorim in razmišljam o razreševanju Saturnove karme, mi v resnici skozi možgane ves čas prehaja misel, da gre za »odvijanje Saturnovih daril« in prepoznavanje vseh tistih okoliščin, ki Saturnova darila v resnici v sebi skrivajo.

Saturnova darila

Saturnova karma so neprecenljiva Saturnova darila. Večino ljudi začudi, ko slišijo, da so lahko tiste težke okoliščine darila. Običajno vam jih Saturn prinaša skozi omejitve in razočaranja. V prejšnjem prispevku sem vas prosila, da omejitvam daste oceno. Ste jim tudi vi pripisali »cvek«?

Saturn vas skozi omejitve ves čas opominja na pomembne zadeve v vašem življenju. Pove vam, da imate omejen čas, ki vam je odmerjen na našem planetu, zato ga začnite bolje izkoriščati.

Ljudje mislimo (tudi sama sem predolgo spadala v to skupino), da moramo pod Saturnovim vplivom garati, se mučiti, si zadati dodatno delo ali obveznosti in ustreči vsem do točke, ko ne zmoremo več in se dobesedno zrušimo pod njimi.

Saturn, prav nasprotno, daje navodila, da se ustavimo, premislimo, sestavimo prioritete, premislimo o posameznih korakih, kako doseči celoto, postavimo meje, se naučimo reči »ne« in zaščitimo vse tisto, kar nam veliko pomeni.

Vse to so Saturnova darila, ki nam pomagajo lažje preživeti vsak dan posebej v vsakodnevnem življenju, se posvetiti tistim, ki jim želimo posvetiti sebe in svoj čas ter se ukvarjati z zadevami, v katerih uživamo ter imajo smisel v našem življenju.

Razmislite o nekaj Saturnovih neprecenljivih darilih, ki sem jih izbrala za vas. Najbolj tipična so: prevzemi odgovornost, trdo delaj, sprejmi odločitev, postavi meje, zaveži se, bodi potrpežljiva.

Prevzemi odgovornost

Ljudje pogosto nekaj obljubimo, se o nečem odločimo ali nekaj naredimo brez premisleka. Saturn nam vsili odgovornost za tisto, čemur smo se zavezali. Na tem mestu si lahko postavite preprosto vprašanje.

»Ali obstaja v mojem življenju kakšna obveznost, ki še ni izpolnjena?«

V kolikor ste odgovorili z »da«, je čas, da se tega lotite. Izpolnite, kar ste obljubili in izognili se boste Saturnovi »kazni«, v zameno pa prejeli njegovo dodatno »darilo«. Pri tem pazite, kaj štejete med svojo odgovornost.

Ljudje, še zlasti ženske, rade nase prevzamemo odgovornost za druge. Res je, da je naloga staršev prevzeti odgovornost za ravnanja otrok, a to ne pomeni, da ste odgovorni za vse njihove napake in zablode, ko odrastejo.

Prav tako pazite, da ne prevzemate odgovornosti za nekoga drugega, npr. za šefa, ki je stranki obljubil nekaj, česa vi ne morete opraviti ali za moža, ki je pretiral s svojimi načrti, ali za ravnanje mame, ki se izgovarja na vas, saj je to njihova odgovornost.

Vsak polnoleten in polno praven človek mora prevzeti odgovornost za svoja ravnanja sam. Prej kot to stori, prej se bo iz zarečenega kruha ali izgovorov naučil odgovornosti, da bo vedno v dobrih odnosih z vladarjem le-te.

Trdo delaj

Kako pogosto ste že v otroštvu in mladosti slišali, da je trdo in dolgotrajno delo vrlina in je v življenju potrebno trdo delati, če naj karkoli nastane? Ne vem, kako je z vami, a pri nas doma je bila to mantra, ki sem jo slišala precej pogosto.

Kadar ni bila izrečena naglas, je v zraku lebdel njen duh in me opominjal, da se je v življenju potrebno zelo potruditi in trdo delati, če naj človek sploh preživi. Spremljala me je vse življenje, dokler pred kratkim nisem spoznala, da ni čisto resnična.

V kolikor se že nekaj časa »pogajate« s Saturnom ali me bolje poznate kot le iz novičk ali obiska spletne strani, ste bili nad zadnjim stavkom zelo presenečeni. Kajti Saturnovo mantro »trdo delaj« sem osvojila do zadnje pikice. Tudi vi?

K sreči se »trdo delaj« slej kot prej spremeni v »izgoriš«.

