Uran v biku – pričakujte nepričakovano 

Ste že slišali, da Uran v biku prinaša zanimivo, novo obdobje v življenje prebivalcev našega planeta?

Planeti se skozi zodiak premikajo iz dneva v dan. Vsakodnevno gibanje imenujemo tranziti, ki spadajo v prognostiko. Za ilustracijo navedem približne podatke za nekaj planetov. Luna zamenja svoje znamenje približno vsaka dva dni in pol, Sonce v mesecu dni, Jupiter vsako leto.

Pri generacijskih planetih (Uran, Neptun in Pluton) je zgodba nekoliko drugačna. Uran zamenja znamenje v približno sedmih letih, Neptun v štirinajstih in Pluton približno vsakih dvajset let ali še več. Pravilno ste prebrali. Za pot, ki jo Luna opravi v dveh dneh in pol, Pluton potrebuje okoli dvajset let. Bolj kot je planet oddaljen od Sonca, dlje časa potrebuje, da ga obkroži. 

O tem sem podrobno opisala v Učbeniku za osnove astrologije, zato se na tem mestu ne želim ponavljati. Poudariti želim, da so obdobja, ko se generacijski planet premakne v novo znamenje, za bivanje na Zemlji izjemno pomembna. Od 15. maja 2018 do 26. aprila 2026 lahko opazujemo dogajanje, povezano z Uranom v biku.

Uran v biku – obdobja

Prejšnjič je Uran vstopil v astrološko znamenje bik v letih 1934 – 1935. To pomeni pred kar 84 leti.

V torek, 15. maja 2018, bo ponovno zapustil astrološko znamenje oven in se premaknil v bika. Tu bo ostal vse do pomladi 2026. Naslednje generacije pa ga bodo doživele šele leta 2102.

Uran v biku v naslednjih letih

Tokratni vstop Urana v bika ni dokončen. Znamenje oven bo Uran še enkrat obiskal v začetku letošnjega novembra in ga za več desetletij zatem zapustil marca naslednjega leta.

Dogajalo se bo po naslednji časovnici:

 • Prvi vstop Urana v bika - 15. maj 2018
 • Prestop Urana iz bika nazaj v ovna - 7. november 2018
 • Ponoven vstop Urana iz ovna v bika - 6. marec 2019
 • Prestop Urana iz bika v dvojčka - 7. julij 2025
 • Prestop Urana iz dvojčka nazaj v bika - 8. november 2025
 • Uran zapušča bika 26. aprila 2026 in se vanj vrne ponovno v letu 2102

Uran v biku – vpliv na svetovno dogajanje

Uran spada med generacijske planete. Ti planeti močneje kot na posameznika, vplivajo na družbo. Prinašajo družbene spremembe in v času njihovih prestopov iz znamenja v znamenje lahko v družbi opazujemo nekatere prelomnice.

Ne le to. Po svetu se dogajajo zadeve, ki jih v vsakodnevnem življenju nujno ne čutimo. Gre za zadeve, ki praviloma spadajo med dogodke »višje sile«.

Naj jih navedem le nekaj z naslovnic časopisov v času, ko se Uran nezadržno približuje biku:

 • Izbruh vulkana Merapi na indonezijskem otoku Java.
 • Še vedno bruha vulkan Kilauea na Havajih.
 • V Sloveniji se pripravljamo na referendum o drugem tiru.
 • V Avstraliji so odkrili grozljivo najdišče sedmih trupel na farmi. Med žrtvami so kar štirje otroci.
 • V svetu se pojavlja vse več milijarderjev. Analitiki Wealth-X pravijo, da jih je kar 2.473.
 • Slovenski Pipistrel navdušuje z novim letalom – električnim letalnikom.

Seveda bi moral biti seznam lahko veliko daljši, a dejstvo je, da se bo v tem zanimivem času, ko se bo nahajal Uran v biku, začelo dogajati še marsikaj, česar ne pričakujete. Pričakujete lahko le nepredvidene preobrate.

Uran v biku – si lahko zamislite?

Urana vedno povezujemo z nečem inovativnim in še nepreizkušenim. Praviloma nečem, kar ljudje sprva zavračajo ali so skeptični do tega. A, prav to je zametek nove industrijske revolucije, ki olajša naše vsakodnevno življenje.

V biku se Uran slabo počuti, ker ga bik zadržuje na področju zemeljskih zadev. Denar, materialne dobrine, hrana, pijača, udobje in kvaliteta za večno niso zadeve, ki bi jim bil Uran naklonjen, pač pa zanj velja, da je to le "nujno" in nekatere zadeve dojema celo kot "nujno zlo" (npr. denar).  Planet si želi ustvarjalne svobode, ki ni nujno »privezana« na naš, materialni svet.

