Irena Stopar
avtorica, mentorica, coachinja

Irena Stopar

Irena Stopar je avtorica, mentorica, coachinja in ustanoviteljica Moje Akademije. Vse, kar počne, je namenjeno preobrazbi in popolni spremembi tistega, kar vam v vašem življenju več ne služi.

Kadar želite spremeniti okoliščine in lastnosti, ki so preživele svoj čas ter vam le še jemljejo pozornost, čas, energijo in tudi denar, je tu Irena, da vam jih pomaga odpustiti hitreje in brez nepotrebnega obžalovanja. 

Kadar se znajdete v stiski in neugodnih okoliščinah, je najlažje pomisliti, da ničesar več ni mogoče narediti in bo ta neprijeten čas trajal večno.

Irena je tu, da vam pomaga poiskati rešitve, s katerimi boste korak za korakom ponovno zadihali, se nehali vrteti v začaranem krogu in iz njega izstopili, ter zaživeli kot si želite in zaslužite. 


Prvi koraki v podjetništvo 

Podjetništvo ni bilo nič višje na Ireninem spisku želja kot še marsikaj drugega, kar je do danes že osvojila. Prvo podjetje sta s poslovnim partnerjem ustanovila, ker se je "splačalo". Namig: Irena obožuje računalnike in sodobno tehnologijo, kar lahko sklepate po tem, da je že leta 2009 začela predavati astrologijo v spletni učilnici oz. v prvi "pravi spletni" astrološki šoli v Sloveniji in eni od prvih v svetu. 

Njena želja po računalniku sega davno v preteklost. Računalniki so bili v tistem davnem letu 1990 zelo visoko obdavčeni. Ker so spadali v osnovno sredstvo (kot še danes), sta s poslovnim partnerjem s prihranki lahko preko podjetja kupila boljši računalnik kot bi ga kot fizični osebi. Tako je nastala odločitev za prvo podjetje, ki ga je Irena vodila do leta 1995. 

K sreči ni ostalo le pri računalniku. Le nekaj mesecev kasneje je podjetje dobilo svoj pravi namen v obliki Ireninih velikih sanj - specializirane otroške prodajalne. Samo dve leti kasneje se je dvakrat zapored uvrstilo na seznam 500 najhitreje rastočih malih podjetij v Sloveniji (izmed preko 60,000 malih podjetij v tistem času). Po vrsti "naključij" je zatem postala še solastnica in direktorica proizvodnjega podjetja, kar še danes obžaluje. Večkrat pravi, da bi jo vsaj malce poznavanja astrologije lahko obvarovalo pred to napačno odločitvijo. 

Irena je svoj delež v obeh podjetjih prodala. Nazadnje, ko je preverjala, je bilo njeno prvo (sanjsko) podjetje še živo in ustvari preko 14 mio eurov letne prodaje. Drugi del istega podjetja zdaj živi kot del Baby Centra, ki ga zelo verjetno pozna vsaka mamica, babica, očka in dedek, pa še kakšna teta ali stric. 


Zakaj astrologija

Irene nikoli (pred letom 2003) ni zanimala astrologija. Bila je sicer na posvetu pri astrologinji, a si je rekla: "Gospa mi je to in to povedala, ker me pač pozna. Gre za lari-fari". Po odpodaji deležev svojih podjetij v letu 2003, se je odločila, da se z nečem zaposli za hobi. Odločila se je, da pokuka v astrologijo in končno razreši uganko, kako "tile astrologi blefirajo". 

Začudeno je obstala odprtih ust, ko je ugotovila, kako zahtevno je postati dober astrolog ter koliko znanja in modrosti ponuja ta starodavna veda. Še več. Že ob študiju astrologije je spoznala, kasneje pa se je še večkrat vrnila k ugotovitvi, da ne bi nikoli prodala svojega prvega podjetja, če bi imela vsaj osnovno znanje astrologije. 