Vsaj sama sem imela to srečo, da sem zaradi neživljenjskih naporov pri delu tako hudo izgorela, da sem bila prisiljena izpreči, si odpočiti, si dati čas za okrevanje, se ukvarjati s tehtnim premislekom o svoji prihodnosti in še čem, čemur vlada prav Saturn.

Ob tem sem dojela, da Saturn res pravi »trdo delaj«, ampak ne na način kot ga astrologi prevečkrat opisujemo in opevamo. To njegovo mantro spremlja odlašanje in izogibanje delu, saj postane neznosno. K sreči obstaja boljša pot.

Rešitev je v premišljenosti in sprejemanju dejstva, da nekatere zadeve ljudje radi opravimo in se drugim lahko izognemo, če se naučimo pravilnega načrtovanja svojih zavez, obveznosti in aktivnosti.

Ob tej priliki vam lahko namignem, da v ozadju, v tem trenutku še skrito pred vašimi očmi, nastaja projekt, namenjen podjetnicam z dušo, ki imajo rade svoje delo, a morda že čutijo, da jih izžema. Če ta prispevek berete kasneje, zelo verjetno že živi.

To so podjetnice, ki želijo (ponovno) uživati pri svojem delu, se z dušo predati svojim strankam, zaslužiti dovolj za dostojno življenje, a hkrati imeti dovolj časa zase, za svojo družino, prijatelje, hobije in si ustvariti življenje po svoji meri.

Vse to je mogoče z mojo in s Saturnovo pomočjo. V bistvu je veliko lažje kot si morda v tem trenutku lahko predstavljate, še zlasti, če spadate mednje.

Sprejmi odločitev

Vsak dan sprejemate nešteto odločitev. Nekatere sprejmete samodejno in skoraj brez premisleka, z drugimi se dolgo ukvarjate in še vedno odlašate z njimi, čeprav vam kradejo vaš čas in energijo. Saturn od vas zahteva odločitve, ki jih boste speljali.

V kolikor z delom začenjate ob isti uri, zelo verjetno ne razmišljate vsak večer, za kdaj naviti budilko. Ko potrebujete kruh in mleko (pa še kaj drugega), se odpravite v trgovino, brez da bi leto dni premišljevali, ali bi šli ali ne. To se zgodi samodejno.

Po drugi strani pa obstajajo v vašem življenju mnoge odločitve, ki vas resnično obremenjujejo prav zato, ker jih ne sprejmete. Nad vami visijo kot Damoklejev meč in vam kažejo vašo nemoč. Otežijo vam življenje in namesto, da bi uživali v njem, se ukvarjate z dilemo "biti ali ne biti" ali "levo ali desno". 

Zavedam se, da se marsikatera od mojih udeleženk tečajev zelo težko odloči za vpis, saj se izgovarja, da nima časa, nima denarja, ne ve, ali bo kaj razumela, ali bo znala uporabiti internet in se ji poraja kup drugih težkih vprašanj, na katera si ne znajo odgovoriti. Vse to po vpisu izgine, a vem, da se dogaja iz dneva v dan.

Še zlasti to velja za višje investicije v tečaje z individualnim delom z menoj, kot je npr. Certificirani natalni astrolog. Prav vse, ki so se odločile zanj in so imele te dileme pred vpisom, so mi povedale, da so si po vpisu oddahnile in so celo ponosne nase, ker so sprejele odločitev, čeprav se je zdela strašljiva.

Podobne odločitve imate v življenju tudi vi. Dokler se ne odločite »za« ali »proti«, toliko časa vam jemljejo energijo in ustvarjajo napetosti v vašem življenju. Zavedajte se, da je v mnogih primerih nepomembno kako se odločite.

Pomembno pa je, da sprejmete odločitev in stojite za njo. V kolikor je odločitev prava in vas popelje tja, kjer si želite biti, boste navdušeni in ponosni nase. Kadar pa se napačno odločite in se iz tega česa pomembnega naučite, je darilo še bolj dragoceno.

Postavi meje

Zelo pomembna Saturnova ključna beseda je »meja«. Ne govorim o meji, ki jo zarišejo države. Govorim o mejah, ki jih postavljate v svojem življenju. No, ali pa jih morda ne postavite, pa bi jih morali.

Ženske smo mojstrice v izogibanju uporabe preproste besedice »ne«. Velikokrat prikimamo, saj smo od malega vzgojene, da moramo biti prijazne, da se moramo strinjati z ljudmi in jim pomagati.

Še več.