Malo sem razmišljala, kaj znanstveniki odkrivajo in kaj bi lahko povezala z Uranom v biku. Naj navedem nekaj rešitev, ki se zdijo dokaj verjetne, da bodo dobile krila v naslednjih letih in zatem desetletjih.

3D tiskanje

3D tiskanje postaja vse bolj popularno in dosegljivo sleherniku. Danes si lahko natisnete skoraj karkoli želite. Verjetno ste že naleteli na posnetke, v katerem vam pokažejo, kako enostavno si je natisniti npr. hišo. Ja, z Uranom v biku, bo to postalo bolj dosegljivo in mogoče.

Zasledila sem, da 3D tiskanje uporabljajo celo za izdelavo oblačil. Se bomo v prihodnosti oblačili v plastične odpadke, predelane v nova oblačila? Natisnili pa jih bomo kar sami doma?

Denar in finančni trgi

Uran v biku bo zagotovo imel vpliv na denar, načine plačevanja in vaš odnos do njega. Samo pomislite, koliko se govori o Bitcoinu in drugih virtualnih oz. kripto valutah. Spremembe zagotovo prihajajo na to področje.

Poleg kripto valut, je pričakovati razburkano dogajanje tudi na finančnih trgih. Če vlagate v delnice, valute ali karkoli drugega, preverite, ali vaša naložba še vedno ostaja varna.

Vse več finančnega poslovanja se opravlja preko interneta. Samo pomislite koliko ljudi poznate, ki še nikoli ničesar niso naročili na spletu in še vedno ne uporabljajo spletne ali mobilne banke. Verjetno jih je malo in iz dneva v dan jih bo manj.

Lastnina

Vse bolj se bodo pojavljale zabrisane meje med vašo in drugo lastnino. V knjigi DENAR – Kako se znebiti dolgov in začeti varčevati sem dodala nekaj namigov, kako lahko to izkoristite tudi vi.

V svetu in Sloveniji pa se vse bolj uveljavljajo tudi druge; npr. souporaba avtomobila, kolesa in podobno. Razcvetele se bodo tudi druge oblike, kot je npr. zamenjava doma z nekom za namen poceni preživljanja počitnic v drugačnem okolju.

Uporaba interneta

Ena od zadev, ki ji vlada Uran, je tudi internet. Pričakujemo lahko ponovni razcvet interneta. Pred dnevi sem iskala podatke in presenečena ugotovila, kako strmo se vrednost opravljenih poslov preko spleta povečuje.

Uran v biku zna prinesti nove, še dostopnejše načine nakupovanja hrane in vsakodnevnih zadev, ki jih še niste vajeni naročati preko spleta. Kmalu boste na spletu lahko naročili skoraj vse.

Verjetno bodo podjetja razvila nove ali izboljšala že obstoječe gospodinjske pripomočke, ki bodo povezani z internetom. Ti bodo sami skrbeli za polnjenje zalog, ko nečesa zmanjka.

Ja, to so zametki novih tehnologij, ki lahko olajšajo življenje in sprostijo vaš prosti čas.

Delo in poslovanje preko interneta

Vse bolj se razbija mit, da je potrebno za svoje preživetje hoditi v varno službo in tam delati od npr. sedmih do treh ali od devetih do petih. V resnici varnih služb več ni prav dosti na razpolago. Pa tudi omenjenega delovnika skorajda ne morete več najti na bolje plačanih delovnih mestih. Kakršen koli delovnik že imate, vam ga v službi delovnik predpišejo in tu se (Uranova) svoboda konča.

S potrebo po svobodi, ki jo je začel vzpodbujati že Uran v pionirskem ovnu, se je začelo razcvetati delo preko interneta. Iz dneva v dan so bolj dostopne možnosti, da si svoj mali uspešen posel s pomočjo internetnega marketinga ustvari prav vsakdo. Uran v biku bo to le še dodatno podpiral.

Internetni marketing je primeren za brezposelne, ki so dejansko pripravljeni delati, in za zaposlene, ki imajo uro do dve uri prostega časa dnevno. Investicije so minimalne, zaslužki neomejeni. Podjetniki se od te dejavnosti (affiliate marketing) lahko samo učimo, kako bolj uspešno voditi svoja podjetja in s tem pomagati več ljudem s svojimi rešitvami za njihove probleme.

V kolikor vas internetni marketing zanima, vam toplo priporočam knjigo mojega prvega mentorja s področja podjetniškega marketinga, Deana Hollanda, ki jo je naslovil »Affiliate Marketers Playbook«. Knjigo vam bo podaril, a boste za prejem morali plačati stroške pošiljanja in pakiranja.