Leta 2005 se je odločila, da zaključi svoj "dopust od podjetništva". Kot profesionalna astrologinja je začela pomagati ljudem pri njihovih dilemah. Leto dni kasneje je ponudila svoj prvi dopisni astrološki tečaj in z njim začela Šolo astrologije Astro. Njen namen je korak za korakom pokazati ljudem, ki se želijo naučiti astrologije, kako jo uporabiti za osebno in duhovno rast ter pomagati z njo še drugim, kako uresničijo svoje sanje.

Na temeljih Šole astrologije Astro je nastala Moja Akademija in astrološki del le-te kot jo poznate danes. 

Ponoven preobrat

Ob poučevanju v klasični učilnici, je Irena kot profesionalna astrologinja sprejela več tisoč strank in jim poskušala pomagati s posveti. Leta so tekla in Irena je vse bolj čutila, da ne more več svetovati ljudem, ki iščejo samo hiter odgovor v slogu "kaj se bo zgodilo". Želela je dati več, veliko več, a tipična stranka tega ni želela. 

Bolj, kot je osebnostno in duhovno rastla ter se specializirala za transformacijo in uresničitev želja, težje je sprejemala dejstvo, da večina ljudi v resnici ne želi spremembe in beži od odgovornosti za svoja ravnanja. V njej se je vse uprlo, saj je želela pomagati ljudem do preobrata, o katerem so govorili, a so ga v resnici le redki pripravljeni narediti.  

Ob mnogih izzivih in razočaranjih, ki jih je doživljala kot klasična astrologinja, se je skoraj predala. Iskati je začela celo službo in nameravala svoje delo opustiti. Situacijo je pripeljala do točke popolne izgorelosti in apatičnosti, kar se je kasneje izkazalo za pravi blagoslov in nujen predpogoj za projekt "Podjetnica z dušo". 

Odločila se je, da klasičnega astrološkega svetovanja ne bo več opravljala pod nobenim pogojem. Osredotočila se je na prenovo astroloških spletnih tečajev, kjer pravi ljubitelji astrologije in profesionalni astrologi prejmejo znanje korak za korakom. Spoznala je, da najlažje ljudem pomaga do preboja v zasebnem ali poklicnem življenju tako, da jih nauči, kako to storijo sami.  

Na lastni koži je občutila, kako smo ženske prepogosto pripravljene narediti ogromno dobrega za druge, četudi ob tem nismo izpolnjene in se celo počutimo kot "kup nesreče". Končno je dojela, kako se v resnici ženska počuti, ko se znajde v okoliščinah, v katerih bi se najraje predala in vrgla puško v koruzo. Ni se predala in ob tem našla "ključe za preobrat". 

Ob iskanju rešitev, je "po naključju" naletela na svoje nove mentorje, ki so bili popolnoma drugačni od prejšnjih. Naš rek pravi: "Ko je učenec pripravljen, pride učitelj." Odločila se je, da investira zelo visoke vsote denarja v svojo dodatno izobrazbo in si z novim znanjem pomaga do ponovnega zdravja ter ponovnega zagona pri delu. 

Natančno to se je zgodilo.

Še več.

Ob vseh svojih izzivih je spoznala, da ima zdaj v rokah močno "orodje", s katerim lahko pomaga še drugim podjetnicam v podobni stiski do ponovnega preboja v njihovih podjetjih. Natančno ve, kaj je potrebno spremeniti pri sebi, kakšno strategijo je potrebno izbrati in kaj je nujno storiti, preden se preobrazba podjetnice in podjetja lahko zgodi ter prinese želene rezultate. 

Pravi, da je za vsaj 80% uspeha v zasebnem ali poklicnem življenju potrebna prava miselna naravnanost. Z drugimi besedami povedano, gre za način razmišljanja, odločanja in preokvirjanje trdno zasidranih omejujočih prepričanj. Le 20% ali celo manj vašega uspeha predstavljajo izbrana strategija in taktike.

Ob tem se je nasmejala, saj je več desetletij verjela v obraten vrstni red. S premikom zavesti in z novo miselno naravnanostjo je uspela ponovno najti sebe, svoje pravo poslanstvo in učinkovit način, s katerim lahko pomaga tudi vam. 