Ko začnemo brati astrološke članke in knjige, nam besedila na vsakem koraku dopovedujejo, da moramo pomagati ljudem, se ne smemo kregati z njimi, moramo svoje znanje nesebično deliti, pa bomo nagrajene za svoje dobro, ki ga delimo z drugimi.

Vse to je sicer res, a le v določeni (zdravi) meri. Odlično je, če lahko komurkoli pomagate in ste na vsakem koraku prijazni do soljudi, ampak včasih ta dobrota in pomoč, kjer se razdajate za druge, meji na norost.

Pomembno je, da se naučite sprejemati dobre odločitve, ki vam koristijo. Ni se vam potrebno počutiti slabo, če sebe postavite na prvo mesto, saj se bodo vsi ostali razvrstili okoli vas in dobili pomembno mesto ob vas, če si ga zaslužijo.

Ljudje in okoliščine, ki vas le obremenjujejo, bodo izginili iz vašega življenja. Počutili se boste svobodni in več časa ter energije vam bo ostalo za tiste, ki jim ju želite nameniti. Ljudi, ki so vas razočarali, boste kmalu pozabili, saj boste srečni, celo zaljubljeni v življenje samo.

Ko to naredite, se vse okoli vas začne vrteti po naravnih zakonih. Kajti, ko postavite svoje meje in zvesto stojite za njimi, je precej bolj enostavno reči »da« zadevam, ki se skladajo z vašimi načrti in »ne« tistim, ki vas le obremenijo in vam grenijo življenje.

Zaveži se

V astrologiji je Saturn naravni vladar vztrajnosti. Tistemu delčku vas, ki ga predstavlja, je vseeno, ali nekaj želite ali ne želite. Kadar nekaj obljubite, vztrajno spremlja vaš napredek.

Bog ne daj, da obljube ne izpeljete! Takrat se resno postavi ob vaš bok in vztrajno pošilja ovire in razočaranja, dokler se resnično ne zavežete svoji obljubi in jo izpolnite. Bodite skrajno previdni, da boste odslej obljubili le tisto, pri čemer boste vztrajali do izpolnitve.

Zaveze so tesno povezane z odločitvami in postavljanjem meja. Namreč, samo zato, ker je nekaj postalo težko, se še ni potrebno odreči svojim načrtom. Potrebno se je odmakniti, preveriti, ali vas to še veseli in se temu zavezati, če je odgovor pritrdilen.

Zavedajte se, da se vam ni potrebno zavezati vsemu. Življenje predstavlja potovanje in okoliščine, situacije, ljudje na vaši poti ter vse ostalo se spreminja praktično iz dneva v dan.

Vse tisto, kar je na vašem seznamu želja, se lahko uresniči le, če trdno verjamete vanj. Za uresničene želje pogosto ni potrebno narediti nič drugega, kot se jim zavezati, jih ohranjati žive in narediti vse, kar je v vaši moči, da se uresničijo.

Ključ do uresničitve ni v »garanju« oz. eni od prejšnjih točk, ki pravi »trdo delaj dokler ti ne poidejo vse moči«, pač pa v premišljeni akciji, kjer k svojim uresničenim željam potujete korak za korakom, zavezani, da jih boste uresničili.

Bodi potrpežljiva

Večina zadev, ki si jih želimo, se ne uresniči v dnevu ali dveh. Saturnove naloge zahtevajo svoj čas. Ne velja, če si npr. želite tortico, vam je na voljo v trgovini ali v vaši najljubši slaščičarni. To je želja, ki jo lahko uresničite le v nekaj minutah ali v nekaj urah.

Obstajajo tudi druge želje, ki zahtevajo nekaj časa, preden se lahko uresničijo. Saj ste si kdaj želeli novo stanovanje ali hišo, nov avto, nov uspešen posel, partnerja, ki ga boste čutili kot svojo dušo dvojčico ali karkoli drugega, pa ste morali malce počakati nanje?

To so tiste želje, kjer nas Saturn preizkuša, ali so to res tiste srčne želje, ki jih želimo uresničiti ali tiste, ki smo si jih izmislili iz kakršnega koli razloga in zanje nismo pripravljeni narediti nič več, kot je v coni našega udobja.

Zahtevajo nekaj (no, včasih ogromno) potrpežljivosti, trdno odločitev, zavezanost k odločitvi, postavljanje meja in še marsikaj drugega.