Kloniranje

Uran v biku zna prinesti nove načine, s katerimi bi lahko karkoli »zemeljskega« klonirali. Govori se celo o tem, da naj bi masovno začeli klonirati celice in tako proizvajati meso – hrano, brez nepotrebnega klanja živih živali. Sprašujem se le, ali je to res pot, da se človeštvo izogne uničevanju drugih bitij? Ali bitje iz kloniranih celic ni bitje?

Odkrivanje novih razsežnosti vesolja

Že dolgo znanstveniki iščejo možnosti, kam preseliti ljudi, ko bo na našem planetu nemogoče živeti. Ena od kritičnih zadev so odpadki. Kaj bi se zgodilo, če bi le-ti preplavili ves svet? Ekologija bi morala biti odslej ena od dejavnosti v vzponu.

V času, ko bo Uran v biku, se lahko zgodi kakšno odkrije, ko najdejo primeren planet, na katerega bi se človeštvo lahko preselilo in tam preživelo. Pot do preselitve pa je še zelo dolga. Več bodo vedeli naši potomci, ki bodo dočakali naslednje Uranove premike v bika.

Višja sila

Uran je povezan tako z zadevami »višje sile« kot zadevami, na katere posameznik nima prav dosti vpliva. V povezavi z našim planetom, imam v mislih delovanje potresov, vulkanov, neurij, uničujočih strel in drugem, kar spada med »višjo silo«.

Pri tem imejte v mislih, da je Zemlja planet, ki pripada znamenju bik. Zagotovo je pričakovati prebujeno delovanje narave, ko se planet nepričakovanega pojavi v delu zodiaka, tesno povezanim z našim lepim planetom.    

Uran v biku in astrologija

Uran je planet vladar astrologije. V biku se ne počuti najbolje, saj je tu v znamenju svojega dna. Pričakovati je, da jo bodo ljudje vse bolj začeli uporabljati za povsem konkretne zadeve. Tu bi se lahko po mojem mnenju razcvetela horarna astrologija.

Za razvoj horarne astrologije je bil v srednjem veku najbolj zaslužen britanski astrolog William Lily. Med njegovimi deli je znana t.i. »Krščanska astrologija«. William Lily je bil rojen s Soncem v biku. Ko se bo zgodila konjunkcija Urana z njegovim Soncem, se zna zgoditi marsikaj zanimivega tudi z astrologijo.

Horarna astrologija je tista veja astrologije, ki daje odlične in hitre odgovore na vsakodnevna vprašanja. Naučite se je lahko zelo hitro, saj je najbolj preprosta od vseh vej astrologije. Za njeno prakticiranje potrebujete, poleg znanja tečaja Horarna astrologija, le še predznanje tečaja osnov astrologije.

Uran v biku – pričakujte nepričakovano

Bik prisega na stabilnost, ki jo Uran razburka. V naslednjih letih prihaja mnogo nepričakovanega, kar zna hitro spraviti iz tira predvsem ljudi, ki se težko prilagajajo novostim in nepredvidenim dogodkom. Vedite, da se vse zgodi z razlogom, četudi ga morda (še) ne razumete.

Uran v biku "napada" lažni občutek stabilnosti, ki ste ga pridobili v preteklosti. Lahko se pojavi občutek ogroženosti in strah pred prihodnostjo. Predvsem v povezavi z osnovnimi zadevami, ki se dotikajo samega preživetja. Kadar se v vašem življenju pojavlja nekaj, kar vas »muči«, je to prvi znak, da je nekaj potrebno spremeniti, pogledati drugače in se prilagoditi novemu.

Bolj, kot boste odprti za nov svet in drugačne rešitve, lažje boste preživeli in srečno zaživeli. Kadarkoli razmišljate o Uranu, vedno imejte v mislih, da pod njegovim delovanjem praviloma lahko pričakujete nekaj, česar ne pričakujete. Naj imamo astrologi še toliko znanja o astrologiji in vplivih planetov, nikoli ne moremo z gotovostjo napovedati vsega.

Druge vede imajo svoje skrivnosti in vse nam niso znane. Zato odprite oči in opazujte, kako se bo začel naš fizični in materialni svet spreminjati pod nepričakovanim vplivom Urana v biku. Prihaja zelo zanimiv čas, v katerem bomo vsi skupaj (kot posamezniki in kot človeštvo) večkrat ostali odprtih ust.

V kolikor želite tedensko spremljati dogajanje na nebu in v Moji Akademiji, se s klikom tukaj prijavite na brezplačne tedenske novičke. Če vam ne bodo všeč, se od prejemanja lahko kadarkoli odjavite. 

O avtorICI:

Sem avtorica in mentorica, obsedena s preobratom življenja na bolje. Znanje astrologije predajam korak za korakom kot koristno "orodje" preobrazbe na način, da jo lahko povežete s svojim poslovnim, duhovnim in ostalim znanjem.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>
Success message!
Warning message!
Error message!