Venera in Mars v rojstnem horoskopu 

Venera in Mars v astrologiji veljata kot planeta, ki govorita o odnosih. Venera marsikaj pove o ženski, Mars pa o moškem. Poleg samega odnosa, opisujeta na splošno vse, kar se dogaja med ljubimcema ali partnerjema, med drugim tudi o seksualni privlačnosti med njima.

Odnos med Venero in Marsom v rojstnem horoskopu opisuje osnovno ujemanje ženskih in moških energij v vas in v odnosu z drugimi ljudmi (predvsem, a ne izključno s partnerjem). Venera je nežna in topla energija, ki vabi k sebi. Mars pa predstavlja bolj grobo in navzven usmerjeno energijo, ki si po svoji naravi brez vprašanja vzame, kar si zaželi.

Od postavitve obeh planetov v znamenju, v hiši in v aspektu (pa še česa drugega) je odvisno, kako dobro boste lahko odigrali svojo vlogo v ljubezni. Naravno je Mars aktivni osvajalec, Venera pa tista, ki ga zapeljuje. Včasih se narava poigra z nami in to ne drži povsem.

V nekaterih astroloških znamenjih je prav Venera tista, ki si vzame, kar si zaželi, Mars pa je tisti, ki čaka in čaka, pa kot tak (pogosto nič) ne dočaka. V kolikor sta v vašem rojstnem horoskopu Venera in Mars tako postavljena, imate težave v odnosih. Astrologija pa ni namenjena temu, da bi vas strašila.

Glavni namen astrologije kot jo uporabljam sama, je v ozaveščanju, kaj živi v vas. Pove naj vam katere vaše lastnosti, ki so vam bile položene v zibko, vam koristijo in katere vam povzročajo glavobol. Rešitev ni v tem, da zakopljete glavo v pesek kot noj, pač pa v iskanju odgovorov, kako izzive premagati ter razrešiti, da boste bolj srečni tudi v partnerstvu in ljubezni. 

Venera in Mars pri razlagi rojstnega horoskopa

Preden nadaljujem, želim, da se zavedate, da je v tem prispevku slika razlage »črno-bela«. Pri profesionalni razlagi rojstnega horoskopa in možnostih, ki mrgolijo v njem, se astrolog osredotoči samo na vaš ali partnerjev horoskop ali na oba, kjer upošteva posebna pravila in postavitve tudi drugih planetov oz. celega rojstnega horoskopa, ne le postavitve Venere in Marsa.

Takšen pregled presega namen tega prispevka, pa tudi predznanje marsikoga, ki se šele spogleduje z astrologijo in njenimi osnovnimi pojmi. Če želite svojo Venero in Marsa bolje spoznati, začnite znanjem, ki vam je na voljo brezplačno v tem prispevku. Za podrobnejšo razlago pa boste morali osvojiti znanje osnov astrologije

Ko govorimo o Veneri in Marsu, gre za vedno aktualno temo o odnosih. Govorita o moškem in o ženski, o hrepenenju in notranjih potrebah zadovoljiti potrebo po partnerstvu, pripadanju in predajanju drug drugemu. Zato je vredno dobro poznati in razumeti oba. Naš planet, Zemlja, se namreč nahaja prav med Venero in Marsom.

Tako lahko razumete, da oba, Venera in Mars, močno vplivata na življenje na našem planetu. Spadata med t.i. osebne planete. To so planeti, ki vplivajo na vaše vsakodnevno življenje. S tem pojasnjujeta, zakaj tako močno vplivata na obnašanje prebivalcev našega planeta (tudi na vaše vedenje, še zlasti v ljubezni in partnerstu).  

Vsi ljudje, skorajda brez izjeme, ostajamo sužnji želja in hrepenenj, ki jih v naših rojstnih horoskopih opisujeta Venera in Mars. Pod njuno vladavino tekamo, se zaletavamo ali preprosto živimo ljubezen in njene odtenke, kot smo jih posamezniki sposobni vključiti v svoje življenje.

Element Venere in Marsa v rojstnem horoskopu

Eden od zelo pomembnih osnovnih pojmov v astrologiji, ki bi jih moral podrobno razumeti vsakdo, ki želi uporabiti astrologijo zase ali za druge, so elementi. Od elementov, v katerih se nahajata Venera in Mars, je odvisno, kaj je najpomembnejše za osebo na področju odnosov. Prinašajo tudi informacije, na kakšen način je osebo najlažje osvojiti ali jo vsaj razveseliti. 

Naj vam povem vsaj osnovno o elementu Venere in Marsa v rojstnem horoskopu, da vam bo že ta drobna informacija dala misliti in razmišljati o vaši Veneri in Marsu. 

  • Venera in Mars v ognjenem znamenju (oven, lev, strelec) potrebujeta zanimivo življenje ter čim več aktivnosti in raznolikosti. Njima nikoli ne bi smelo biti dolgčas.
  • V zemeljskem znamenju (bik, devica, kozorog) Venero kot Marsa privlači materialni svet in vse, česar se lahko dotakneta ter v tem uživata. Sem spada vse materialno; od hrane, do daril in dotikov.
  • V zračnem znamenju (dvojčka, tehtnica, vodnar) se zdita Veneri in Marsu najpomembnejša pamet in sposobnost sporazumevanja. Brez »pametnega« pogovora, ju ne boste mogli osvojiti.
  • V vodnem znamenju (rak, škorpijon, ribi) prevladujejo čustva in občutki, zato pozabite na delovanje vseh prejšnjih elementov. Nežno se prepustite valovanju energij in čustev med vama.

Prepoznajte svojo Venero in Marsa

Venera in Mars v rojstnem horoskopu sta dva od planetov, ki vam bosta krojila življenje do konca vaših dni. Omenila sem že, da sta osebna planeta, zato se vpletata v vaše vsakodnevno življenje. Drugače povedano, njuno delovanje čutite vsak dan sproti. Kaže se vsakokrat, ko ustvarjate ali živite skozi odnos z drugo osebo. Pri tem ne pozabite na najpomembnejši odnos, ki je odnos s seboj!  

Najbolj enostaven način, da sami spoznate svojo Venero in Marsa, je s pomočjo Rojstnega horoskopa, ki vam je na voljo na povezavi tukaj. V njem sta oba opisana, glede na postavitev v astrološkem znamenju, hiši in aspektih. Rojstni horoskop pa vsebuje tudi opise vseh drugih planetov vašega rojstnega horoskopa.  

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!