Uresničijo se šele, ko se naučimo potrpežljivo, korak za korakom premagovati sebe in svoje slabosti ter jih zamenjati z našimi najboljšimi vrlinami. Pogosto nas najtežji testi potrpežljivosti čakajo tik pred uresničitvijo naših želja. 

Saturn kot vladar časa bdi tudi nad tem, da se vse želje uresničijo točno ob pravem času. Ampak, obstaja odličen način, po katerem sami pogosto bojkotiramo in povsem onemogočimo njihovo uresničitev.

V kolikor se v vašem življenju pojavljajo situacije, tip ljudi, okoliščine in aktivnosti, ki vam prinašajo žalost, nesrečo, razočaranja in druge negativne stvari v vaše življenje, je čas za spremembo.

To so jasni pokazatelji, da ste predolgo potrpežljivi in po nepotrebnem vztrajate pri napačnih zadevah, pri napačnih ljudeh in napačnih okoliščinah. Prej, kot jih boste izpustili, prej boste v svoje življenje prejeli tisto, kar si zasluži vašo potrpežljivost.

Saturnova karmična naloga

Saturnova naloga ni, da vas muči. To počnete sami sebi. V resnici vam noben planet ne more narediti čisto nič dobrega, niti slabega. Planeti le opisujejo tisto, kar samo po sebi že živi v vas.

Saturn, vladar omejitev, preko omejujočih okoliščin kaže na to, kje se sami omejujete. Pove vam, kaj v življenju ste prerastli in kaj je potrebno sprejeti ali spustiti, da boste bolj srečni.

Njegova vloga v obliki karmičnega planeta je v tem, da vam dopoveduje, da končno že naredite tisto spremembo ali se odločite, kajti ne odločate se le zase, pač pa tudi za svoje potomce.

Vse tisto, kar pustite nerazrešeno, se bo ponovilo. Otroci, vnuki, pra-vnuki morajo razreševati svojo karmo in zaslužijo si, da se s svojo (in tisto, ki ste jo žal tudi vi prejeli s strani svojih prednikov) ukvarjate vi ter je prepuščate njim.

Včasih imam priliko opazovati družine, kjer se med seboj »kregajo kot v ciganskem naselju«. Marsikje so že naredili red le tako, da je vsakdo sprejel del načel, ki so opisani v tem in prejšnjih prispevkih, nato pa naredil, kar se od njega zahteva.

Želim vam, da bi storili podobno tudi vi. V kolikor se ne znajdete, se še vedno vrtite v začaranem krogu razočaranj in si celo očitate kakšno napako, a še ne poznate rešitve, pa bi jo radi uporabili, vas povabim v tečaj Karmična astrologija pod mojim mentorstvom.

O tečaju Karmična astrologija

Tečaj ni prav nič mističen. Je zelo življenjski. Ne boste ugotovili, ali ste bili kralj, princesa, vitez, čarovnica itd. Po njem boste razumeli, kateri dogodki, znanje in lastnosti iz preteklosti vam sledijo v to življenje in kaj boste prenesli v naslednja, če ne boste razrešili svoje karme tukaj in zdaj.

Še več.

Na tečaju boste spoznali najenostavnejše, a izjemno učinkovite načine, kako opravite s Saturnovimi karmičnimi lekcijami in karmičnimi lekcijami drugih planetov ter se postavite zase. Lažje boste dihali, bolje živeli in bolje izkoristili podporo planetov, ki ste jo prinesli s seboj na ta svet ob svojem rojstvu.

V kolikor vas to ne zanima, vam želim vse dobro. Vesela sem, da radi prebirate moje prispevke in se dobro počutite v družbi Moje Akademije. V kolikor znanja ne želite uporabiti, tako ali tako nima smisla, da bi se nam pridružili, ker si za vsakega udeleženca želim, da ima od tečaja korist. 

Ampak, če delček vas hrepeni po razumevanju, razrešitvi, odrešitvi in sreči, vam je znanje na dosegu roke. Povabim vas na tečaj, po katerem boste nase, na druge ljudi in svoje okoliščine začeli gledati na nov način. Še več; skozenj boste lahko šli večkrat brez doplačila vsakokrat, ko se zapletete v novo zanko. 

To vas bo pripeljalo do življenja, kakršnega si želite in zaslužite, kajti nihče si ne zasluži ponavljajočega trpljenja in razočaranj. Vsakdo od nas se "sreča z istim hudičem" večkrat, zato je modro imeti pomoč, ko vas ponovno obišče. Ste pripravljeni na opis tečaja, ki ga boste našli s klikom na povezavo tukaj?

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!