V Ireninem primeru je moralo vse tisto, kar je preživelo svoj čas v Moji Akademiji, "umreti" in prepustiti prostor boljšim rešitvam, ki vam prinašajo tudi večjo vrednost. Preobrazba še ni končana.

Nekateri deli Moje Akademije se bodo morali umakniti Ireninim sanjam o nikoli končani zgodbi o preboju za prebojem.  Tako sta na "pogorišču" v letu 2022 nastala Feniks in nova podoba Moje Akademije, do potankosti usklajena z Irenino energijo ter z vizijo in poslanstvom Moje Akademije.

Z lastnim zgledom in na osnovi bogatih življenjskih ter poslovnih izkušenj vam Irena Stopar želi pokazati, da je preobrazba možna in celo blagodejna. Naredite jo lahko sami, a je veliko lažja s srčno mentorico in coachinjo, ki je že šla skozi proces in vas lahko varno vodi do vašega preboja ter vam pomaga poiskati zavezanost, pogum, vero vase in prave poti do sreče ter uspeha.  


O ustanoviteljici Moje Akademije

Irena Stopar


Irena Stopar je avtoricamentorica in coachinja, obsedena s transformacijo in iskanjem boljših rešitev. Ob vsakem stiku z vami vam želi pomagati spremeniti in izboljšati vsaj delček vašega zasebnega in/ali poslovnega življenja.

Pri svojem delu uporablja 33 let izkušenj v podjetništvu in raznovrstna znanja kot so dipl. ekon., NLP Praktik, NLP Mojster, NLP Coach, NLP Praktik Hipnoze, dipl. horarni astrolog, Money Mindset Coach, Sacred Money Archetypes Coach, Money Breakthrough Business Coach in še mnoga druga.

Irena Stopar


Sodelujte z Ireno Stopar

Veliko Ireninih spoznanj boste našli v njenih knjigah. Neposreden dostop do nje je možen samo ob vpisu v katerega od pestre izbire tečajev. V tečajih postane vaša mentorica, ki predava snov v obliki video posnetkov razlage, s pomočjo kvizov preverja vaše znanje in odgovarja na vaša vprašanja na forumih tečajev ali na posebnih webinarjih, namenjenih vašim vprašanjem.

Individualno z vami sodeluje le v certificiranih izobraževalnih programih. Skoraj vsak mesec organizira posebne V.I.P. Dneve za podjetnice z dušo in občasno sprejme kakšno posebno motivirano podjetnico z dušo v svoj 6-mesečni individualni mentorski program. 

Mojo Akademijo in Ireno Stopar ste zdaj površno spoznali. Veliko več boste o obeh izvedeli v brezplačnih e-novičkah, v Ireninih knjigah, na tečajih Moje Akademije ali v individualnem mentorskem programu. Začnite s tem, česar se želite naučiti danes, prav v tem trenutku. Svojo pot izberite spodaj. 


Kaj Vas danes najbolj zanima?

Izberite področje, ki vas danes najbolj zanima in kliknite na gumb "Preberite več" ali na sliko izbranega področja. 

Povezava vas popelje do naslednje izbire, kjer vas čaka koristna ponudba, branje vašega najljubšega prispevka ali prijava na brezplačne e-novičke, s katerimi boste vsak teden prejeli povezavo do zanimivega in aktualnega prispevka. 

Astrologija

Sem ljubiteljica astrologije.
Želim se naučiti astrologije in jo uporabiti za lepše zasebno in/ali poklicno življenje.

Osebne finance

Sita sem težav na finančnem področju! Želim se naučiti urediti osebne finance, imeti plus na računu in zadihati pri denarju. 

Podjetnica z dušo

Sem podjetnica. Rada imam svojo dejavnost, a si želim bolj uspešno podjetje, imeti več svobode in časa zase in svoje drage.

>
Success message!
Warning message!
Error message!